Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Προς δήμαρχο Ξυλοκάστρου. Ενταύθα...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ

Ξυλόκαστρο, 23-11-2009
Αξιότιμε κ. δήμαρχε,
η συνέντευξή σας την Παρασκευή 20/11/09, στην εκπομπή "Καλεσμένος της Παρασκευής" του Γιώργου Αντωνίνη στον PrismaVirus 938 και συγκεκριμένα τα όσα αναφέρατε για τις Αποθήκες Φραντζή, μου δημιούργησαν την ανάγκη να σας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Για τις αναφορές σας περί μη έγκαιρης υποβολής προτάσεων, δεν θα σας πω τίποτα, γιατί και οι δύο γνωρίζουμε την αλήθεια. Άλλο αν δεν τη λέμε. Τη γνωρίζουμε όμως και μπορούμε να την ξαναθυμηθούμε αν χρειαστεί. Αλλά μάλλον δεν χρειάζεται, γιατί τώρα δεν μας νοιάζει το παρελθόν. Μας νοιάζει το "τι μέλλει γενέσθαι".
Μας κατηγορήσατε, επίσης, ότι επαναφέραμε την παλιά μας πρόταση για αλλαγή του σχεδίου των Αποθηκών, για μικροπολιτικούς λόγους και για να σας βλάψουμε πολιτικά. Εδώ θέλω να σταθώ και να σας εξηγήσω το εξής:
Αν στο μυαλό μας ήταν η πολιτική ζημία σας, να είστε σίγουρος ότι δεν θα κινούσαμε καθόλου το ζήτημα αυτό. Θα το αφήναμε να διαιωνίζεται και θα "προσευχόμασταν" όταν κάποτε γίνει, να γίνει με τον αρχικό σχεδιασμό σας. Τότε η ζημιά για εσάς, θα ήταν πραγματικά, πολύ μεγάλη. Θα υλοποιούσατε μια ανάπλαση, με ένα τραγικό σχέδιο και ένα γιγάντιο εστιατόριο, που έχει την απόρριψη όλης της κοινωνίας του Ξυλοκάστρου. Όποιος το βλέπει ...παθαίνει! Μετά, αγόγγυστα, θα δρέπαμε τους καρπούς της δυσαρέσκειας...
Δεν είναι τυχαίο, ότι ούτε στενοί σας συνεργάτες δεν το υποστηρίζουν και διαχωρίζουν τη θέση τους, τουλάχιστον ως προς το μέγεθος του εστιατορίου. Δεν είναι τυχαίο που στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας και στο άρθρο για τις Αποθήκες, πουθενά δεν αναφέρεται από τους συντάκτες ότι 500 τ.μ. θα γίνουν εστιατόριο - κυλικείο - μπαρ. Δεν είναι τυχαίο που κανείς, μα κανείς, δεν το έχει υπερασπιστεί μέχρι σήμερα, δημόσια. Σας το υπογράφω μετά βεβαιότητας, ότι όποιος θέλει το "κακό" σας, παρακαλάει να το υλοποιήσετε έτσι, όπως το σχεδιάσατε αρχικά. Να είστε σίγουρος γι' αυτό.
Εμείς όμως, δεν έχουμε στο μυαλό μας πώς θα σας βλάψουμε πολιτικά. Να σας πω και κάτι, μεταξύ μας; Θα ήταν κουτό εκ μέρους μας να παλεύουμε για να σας κάνουμε "κακό", αφού και με τον διάδοχό σας, όταν αυτός έρθει, θα διαφωνούμε σε πολλά μάλλον! Όπως διαφωνούσαμε σε πολλά και με τον προκάτοχό σας. Δεν είμαστε εμείς για τέτοια! Το σχέδιο θέλουμε να αλλάξει και γι' αυτό φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή που το είδαμε. Γι' αυτό κάναμε όσα κάναμε μέχρι σήμερα και γι' αυτό συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε, μέχρι εξαντλήσεως όλων των περιθωρίων.
Σύντομα, θα σας ξαναφέρουμε προτάσεις για το χώρο. Εκτός από τις δικές μας, που σας τις έχουμε φέρει και παλιότερα, θα σας μεταφέρουμε και νέες προτάσεις συμπολιτών. Εσείς, πρέπει να σκεφτείτε αν θα τις αξιοποιήσετε ή όχι. Στο χέρι σας είναι. Γνωρίζετε, όπως κι εμείς, ότι οι αλλαγές στο εσωτερικό του κτηρίου, γίνονται εύκολα, ακόμα και τώρα. Αρκεί να το θέλετε εσείς. Επικοινωνήσαμε με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους στο έργο και μας διαβεβαίωσαν ότι γίνεται. Ελπίζουμε να θελήσετε και να αλλάξει η αρνητική διάθεση, που επιδείξατε στη συνέντευξη αυτή.
Υπάρχουν τρόποι και τα έξοδα του κτηρίου να βγαίνουν και να ικανοποιήσουμε το διαθέτη και να φτιάξουμε κάτι καλύτερο. Το έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι, πριν από εμάς. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπερασπιστείτε άλλο το σχέδιο αυτό και με την ευκαιρία της διακοπής του έργου, να το αλλάξετε. Πολιτικό όφελος θα έχετε από την αλλαγή και μάλιστα μεγάλο. Σκεφτείτε το.
Θα έχετε νέα μας, σύντομα.
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

3 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

"Για τις αναφορές σας περί μη έγκαιρης υποβολής προτάσεων, δεν θα σας πω τίποτα, γιατί και οι δύο γνωρίζουμε την αλήθεια. Άλλο αν δεν τη λέμε".

ΚΑΚΩΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Armonistas είπε...

Αφού δεν έρχονται!!! Πόσες φορές τους έχουμε καλέσει, προεκλογικά και μετεκλογικά;
Στα δύσκολα θέλουν να παίζουν μόνο στο γήπεδό τους... αλλά θα τους ξανακαλέσουμε.
Όσο για την αλήθεια για τις Αποθήκες είναι πολλάκις δημοσιευμένη, αλλά αυτή τη στιγμή θα είναι αρνητικό για τον σκοπό μας, να μιλάμε για το παρελθόν. Ας αλλάξει το σχέδιο και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Αφού εμείς τους ξέρουμε...
Τώρα πώς θα τους καταλάβει ο κόσμος; Δύσκολο. Ειδικά αν δεν θέλεις να τους καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί τέλος πάντων δεν τα βρίσκετε με τις αποθήκες Φραντζή? Προτείνω να ξαναφτιάξετε από κοινού τις αποθήκες για δική σας χρήση και να πληρώσουμε εμείς. Ο Αντώνης να βάζει μέσα φάρμακα και ληγμένα εμβόλια και ο Αντρέας τα πειρατικά προϊόντα του Μπιλ Γκειτς που είναι επίσης πολύ κερδοφόρα. Ο άλλος (ξέρετε ποιός) μέχρι να ξαναστήσετε τις αποθήκες δεν θα έχει πάρει χαμπάρι. Ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα τα οποία εσείς έχετε προφανώς λύσει για τους εαυτούς σας και σας έχει βαρεθεί ανυπόφορα.