Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Λάσπη και παραπληροφόρηση...

Λάσπη και παραπληροφόρηση.
Δύο βασικά συστατικά της «επιτυχίας»…

Κάτι περισσότερο από 50 ημέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές και το κυνήγι του «κάτι περισσότερο από 50%», έχει αρχίσει και εκτραχύνεται πολύ. Το είχαμε προβλέψει από καιρό και δυστυχώς επαληθευόμαστε.
Εκτός από την πραγματική λάσπη που χύνουν οι μπετονιέρες την προεκλογική περίοδο ανά την επικράτεια, προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, υπάρχει και η «λάσπη» η συκοφαντική, που αποτελεί βασικό συστατικό κάθε εξουσίας και κάθε φιλόδοξου εξουσιαστή.
«Λάσπη είναι ότι λέγεται ή γράφεται και δεν είναι αλήθεια» λέει ο κ. Τάκης Ψαράκης σε πρόσφατο άρθρο του. Σωστά, κ. αντιδήμαρχε.
- Άρα λάσπη είναι αυτά που λέτε ότι για να βγάλει κάποιος συνδυασμός δημοτικό σύμβουλο χρειάζεται 7-10%. Ψέματα είναι, γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται να πιάσεις το εκλογικό μέτρο για να βγάλεις σύμβουλο. Και επειδή με αυτά εννοείτε τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, να είστε σίγουρος ότι δεν μας αφορούν. Ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει πολλά, ότι και να του λέτε ή να του τάζετε εσείς και σιγά σιγά απεγκλωβίζεται από το παρελθόν.
- Επίσης, λάσπη είναι και αυτά που λέτε ότι για να βγει πρόεδρος σε κάποιο χωριό, πρέπει ο συνδυασμός του να έχει βγάλει δημοτικό σύμβουλο, γιατί δεν ισχύουν.
Και επειδή λέτε σε συνδυασμό τις παραπάνω παρα-πληροφορίες και τις λέτε σε χωριά που βλέπετε να «κινδυνεύετε» από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, τότε μάλλον δεν τις λέτε τυχαία, ε;
Με την ίδια ερμηνεία που δίνετε, λάσπη είναι και όλα αυτά που αποδίδει σε εμάς και εμένα προσωπικά, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Κλαδούχος κατά καιρούς. Ξέρετε τώρα: Ρόκερ, Όμιλος προβληματισμού, όπως και κάθε τι ανώνυμο ή «σκοτεινό» κινείται εναντίον σας. Λάσπη είναι και όλα αυτά που παρουσιάζετε σε όλα τα χωριά σαν δικαιολογίες για τις αδράνειες και τις αστοχίες σας.
Στις ομιλίες σας αποκηρύσσετε χρίσματα, κομματάρχες και πολιτικάντηδες, αλλά από την άλλη σε αυτούς στηρίζεστε και αυτοί παπαγαλίζουν φήμες, συκοφαντίες και υποσχέσεις. Όπως και για τον Καλλικράτη. Από τη μία τον στηρίζετε, από την άλλη τον κατηγορείτε.
Ακούστε! Αν νομίζετε ότι κερδίζετε πολιτικά από αυτά, μάλλον γελιέστε. Και όσο και να λέτε (λάσπη και αυτό) ότι η ψήφος στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ευνοεί το συνδυασμό του κ. Σκούρα, δεν πείθετε και πολλούς, γιατί και πρόσθεση γνωρίζουν οι δημότες και καταλαβαίνουν τους βασικούς υπεύθυνους αυτής της επανάκαμψης. Όσο και να κατηγορείτε άλλους γι’ αυτό, οι ευθύνες σας είναι βαριές και δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε.
Το μόνο που καταφέρνετε με όλα αυτά είναι να βαθαίνετε ακόμα περισσότερο το χάσμα που έχει διαιρέσει την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες και από τους προκατόχους σας και από εσάς και να την κάνετε ακόμα πιο ευάλωτη στα δύσκολα που την περιμένουν.
Στις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα και ο τόπος, αντί να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για να αντέξουμε αυτά που θα περάσουμε από τα ακραία πολιτικά φαινόμενα «ΔΝΤ – Καλλικράτης & ΣΙΑ» και να βάζετε στο τραπέζι προτάσεις και τρόπους που θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα, λασπολογείτε και παραπληροφορείτε. Κρίμα…
Η μόνη διέξοδος για να μπορέσει να αλλάξει πορεία ο τόπος και να ενωθεί η κοινωνία, ώστε να έχει τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις που χρειάζεται, είναι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Αργά ή γρήγορα οι δημότες θα βρουν το μίτο και θα βγουν από το λασπολαβύρινθο…

Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Υποψήφιος δήμαρχος για την
Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση
«Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης»

ΥΓ: Όσο για τα πρώτα μυστριά του «συνεργείου», τον ιατρό κ. Δημήτριο Καζάνη, τον αντιδήμαρχο κ. Περικλή Μενούνο και μερικούς ακόμα, νομίζω ότι οποιοσδήποτε …λίγο σοβαρός άνθρωπος, δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί τους. Αν και η τελευταία μυστριά που με αφορά είναι από βαριά έως ασήκωτη, δεν αξίζει τον κόπο να κατέβω στο επίπεδό τους (λένε ότι εγώ «κάρφωσα» στην ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα τις προβολές ταινιών που γίνονταν πέρσι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τις διέκοψε η Αστυνομία!!! Κάτι που ξέρουν ότι έγινε από εταιρεία του χώρου και καμία σχέση δεν είχε με εμάς). Μπορεί να είναι κατήφορος για να τους φτάσω, αλλά μετά άντε να ξανανέβω…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο γλοιωδη υποκειμενα μονο λασπη να περιμενεις Ανδρεα.
ο Γυαλινος.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ποιός τους κάρφωσε ή αν έκαναν μνημόσυνο με ξένα κόλυβα?

Χρηστος Πολιτης είπε...

Όποιος πετάει λάσπη προς τα πάνω γυρίζει στα μούτρα του…
Σε μια εποχή όπου η αποθέωση του τίποτα έγινε καθημερινή πραγματικότητα, η συμμετοχή στα κοινά ανθρώπων με κουλτούρα, ήθος και επίπεδο είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την άρση των αδιεξόδων στην παρούσα πολιτική συγκυρία της χώρας μας.
Κύριε Ζάρρο, σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ουσια ειναι πως ο εσωτερικος τους κοσμος ειναι τοσο σκατα που η μυρωδια που αναδυουν τους φανταζει για αρωμα.
ο Γυαλινος.

Armonistas είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας κ. Πολίτη.
Εύχομαι να ξεκινήσει και στο δήμο Σικυωνίων μια ανάλογη προσπάθεια, ώστε να ενώσουμε κάποια στιγμή τα κομμάτια του παζλ...