Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας...


Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πολιτικό σκηνικό που στήνεται στη δυτική Κορινθία, δυστυχώς, υποβιβάζεται καθημερινά.
Πρωταγωνιστές οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Κλαδούχος και Σκούρας, που σε κάθε ευκαιρία εξαπολύουν οχετούς υπονοουμένων ο ένας για τον άλλον, που καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα του τόπου και θυμίζουν άλλες εποχές.
Χαρακτηριστικές ήταν οι τελευταίες συνεντεύξεις τους στον PrismaVirus 938, όπου ο μεν κ. Σκούρας άφησε υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα της παρουσίας του κ. Κλαδούχου στην τελετή των βουδιστών στο Γελήνι (να θυμίσω ότι διανύουμε τον 21ο αιώνα και όχι το Μεσαίωνα) , ενώ από την άλλη πλευρά ο κ. Κλαδούχος ανέλυε τη μισθολογική κατάσταση του κ. Σκούρα στις κυβερνητικές θέσεις που κατείχε και του απέδιδε, ουκ ολίγους, περίεργους χαρακτηρισμούς.
Όλα δείχνουν ότι θα πέσουμε χαμηλά, πολύ χαμηλά, μέχρι το Νοέμβρη. Η μάχη για τη "νίκη", θα είναι σκληρή, αλλά όπως δείχνει το πράγμα τα προβλήματα του τόπου δεν θα είναι στην προεκλογική τους ατζέντα.
Εκεί που απελπίζομαι, είναι όταν σκέφτομαι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αν νικητής είναι κάποιος από τους δυο τους. Οι "θεοί" να μας φυλάνε! Ή μήπως μπορούμε να φυλαχτούμε από μόνοι μας; Το καθήκον μας, το καθήκον όλων αυτών που βλέπουν το αδιέξοδο που μας οδηγούν αυτές οι αντιπαραθέσεις, είναι μεγάλο.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

1 σχόλιο:

ginisg είπε...

Οι ΘΕΟΙ για να μας …«φυλάξουν» και να έχουμε ούριο άνεμο στα πανιά μας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ …«θυσίες»!!!

Τις κάνουμε ή είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε;