Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αποτίμηση...



Από το πρωί σβήνω και γράφω αναρτήσεις. Ξαναγράφω και ξανασβήνω. Είναι όλα τόσο έντονα ακόμα, που δεν βγαίνουν εύκολα με λόγια. Είναι και τόσο μπερδεμένα...

Οι αναγνώσεις των αποτελεσμάτων πολλές και ανάκατες. Από τη μία υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση για τη μη είσοδό μας στον "τελικό", από την άλλη όμως η νίκη είναι τεράστια.

- Πανελλαδικά δε βρίσκω ανάλογη κίνηση με την πορεία της Συμπολιτείας,  κινηματικού χαρακτήρα, δημιουργημένη από τα κάτω, με αυτοδιοικητική πρόταση, με σαφή πολιτικό λόγο και ποσοστό 26%. 

- 8 κερδισμένες τοπικές κοινότητες και μία που θα παιχτεί στην κλήρωση.

- Αρκετά κερδισμένα τμήματα στην πόλη του Ξυλοκάστρου, παίρνοντας τη 2η θέση τελικά στην πόλη. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που ψηφίζει η πόλη μας, καταλαβαίνουν το μέγεθος της επιτυχίας.

- Καταφέραμε και στον πρώην δήμο Ξυλοκάστρου να είμαστε δεύτεροι, με διαφορά από τον τρίτο. 

- Ακόμα, είχαμε πολύ καλό αποτέλεσμα και μέσα στο Δερβένι, παίρνοντας το 25% των ψήφων.

Τελικά, μάλλον είναι πάρα πολύ καλά τα αποτελέσματα. Δεν πετύχαμε το στόχο που θέσαμε, αλλά μια ψύχραιμη ματιά δείχνει ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Είναι δύσκολο όταν όλα τα τοπικά κατεστημένα, νυν και πρώην, είναι απέναντί σου, να τα κερδίσεις χωρίς να χάσεις την αξιοπρέπειά σου. Χωρίς να υποκύψεις σε εκβιασμούς (βγάλε αυτόν για να μπει αυτός ο παράγοντας που έχει περισσότερους ψήφους), χωρίς να μοιράσεις πενηντάρικα σε αναξιοπαθούντες (την άλλη Δευτέρα περισσότερα γι' αυτό), χωρίς να τάξεις διορισμούς, χωρίς να πιέσεις ούτε έναν για να μπει στο συνδυασμό σου ή να σε ψηφίσει, χωρίς να πληρώσεις δημοσιογράφους και κανάλια να λένε για σένα, χωρίς να πετάς λεφτά σε δημοσκοπήσεις και σόου, χωρίς να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος όμως η μεγαλύτερη νίκη που κρατάω απ' αυτές τις εκλογές, είν' η ομάδα που φτιάξαμε. Αυτά τα παιδιά, εντός κι εκτός ψηφοδελτίου, που πίστεψαν και πιστεύουν στα όνειρα της Συμπολιτείας. Γι' αυτά τα παιδιά θα συνεχίσω να δουλεύω και να καλλιεργώ το έδαφος, ώστε κάποτε να καταφέρουν να κερδίσουν το δήμο. Με τον τρόπο μας. Με αξιοπρέπεια. Με αισθητική. Γιατί όλα είναι θέμα αισθητικής... 

Σας ευχαριστώ όλους που στηρίζετε τη Συμπολιτεία και να ξέρετε ότι έτσι που το πάμε, το πάμε καλά. Θα κερδίζουμε έδαφος συνεχώς, μέχρι την τελική νίκη. Με τον τρόπο μας όμως, όχι με τον δικό τους.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

3 σχόλια:

Dionissis (Zikinios) Stefanopoulos είπε...

Συμφωνώ σε όλα Ανδρέα Ζάρρο
Οδήγησε αυτή την ομάδα λοιπόν
Ετοιμάστε και τους επόμενους
Των Ελλήνων οι Κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία
Σήμερα περπάτησα στην πόλη σας
Οι "νικητές" ανησυχούν, τους είδα
Με το δικό σας τρόπο λοιπόν, αυτό τους είναι πιό επικίνδυνο
Συνεχίστε
Το οφείλετε σε όσους ακολούθησαν και σε όσους καταλαβαίνουν
Καλή δύναμη γιά την πιό όμορφη συνέχεια

Μαρία Σακελλαρίου είπε...

Για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερες, ναι, ήταν μία μεγάλη ΝΙΚΗ.
Θα τα ξαναπούμε

lokin είπε...

Συγχαρητηρια Ανδρέα και λοιποί armonistas! Δεν πειράζει που δεν μπηκατε στον β γυρο. Tο αποτέλεσμα ειναι θετικότατο και πρωτοπορο. Η συσπειρωση και ο αγωνας απο κάθε μετερίζι εχει αξία και οχι τοσο η εξουσία.