Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ



Η εικαστική ομάδα συντοπία και το περιοδικό "οι Αρμονίστας" διοργανώνουν την ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ εικαστικών του Σωτήρη Μπούρμπουλα (1967-1994). Η έκθεση θα γίνει στην οδό Ηρώου 7 στο Ξυλόκαστρο, δίπλα στη δυτική είσοδο του Πευκιά.

Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 8:30μμ με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος ΑΝΑΚΑΤΑ, ενώ η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε βράδυ 8:30-11:30 έως τις 17 Αυγούστου.

Ο Σωτήρης γεννήθηκε το 1967 στο Σίδνεϊ Αυστραλίας. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στο Ξυλόκαστρο ως αριστούχος. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνιολογίας με ειδίκευση στην εγκληματολογία.
Πήρε μαθήματα ζωγραφικής στα 12 δια αλληλογραφίας. Ασχολήθηκε με την σκηνογραφία και ενδυματολογία παιδικών θεατρικών παραστάσεων.
Σε ηλικία 27 ετών εγκατέλειψε οικειοθελώς τον κόσμο «της πλάνης και του αισθητού» για να συνεχίσει η ψυχή του το ταξίδι της προς τον κόσμο «των ιδεών και του αγαθού» .
Άφησε πίσω του ένα μεγάλο έργο, μέρος του οποίου εκτίθεται στη παρούσα έκθεση, με την οποία εκπληρώνεται ένας ανεκπλήρωτος στόχος του. Να βρει ένα βήμα, για να απευθυνθεί στους ανθρώπους μέσω της τέχνης.
Η ομάδα +τοπία και το περιοδικό «οι Αρμονίστας», ελπίζουμε, κάθε καλλιτέχνης, κάθε άνθρωπος, να βρίσκει χώρους και ανθρώπους, που να μπορεί να εκθέτει τις προσωπικές του δημιουργίες – απόψεις.



" Το μέλλον επιφυλάσσει στην προσπάθεια συνεχώς εμπόδια. Η ανάγκη του να μην είσαι συνεχώς υπεράνθρωπος αγγίζει τις πιο βαθιές χορδές της ισορροπίας μας. Πρώτιστο μέλημα: η ύπαρξή μας. Άπνοια για την ακεραιότητα του μυαλού μας.
Η προσωπικότητά μας δεν είναι τεχνητό κατασκεύασμα. Η ματιά μας, η έκπληξη το χρώμα, η αναπάντεχη εικόνα είναι το αποτέλεσμα της προσωπικής δουλειάς. Ο μόχθος, μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε και να ομολογούμε την εικόνα του κόσμου. Δικαίωμα!
Η κριτική είναι δικό μας δικαίωμα. Χρειαζόμαστε το βήμα που σε κανέναν δεν δόθηκε. Θα σφιχτούμε και θα αντιμετωπίσουμε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, Θα αποκτήσουμε το δικό μας βάρος. Θα δράσουμε!"

Σωτήρης (από προσωπικές του σημειώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: