Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Αντιρατσιστική εκδήλωση στο Κιάτο

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην χώρα μας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ομάδα copyleft από το Κιάτο.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, κυρίως από νέους ανθρώπους, κάτι ασφαλώς ελπιδοφόρο. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας , οι οποίοι πρόβαλαν σχετικό ενημερωτικό φιλμ και παρουσίασαν το θέμα.
Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες προσφύγων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την υποδοχή που τους επεφύλασσε ένα “σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος” όπως η Ελλάδα…. Μίλησε επίσης ένας νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν, που εξιστόρησε την Οδύσσεια του, μέχρι να κατορθώσει μέσω Τουρκίας να φθάσει στην Ελλάδα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε αφού συνελήφθη.

Στην συνέχεια ακούστηκαν απόψεις, διατυπώθηκαν προτάσεις, εκφράστηκαν προβληματισμοί, δηλώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ανοιχτού σχολείου μεταναστών, για την εκμάθηση της γλώσσας, αλλά και γενικότερα στήριξης αυτών των ανθρώπων. [Λειτουργεί στον Πειραιά με ιστοσελίδα http://asmpeiraia.blogspot.com/]. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με με συναυλία από τα συγκροτήματα «Ηχογονιστές» και «Ματζαφλάρια».
Nα τονίσουμε την ΠΛΗΡΗ απουσία οιουδήποτε εκλεγμένου και μέλους των Δημοτικών συμβουλίων της περιοχής. Είναι αυτονόητο ότι μια και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές αργούν, ουδείς υποψήφιος ή εκλεγμένος βουλευτής παρέστη επίσης. Να τους χαιρόμαστε! Προφανώς το θέμα δεν τους αφορά. Δεν έχει σχέση με τσιμέντα, μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά –εργολαβικά έργα, φανφάρες, εθνικές εορτές, θρησκευτικές τελετές [και η εκκλησία απουσίαζε] και άλλες κερδοφόρες ενασχολήσεις, για το καλό μας πάντα…

Η μικρή μας αναφορά ας ολοκληρωθεί με το περιεκτικότατο:

«παππούς πρόσφυγας
πατέρας μετανάστης
γιος ρατσιστής..»
που περιγράφει την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα. Όλοι έχουμε την ευθύνη μας….

Λουκάς Ψαράκης για την Αρμονική Από-Ανάπτυξη

6 σχόλια:

ξυλινος είπε...

…παράληψη
παρέστη μια υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , μέλη του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Και υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς και μέλη του «Κυλλήνιου Αδώνη» του συλλόγου προστασίας της Ζήρειας.

Ετσι απλά! είπε...

..και ένας Δημοτικός σύμβουλος.

Ανώνυμος είπε...

Παρέστησαν και μέλη της Κίνησης Πολιτών Δ. Κορινθίων.

ξυλινος είπε...

...την επόμενη φορά σημάδι αναγνώρισης για τους 'άσημους',
τα βατραχοπέδηλα και η μάσκα..

μας συγχωρείτε για τις παραλήψεις...

Ετσι απλά! είπε...

Το θέμα όμως δεν είναι ποιός επίσημος επισημοποίησε την εκδήλωση, αλλά το οτι έγινε. Και επειδή η ιδέες ταξιδεύουν, ας ταξιδέψουμε και τις εκδηλώσεις (Κορινθος, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Δερβένι, κτλ κτλ....) Καλή αρχή για να τρέχουμε απο κοινού θέματα. Στο ύφος "μια μικρή πόλη στο κέντρο του κόσμου ΤΗΣ.."

ξυλινος είπε...

..στα χωριά μας θα είχε ενδιαφέρουσες αντιδράσεις, ίσως..