Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λυσσάξανε...



Τι λύσσα είναι αυτή ρε παιδάκι μου; Τι κακός χαμός είναι τούτος; Λυσσάξανε τα κέντρα εξουσίας και κραυγάζουν συνεχώς για την επερχόμενη καταστροφή που θα μας εύρει από Δευτέρα, αν τυχόν δεν γίνει μνημονιακή κυβέρνηση.

Είναι πιθανό να μην ξαναβγεί ο ήλιος, να βρέχει φωτιά για 45 τέρμινα, οι βρύσες να βγάζουν δηλητηριώδη ζουμιά και τσουνάμι να ξεχυθούν στη στεριά.

Εταιρείες μαζεύουν τους υπαλλήλους τους και τους εφιστούν την προσοχή για την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, προμηθευτές μάς λένε ότι από Δευτέρα αν τυχόν γίνει κανά "κακό" κόβονται οι πιστώσεις και θα αγοράζουμε μόνο τοις μετρητοίς, παράσιτα μετακομίζουν από την πάλαι ποτέ κραταιά πράσινη κουτάλα στην μπλε, μπας και σώσουν τη χώρα από την καταστροφή.

Κι εμείς οι απλοί πολίτες που βιώνουμε την €παϊκή ευημερία και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την έξοδό μας από τον παράδεισο που ζούμε, θα "τρέξουμε" την Κυριακή να δικαιώσουμε τους επίδοξους σωτήρες μας που, όλως τυχαίως, είναι οι ίδιοι που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής.

Είναι συγκινητική η προσπάθειά τους. Τα αγνά αισθήματα που τρέφουν για όλους εμάς ξεχειλίζουν από τις μούρες τους και φέρνουν δάκρυα στα μάτια μας. Ο Αντώνης, η Ντόρα, ο Άδωνις, ο Προκόπης, ο Βορίδης και τα άλλα παιδιά από το σόι-μπλε, καθώς και οι μέχρι χθες πράσινοι συμπρωταγωνιστές και τώρα όψιμοι κομπάρσοι, μάς ραγίζουν την καρδιά. Μάλλον δαγκωτή θα εισπράξουν τη συμπόνια μας...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ξέρουμε καλά ότι η ανατροπή μάς θέλει ενεργούς από Δευτέρα και ξέρουμε επίσης ότι "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ". Γνωρίζουμε ότι είναι θέμα των πολιτών και όχι πεφωτισμένων γκεσεμιών η ανατροπή κι εκεί είναι που δυσκολεύει το ζήτημα. Δυσκολεύει γιατί πρέπει να προηγηθεί η εσωτερική ανατροπή για να ξεθαφτεί η ψυχή, το πνεύμα και οι αξίες μας που έχουν καταπλακωθεί απ' όλα τα δήθεν που κατάπιαμε όλα αυτά τα χρόνια. Μάλλον δεν θα αργήσει η ώρα. Τα παραμύθια με ή χωρίς δράκο δεν κρατάνε πολύ πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: