Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Συμπολιτεία παρούσα και δυναμική...

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου

Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης πραγματοποίησε συνέλευση στις 12/2/2014, με θέμα τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τον προεκλογικό αγώνα που θα δώσει, με σκοπό την ανατροπή στο δήμο μας και το τέλος του δημαρχοκεντρικού μοντέλου διακυβέρνησης και των πελατειακών σχέσεων.

Η συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Απ. Ζάρρο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής σ’ αυτόν τον αγώνα, πλαισιωμένος από μια διευρυμένη και ισχυρή δημοτική ομάδα με πολλά νέα στελέχη, που θα σταθεί απέναντι στις επιταγές του Καλλικράτη και των μνημονίων και παράλληλα θα υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό και συνάμα τολμηρό σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αποτελείται από ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας, που πιστεύουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι υπόθεση κάποιων λίγων «πεφωτισμένων» παραγόντων, αλλά όλων μας. Δεν είναι κομματική παράταξη κι έτσι το βράδυ των εκλογών οι ψήφοι της δεν θα πιστωθούν σε κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Είναι ο κοινός τόπος όλων των δημοτών που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του τόπου και θέλουν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην αλλαγή πολιτικών και νοοτροπιών που κρατάνε τον τόπο σε τέλμα και τους πολίτες στο περιθώριο. Σ’ αυτή τη βάση γίνεται διεύρυνση της Συμπολιτείας και συμπόρευση με όλους τους συνδημότες που έχουν κοινά ιδανικά και τη διάθεση ν’ αγωνιστούν για ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσες νεαροί σε ηλικία έχουν ήδη συμπορευθεί με τη Συμπολιτεία, αλλά και πολλοί άλλοι μεγαλύτεροι, η πείρα των οποίων θα βοηθήσει ουσιαστικά την πορεία στον κοινό στόχο.

Η Συμπολιτεία ανακοινώνει τη λειτουργία δύο εκλογικών κέντρων στο Ξυλόκαστρο (Αγίου Βλασίου 12) και στο Δερβένι (ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών 277), ενώ καλεί όσους δημότες ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που έχουμε δημιουργήσει για την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τον τίτλο Σχέδιο Α, που είναι οι εξής: Ομάδα πόλης Ξυλοκάστρου, Ομάδα πόλης Δερβενίου, Ομάδα παράκτιων χωριών, Ομάδα τουριστικών χωριών, Ομάδα αγροτικών χωριών, Ομάδα Τοπικής Οικονομίας, Ομάδα Αλληλεγγύης, Ομάδα πολιτισμού και τοπικής παράδοσης.

Τέλος, καλωσορίζουμε τις νέες αυτοδιοικητικές ομάδες που δημιουργούνται και τις καλούμε αφενός μεν να κρατηθούν μακριά από τις παθογένειες των παλιών, μακριά από συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις και αφετέρου να συνυπογράψουν μαζί μας συμφωνία ώστε οι προεκλογικές δαπάνες να περιοριστούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, και να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που έχουμε ζήσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Καλούμε επίσης όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές να συζητήσουμε και αν γίνεται να συμφωνήσουμε και να δεσμευτούμε πριν την κάλπη σε κοινή στάση στα βασικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν αύριο και να μην περιοριστούν σε γενικές υποσχέσεις και θολές κουβέντες. Εμείς από πλευράς μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποσαφηνιστούν οι θέσεις όλων για τις επιπτώσεις των μνημονίων στον τόπο μας και την αντιμετώπισή τους, καθώς και το σχέδιο του καθενός για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.


Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είναι το νέο που χρειάζεται ο τόπος μας. Αγωνιστική, συμμετοχική, με τόλμη, φαντασία και μεράκι θα στηρίξει και θα δώσει χώρο σε όλους αυτούς που ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: