Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΔΙΤ

Άμεση απάντηση πήραμε αυτή τη φορά στην ανακοίνωσή μας για τις ΣΔΙΤ από τη ΝΕ του Συνασπισμού. Ας τη διαβάσουν οι κύριοι που διαφεντεύουν τον τοπικό Συνασπισμό Ξυλοκάστρου. Την παραθέτουμε αυτούσια και θα επανέλθουμε. (Τα έντονα είναι δικά μας)
"Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο για τις απόψεις του Τοπικού Συνασπισμού οι οποίες είναι σύμφωνες με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Η Ν.Ε. του Συνασπισμού νομού Κορινθίας έχει ξεκάθαρη θέση για τα Σ.Δ.Ι.Τ.
Θέση την οποία έχει καταθέσει στην τοπική κοινωνία, όταν απάντησε στην ένταξη 6 έργων του νομού στα Σ.Δ.Ι.Τ. με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής. Απάντηση που είχε τίτλο «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ».
Η πραγματοποίηση έργων μέσω των ΣΔΙΤ ισοδυναμεί στην ουσία με ισόποσο δανεισμό, ο οποίος, κρύβεται και επιβαρύνει τα ελλείμματα των επόμενων προϋπολογισμών, τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε οι φορολογούμενοι και τα παιδιά μας..
Η εφαρμογή τους στη χώρα μας θα υποθηκεύσει το οικονομικό της μέλλον, αυξάνοντας τα κέρδη των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και θα φορτώσει με επιπλέον οικονομικά βάρη το κοινωνικό σύνολο. Κεντρικός στόχος αυτών που τις υπερασπίζονται είναι η εμφάνιση μειωμένου χρέους. Με τις ΣΔΙΤ και τα Συγχρηματοδοτούμενα κρύβεται το χρέος “κάτω από το χαλί”, βαφτίζοντας έναν ασύμφορο δανεισμό σαν επένδυση. Ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης και ιδιωτικής κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων και υπηρεσιών νευραλγικής σημασίας για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, υπερδιπλασιάζοντας το κόστος των έργων.
Βασικές υποχρεώσεις της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες μεταφέρονται ως δραστηριότητα στους ιδιώτες με υπέρμετρα αυξημένα κόστη, περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών και χαλάρωση, των εργασιακών σχέσεων. Στην ουσία έχουμε παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου τομέα με την εκχώρηση νέων πεδίων δράσης στο κερδοσκοπικό κατασκευαστικό κεφάλαιο.
Το κριτήριο της κερδοφορίας, θα θέσει σε αμφισβήτηση την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής σε περιφέρειες της χώρας, που δεν θα το διασφαλίζουν, με συνέπεια την περαιτέρω εγκατάλειψη της περιφέρειας.
Αυτά λέγαμε πριν τρεις μήνες, τα ίδια λέμε και τώρα.
Διαφορετικές απόψεις εάν και εφόσον έχουν διατυπωθεί δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση του Συνασπισμού, είτε κεντρικού είτε τοπικού όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της Αρμονικής Ανάπτυξης.
Επειδή για μας το θέμα είναι σοβαρό, έχουμε ζητήσει επίσημα τα πρακτικά του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου. Όταν έρθουν στα χέρια μας να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε.
Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

2 σχόλια:

Armonistas είπε...

Καλώς τα, τα παιδιά...

ξυλινος είπε...

Ντα-ντα, πιπέρι και δέκα ξυλιές σε κάθε χέρι!

Και για όλα τα υπόλοιπα που έχουν συμφωνήσει και έχουν ταυτισθεί, τι;;;