Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

Η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ έστειλε έγγραφο στο δήμο Ξυλοκάστρου και ζητά να βγει η εκμετάλλευση της Ζήρειας από τις μελέτες ΣΔΙΤ.
Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε να κλιμακώνεται η αντίδραση των πολιτών του Ξυλοκάστρου απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

Σας το παραθέτουμε και θα επανέλθουμε:

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΥΠ’ ΟΨΗ: ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΑΝΤ. ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ
ΚΟΙΝ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου να συμπεριλάβει στις μελέτες για ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) την εκμετάλλευση του Αθλητικού Κέντρου της Ζήρειας, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των δραστηριοτήτων στη Ζήρεια.
Το Αθλητικό Κέντρο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με την εποπτεία της «ΖΗΡΕΙΑ ΑΕ», όπου ο δήμος Ξυλοκάστρου και η Νομαρχία Κορινθίας, ως κύριοι μέτοχοι, μπορούν να εγγυηθούν, καλύτερα από κάθε άλλον, τη μη καταπάτηση νόμων και εκτάσεων, για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Πιστεύουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα είναι ένας συνεχής και μεγάλος κίνδυνος για το βουνό, κάτι που δεν αντισταθμίζεται με κανένα πιθανό οικονομικό αντάλλαγμα.
Ζητάμε από το δήμο Ξυλοκάστρου να αποσύρει άμεσα το Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας από τις μελέτες ΣΔΙΤ. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στοχεύοντας κυρίως στο κέρδος, μόνο δεινά μπορεί να μας επιφυλάξει.
Η Ζήρεια με τα δάση της, τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα της είναι ένας από τους λίγους θησαυρούς του δήμου μας και πρέπει να προβλέψουμε, αλλά και να εμποδίσουμε, κάθε πιθανή καταστροφή της. Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται να την προστατεύσει, όχι μόνο από τη φωτιά, αλλά και από τον άλλο μεγάλο εχθρό της, τον άνθρωπο.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΗ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΛΕΤΤΗ

3 σχόλια:

ρομαντικη αλεπου είπε...

Το άνθος του Κυλλήνιου ΄Αδωνι είναι φωτεινό κίτρινο. Γιατί το βάψατε ανοιχτό γαλάζιο;

Ο ΞΥΛΙΝΟΣ τι λέει;

Armonistas είπε...

Ο δαίμων του ιστολογίου μάλλον. Κιτρίνισε όμως, πάλι. Καλώς ήλθες!

ξυλινος είπε...

……να προσέχεις την ουρά σου!