Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

"ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ" ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ "ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ"

Απόψε έγινε η ΓΣ του συλλόγου δασοπροστασίας "Κυλλήνιος Άδωνις", μιας ομάδας που δημιουργήθηκε πριν δυο καλοκαίρια και προσφάτως πήρε και επίσημη μορφή.
Όπως σε όλες τις εθελοντικές προσπάθειες με κοινωφελή σκοπό, έτσι και σ' αυτή, χωράνε πολλοί και διάφοροι. Προσπαθώντας να ανοιχτούν στην κοινωνία και να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες αλλά και θεσμούς, "μαζεύουν κάθε καρυδιάς ευαισθητοποιημένο καρύδι" .
Έτσι λοιπόν απόψε ήταν εκεί και ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Α. Κλαδούχος με τον αντιδήμαρχο Π. Ψαράκη, αφού είναι μέλη του συλλόγου, αλλά βρέθηκαν εκεί και οι Αρμονίστας που με τις παρεμβάσεις τους, άναψαν πάλι τα αίματα.
Ο ένας Αρμονίστας είπε για το κακό παράδειγμα που έδωσε ο δήμος με τους τεράστιους ασφαλτόδρομους και το σαλέ στα 1500μ, άλλος για την πρόταση του δήμου να κάνει μελέτη αξιοποίησης του χώρου μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), άλλος για τα σκουπίδια, άλλος για την καταστροφή που γίνεται στην πόλη και στα Τρίκαλα κι εμείς ρομαντικά προσπαθούμε να σώσουμε το δάσος και ...φούντωσε η συζήτηση (εμείς δεν είμαστε πυροφύλακες, εμπρηστές είμαστε!).
Ακούσαμε πολλά και διάφορα από τους δύο θεσμικούς που δικαιολογούν απόλυτα τις ανησυχίες μας για το βουνό. Ο δήμαρχος είπε απίθανα πράγματα προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα "ΣΔΙΤ" όνειρά του για τη Ζήρεια, ενώ ο αντιδήμαρχος είπε μια φοβερή και τρομερή πρόταση, για περισσότερες ασφαλτοστρώσεις στο οροπέδιο που πέρα από τον αναπτυξιακό τους ρόλο θα βοηθήσουν, λέει, να επιτηρήσουμε και τα 4Χ4 που πάνε εκεί κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε!!!
Δε γράφω άλλα προς το παρόν, απλά ανοίγω την κουβέντα και θα επανέλθω...
ΥΓ: Έτσι που το πάμε, νομίζω ότι σύντομα θα επανέλθει το μέτρο του εξοστρακισμού, για να γλιτώσουν από εμάς. Τζιζζζζζζζ!!!

4 σχόλια:

ξυλινος είπε...

O σύλλογος Κ.Α. εάν δεν θέλει να χάσει το δάσος προς χάριν του δέντρου και εάν αυτοί που τον απαρτίζουν είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικός όσο υποστηρίζουν οφείλουν να απαιτήσουν άμεσα τα εξής:
1ο να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση και μετά να ακολουθήσει, δημοψήφισμα ώστε να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν να αναγείρονται πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον..
2ο Να αρχίσει αμέσως ο δήμος την δενδροφύτευση της πόλης, ξεκινώντας από την Νοταρά και προχωρώντας παντού όπου μπορούν να μπουν δένδρα. Φυτεύω σημαίνει ομορφαίνω και δίνω ζωή. Ας ξεσηκώσουν σχολεία, συλλόγους, παρατάξεις κ.λ.π. Μετά βέβαια να επεκταθεί σε όλο τον δήμο!
3ο Να τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα κάδοι ανακύκλωσης και για γυαλί και μέταλλο. Στα δε σημεία που συνηθίζεται να ρίχνουν απορρίμματα, να μπουν κάδοι μεγάλοι και ανοιχτοί, σαν αυτούς που ρίχνουν τα μπάζα, ώστε να δοθεί λύση στους κατοίκους και να πάψει αυτό το αίσχος.

Μέλη του συλλόγου είναι δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εμπλεκόμενοι με την εξουσία…
Ας αποδείξουν επιτέλους ότι αγαπούν το περιβάλλον και δεν είναι επιλεκτικοί.
Το περιβάλλον είναι ένα και όχι κομμάτια που άλλα τα αφήνουμε να καταστραφούν γιατί έτσι μας συμφέρει και άλλα τα προστατεύουμε για να τα προσφέρουμε προς αξιοποίηση..
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό….

ξυλινος είπε...

Επανέρχομαι…..
Η συμμετοχή των αντιπροσώπων της εξουσίας στον Κ.Α. δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι και προκάλυμμα απραξίας στην πόλη.
Το να δενδροφυτεύουν το Βαρνεβό δεν τους αθωώνει γιατί στην πόλη δεν βάζουν ούτε γεράνι..
Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βλέψεις αξιοποίησης του ορεινού όγκου, το ανέφεραν άλλωστε.
Έτσι ο Κ.Α. κινδυνεύει να μετατραπεί σε « δούρειο ίππο» για την Ζήρεια.
Στην «κερκόπορτα» από την οποία θα ή έχουν εισέλθει οι «επενδυτές».
Εθελοντισμός – όχι εθελοτυφλία κύριοι!
Καμιά εξουσία πουθενά δεν θα αθωωθεί γιατί εκμεταλλεύεται την αγνή αγάπη των πολιτών που το σύστημα αφού τους απομυζά, τους μετατρέπει και σε εθελοντές, αρνούμενο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, απέναντι στην κοινωνία.
Οι εκλεγόμενοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι επιλεκτικές συμμετοχές ως προκάλυμμα.

Armonistas είπε...

Η συμμετοχή των αρχόντων μας στον ΚΑ έχει και ενδιαφέρουσα διαδρομή.
Στην αρχή ενοχλήθηκαν και στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ δεν ανέφεραν ποτέ για την ομάδα. Μετά προσπάθησαν να κάνουν μία δημοτική ομάδα πυροφύλαξης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο τέλος, αφού είδαν ότι δεν τους παίρνει ήρθαν και με το γνωστό τους τρόπο, ύφος και στυλ δοξάζονται μέσα από τον εθελοντισμό. Είναι απίθανοι!
Κατά τα άλλα, όλα όσα επισημαίνει ο ξύλινος είναι η ουσία των προβλημάτων και ο σύλλογος πρέπει να ασχοληθεί με την ουσία και όχι με την εξ-ουσία...

ξυλινος είπε...

Τίθεται λοιπόν το μέγα ερώτημα: τι λόγο μπορεί να έχει μια δημοτική αρχή για να θέλει να ελέγξει ένα σύλλογο φίλων του δάσους;
Τι μπορεί να φοβούνται από την δράση ανθρώπων που το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν στον τόπο;
Σε τι σχέδια θα μπορούσαν να τους βρουν αντίθετους και προσπάθησαν να βάλουν εγκάθετους-όπως και έγινε- στο προεδρείο;
Τα σχέδια στρεβλής, -μα κερδοφόρας για κάποιους, -ανάπτυξης που κατέστρεψαν και καταστρέφουν το Ξυλόκαστρο, θα βρουν το ταίρι τους στον ορεινό όγκο της Ζήρειας.
Η ανθρώπινη απληστία μοιάζει να είναι ανίκητη ….
Η καρικατούρα χιονοδρομικού, τα τζιπ και οι μηχανές που οργώνουν το βουνό είναι οι προάγγελοι του τι θα επακολουθήσει..
Μίλησαν ξεκάθαρα: ασφαλτοστρώσεις, ΣΔΙΤ, υπεραξίες και πάνω από όλα η επιθυμία των κατοίκων!
Που ήσαν άραγε οι επαγγελματίες των Τρικάλων να υπερασπιστούν αυτό που τους δίνει τροφή;
Το δάσος είναι το άλλοθι!
Το ξεπούλημα είναι ο στόχος!