Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΓΑ...ΑΑΑ!!!

Λάβαμε ηλεκτρονικά την παραπάνω εικόνα, συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο και τα δημοσιεύουμε αυτούσια. Αν θα υπάρξει απάντηση εννοείται πως θα την παρουσιάσουμε κι αυτήν. Θα υπάρξει όμως;

"Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ … του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ … Ω!!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ

του ΕΛΓΑ στο ΖΕΜΕΝΟ συνεχίζεται!!!

Ιδού πόρισμα αναθεώρησης της Επιτροπής του άρθρου 21 παρ. 3 του Κανονισμού Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ, όπως κοινοποιήθηκε σε παραγωγό.

Φέρει τα ονόματα και τις υπογραφές των γεωπόνων που το συνέταξαν.

ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ προς τον κύριο ΜΑΚΡΗ ΚΩΝ/ΝΟ (γεωπόνο Νομαρχίας):

«Κύριε ΜΑΚΡΗ, έχετε ποτέ επισκεφθεί το Δ.Δ. ΖΕΜΕΝΟΥ του Δήμου Ξυλοκάστρου, έχετε κάνει αυτοψία σε αμπελοτεμάχιο προς αναθεώρηση και η υπογραφή σας σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ πιστοποιεί τα ανωτέρω;»

Βεβαίως το ερώτημα εμμέσως πλην σαφώς τίθεται και στον Προϊστάμενό του, Διευθυντή της Δν/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας κύριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΑΝΤΖΗ αλλά και στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ, Νομάρχη Κορινθίας κύριο ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΑΓΑΡΑ.

To be continued με περισσότερα στοιχεία και αποκαλύψεις!!! "

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ζημίες στα σταφύλια σουλτανίνα του Ζεμενού έγιναν από καύσωνα την 6-8-2008, από χαλάζι την 10-8-2008 και βροχόπτωση την 25-9-2008. Οι γεωπόνοι έκαναν τις επιτόπιες επισκέψεις στα προς αναθεώρηση αμπελοτεμάχια των παραγωγών του Ζεμενού από 07/08/2009 μέχρι αρχές του Σεπτέμβρη 2009, δηλαδή 13 ολόκληρους μήνες αργότερα από τότε που έγινε η ζημιά. Και βέβαια ως ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΓΟΙ κατάφεραν και έβγαλαν ποσοστά ζημιάς αλλά και παραγωγές ανά στρέμμα στα χτήματα των Ζεμενιτών!!!
Παραθέτω δήλωση του βουλευτή κυρίου Κώστα Κόλλια όπως δημοσιεύετε στο blog Diogenis - press, σήμερα. Αναφέρει ο βουλευτής σχετικά με την πορεία των φετινών εκτιμήσεων των ζημιών από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν το νομό μας το καλοκαίρι του 2009:
«Οι εξονυχιστικοί επιτόπιοι έλεγχοι, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στη σωστή αποτύπωση των καταστροφών, αλλά αντίθετα τη δυσχεραίνουν όσο περνά ο καιρός και οι ζημιές που σημειώθηκαν πριν τρεις μήνες δεν μπορούν να πιστοποιηθούν. Είχα επισημάνει προ καιρού ότι, όσο περνά ο καιρός, τα ατρύγητα σταφύλια συρρικνώνονται, οι μάρτυρες χάνονται και καθίσταται πλέον αδύνατος ο αντικειμενικός προσδιορισμός της καταστροφής, αλλά και της στρεμματικής απόδοσης…».

Κύριοι επιστήμονες – Γεωπόνοι (του Δημοσίου αλλά και ιδιώτες) εσείς τι επιστημονική άποψη έχετε;

Armonistas είπε...

Και όχι μόνο τόσους μήνες αργότερα, κατάλαβαν τη ζημιά. Την κατάλαβαν και εξ αποστάσεως χωρίς να δουν τα κτήματα, απ' ότι διαβάζουμε.
Ποιος Γιούρι Γκέλερ και κουραφέξαλα...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λύση για τον παραγωγό. Να ζητήσει τις εκτός έδρας μετακινήσεις του υπογράφοντα ή των υπογραφόντων. Οι εκτός έδρας μετακινήσεις είναι δημόσια έγγραφα, γιατί αφορούν υπηρεσιακές ενέργειες, έχουν σχέση με την υπόθεσή του παραγωγού και ο παραγωγός έχει έννομο συμφέρον στη γνώση των και χορήγησή των. Επ΄ αυτού υπάρχει και απάντηση έγγραφη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αν ο παραγωγός ενδιαφέρεται ευχαρίστως να του αποσταλεί με email ή και με fax. (dimifar04@yahoo.gr)