Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Η σπιτική λεμονάδα της Παρούλας...


Τον Ιούνιο με τις ζέστες, φτιάξαμε σπιτική λεμονάδα και την "τσακίζαμε" οικογενειακώς. Με νερό ή με σόδα γίνεται ένα θεσπέσιο αναψυκτικό και θυμήθηκα την κυρά Παρούλα, τη μάνα του κολλητού Βασίλη, που όταν πηγαίναμε καταϊδρωμένοι στο σπίτι της, μάς έβαζε ένα ποτήρι και το ρουφάγαμε μέχρι τελευταίας σταγόνας.

Απορία: Γιατί να μη σερβίρουν όλα τα καφέ τέτοια αναψυκτικά; Λεμονάδα σπιτική, βυσσινάδα με 3-4 βύσσινα στον πάτο κλπ κλπ; Γιατί δεν κάνουμε γλυκά, μαρμελάδες και πόσα άλλα από τα προϊόντα της περιοχής και να τα εντάξουμε στο μενού των σπιτιών μας, των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχείων μας; Φτηνό κόστος, υψηλή ποιότητα και πολλαπλά οφέλη για όλους!!! Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι επισκέπτες θα έπαιρναν ένα κιβώτιο λεμόνια μαζί τους φεύγοντας για να φτιάξουν λεμονάδα και στα σπίτια τους.

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό. Φανταστείτε όταν ρώτησαν σήμερα στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" τον πρόεδρο των καταστηματαρχών Ηλία Χούπα (βίντεο) για τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουριστικό τομέα, να μπορούσε να απαντήσει:

"Είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημά μας. Στα καφέ της περιοχής μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές λεμονάδες, πορτοκαλάδες, βυσσινάδες και άλλους φρέσκους χυμούς από τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, στα εστιατόριά μας μπορείτε να βρείτε ένα γαστρονομικό θησαυρό από τοπικές παραδοσιακές συνταγές βασισμένο στο ξακουστό ελαιόλαδο της Κορινθίας και σε άλλα τοπικά προϊόντα. Στα ξενοδοχεία μας και στο πρωινό που θα πάρουν οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαρμελάδες, μέλι και χυμούς της περιοχής..." και άλλα τέτοια.

Η πολύ καλή παρουσίαση που έγινε σήμερα στην εκπομπή από τον Αποστόλη Θεοδωρόπουλο και τον Ηλία Χούπα θα είχε απείρως καλύτερα αποτελέσματα, ε;. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να υλοποιήσουμε ένα τοπικό σύμφωνο ποιότητας που θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλη την περιοχή...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

4 σχόλια:

jano kary είπε...

Έχεις δίκιο armonista.
Στο www.mabakita.gr λοιπόν
Προσφέρουμε:
Σπιτική Λεμονίτα
Τσάι παγωμένο ή ζεστό (λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο και γιασεμί) τα τρία τελευταία με τα αντίστοιχα φρούτα.
Επίσης κάνουμε πίτσα με ζημάρι που το φτιάχνουμε εμείς.
Με τα σουβλάκια προσφέρουμε πατάτες που τις κόβουμε στο χέρι.
έχουμε πορτοκαλάδα με πορτοκάλια που τα κόβουμε εκείνη την ώρα.

Σεβόμαστε τον πελάτη αλλά πριν από από αυτό σεβόμαστε τους εαυτούς μας.

jano kary είπε...

A και με τον Ελληνικό καφέ από τον Φουντάτο προσφέρουμε γλυκό του κουταλιού.

Λέγε τι άλλο θέλεις;

Λάμπης Φίλης είπε...

Είδα το video, αυτο που έχω να πω είναι ότι είσαι πολυ ευγενικός στη κριτική σου Αντρέα! Πριν παρουσιαστουμε σε μια τέτοια εκπομπή, καλο είναι να το δουλεύουμε το πράγμα, αν και νομίζω ότι δεν κατάλαβαν την ερώτηση για τα τοπικά προϊόντα αρχικά...

Χρηστος Πολιτης είπε...

Η Ελληνίδα νοικοκυρά αγοράζει "φρεσκοστυμμένους φυσικούς" χυμούς από το Super Market...
Και άντε και καλά στα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιοχή μας που τα λεμόνια πέφτουν και σαπίζουν κάτω από τις λεμονιές;
Είμαστε ότι καταναλώνουμε... και ή ζωή είναι Refresh!
Τρομάρα μας...