Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: "Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας"...


Το χθεσινό ΔΣ είχε πολλά και αξιοσημείωτα σημεία. Αναφέρω μερικά εν συντομία και θα τα αναλύσουμε περισσότερο άλλη φορά. 

1. Δυστυχώς δεν είχαμε κόσμο. Πολύ λίγοι συμπολίτες ήρθαν στη συνεδρίαση. Και να πω ότι δεν έχουμε και air condition!

2. Πευκιάς: Με έκπληξη μάς άκουσαν πλειοψηφούντες και μειοψηφούντες όταν τους είπαμε ότι δεν ισχύει αυτό που νόμιζαν για τον Πευκιά. Ότι δηλαδή αν ανήκει στο δήμο, σώζεται από πιθανή αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ 
Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί και να μπει το θέμα στη σωστή του βάση.

3. Αποθήκες Φραντζή. Ένα θέμα που πονάει πολύ και δικαίως τη δημοτική αρχή, με τις τόσες ... που έχει κάνει εκεί. Το κακό είναι ότι πονάει και όλη την πόλη, το δήμο και την ψυχή μας να βλέπουμε αυτό το θέαμα για 7 συναπτά έτη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται ν' αλλάζει κάτι το επόμενο διάστημα. Η δικαστική εμπλοκή με τον εργολάβο, είναι αγνώστου λήξεως ιστορία.

4. Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών. Πολύ καλή εξέλιξη είχαμε στο θέμα αυτό, με τη δημοτική αρχή και τη μείζονα μειοψηφία να δέχονται την πρότασή μας να εξαιρέσουμε τις παραλίες του Πευκιά από το νταραβέρι αυτό. Επίσης όλοι δεσμεύτηκαν, και κυρίως η δημοτική αρχή που έχει τον πρώτο λόγο, ότι δεν υπάρχει στις προθέσεις τους να γίνει δημοπρασία αιγιαλού, πουθενά και για κανέναν λόγο.Τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία θα παίρνουν το χώρο  που δικαιούνται και αν υπάρξει θέμα κάπου πολλών παραχωρήσεων και μείωσης του δημόσιου χώρου θα το δούμε πάλι. Τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο δήμο μας, λόγω έλλειψης παραλιών με μαγαζιά από πάνω. Στη Συκιά που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα. 

Αυτά τα ολίγα. Θα επανέλθω...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ξέχασα έν' ακόμα αξιοσημείωτο. Ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Σκούρας δήλωσε χθες, μπορεί και για πρώτη φορά με τέτοια ένταση, ότι θα αντιδράσει δυναμικά, κινηματικά και ακτιβιστικά αν η δημοτική αρχή υλοποιήσει τη μελέτη ανάπλασης της παραλίας όπως είναι και επιχειρήσει να κόψει τα δέντρα που υπάρχουν. Γουστάρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: