Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Κώστα Χατούπη...Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Από το κεντρικό κύτταρο της αγροτικής μου συνείδησης, ξεπηδά μία έντονη υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν στην τετραήμερη περιπέτεια της αυτόφωρης διαδικασίας που βίωσα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πλήθος των αγροτών αδερφών, που το βράδυ της κράτησής μας, παρέμειναν έως τα μεσάνυχτα έξω από το Α.Τ Κορίνθου, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση και των τεσσάρων συλληφθέντων. (υπαρχηγέ Ανδρέα, ίσως συναντήθηκαν οι δρόμοι μας για να σε ταλαιπωρώ, ίσως η ίδρυση της «Συμπολιτείας» να είναι μία απελευθερωτική συνωμοσία των κρυμμένων δυνάμεων του τόπου! Τα μηνύματα πολλά).

Ευχαριστώ τα κόμματα που έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΣΥΡΙΖΑ), το «Αντιφασιστικό Μέτωπο» σε κινήσεις πολιτών καθώς και στους: Κοδέλα Δημήτρη (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Δημαρά (βουλευτή ΑΝ.ΕΛ.), Σπύρο Σταματόπουλο (Δήμαρχο Σικυωνίων), Σωτήρη Σαλλή (Πρόεδρο Συλλόγου φυτωριούχων), Φάνη Κουρεμπέ, Ειρήνη Κατσινοπούλου, Βλάση Σούρλο (Πρόεδρο Συκιάς), Αγροτικό Σύλλογο Κιάτου, το «Κόκκινο περίπτερο» Ξυλοκάστρου, μα κυρίως το πλήθος των Ζεμενιτών συγχωριανών μου και γενικά όλους τους Sympolytistas. Όσο για τους γονείς μου «Μάνα δεν φταίω εγώ, έτσι με διδάξατε και το εκτιμώ»!

Να τονίσω τον ευπρεπή τρόπο αντιμετώπισης μας από τους ένστολους εργαζόμενους του Α.Τ. Κορίνθου, σε πλήρη αντίθεση με την άνανδρη στάση των συναδέλφων τους, πού με τόσο ζήλο «διέλυσαν» το μπλόκο της 14ης Φλεβάρη στο σημείο «103 της κακόφημης οδού».

Ειδική μνεία αξίζει στο συλληφθέντα αγρότη Κώστα Φίλη που και μόνο με την «περήφανη» στάση του, μας τροφοδοτούσε με κουράγιο. Καλή μας φίλη Νατάσα, σε ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση σου. Κι όμως… Δεν είχες ούτε υποχρέωση ούτε καν μας αξίζει σε μας τους ελαχίστους τέτοιο ενδιαφέρον εκ μέρους σου! Δεν είμαστε ούτε καν μία «δειλή πατημένη γάτα, με κολλημένο το πετσί της στην άσφαλτο» εσύ είσαι μία «περήφανη λύκαινα τροφός» πού ενώ βίωσες τη χουντική βαρβαρότητα, κι ενώ σε απογοητεύουν παλαιοί σύντροφοι σου, συνεχίζεις να εμπνέεις! Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας έχει τεράστια υποχρέωση να σε προσκαλέσει να παιδαγωγήσεις τη νέα γενιά, όπως μόνο εσύ ξέρεις, με το δικό σου τρόπο. Σσς…! Ξέρω τι σκέπτεσαι, «χέστηκες για τους μαλάκες»… που τέτοιοι δεν είναι οι: Κωνσταντίνα, Αγγελική, Μάριος, Χρήστος, οι υπέροχοι συνήγοροι μας.! Είμαστε περήφανοι γι' αυτή τη νέα γενιά! (πολλά τα ευχαριστώ στο συνάδελφο μάρτυρα υπεράσπισης, Γιώργο Γκίνη).

Κωνσταντίνος Χατούπης
Αγρότης - μέλος «Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: