Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Όλα είναι δρόμος 2...


Δυστυχώς, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα γίνει μόνο το πρώτο κομμάτι, η "ανάπλαση" του παραλιακού δρόμου συνεχίζεται. Θα μου πείτε βέβαια ότι είναι φυσιολογικό μιας και η φερεγγυότητα αυτής της δημοτικής αρχής έχει χαθεί προ πολλού και μάλλον θα έχετε και δίκιο. Απλά, παρ' όλο που γνωρίζαμε καλά ότι είναι αφερέγγυοι, είπαμε μήπως τελευταία στιγμή πριν αποχωρήσουν γινόταν κανά θαύμα, αλλά ...αλλά!!!

Για το άκαιρο της υλοποίησης και για το ακαλαίσθητο και μη λειτουργικό σχέδιο, έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και έχουμε πει καθαρά τη γνώμη μας. Τώρα όμως, δύο είναι τα κύρια ζητήματα που πρέπει να δούμε. 
1. Πώς θα μπορέσει ν' αλλάξει το σχέδιο (κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα και πριν ξημερώσει η 2/9/2014) και
2. Πώς δεν θα ξαναφτάσουμε στο σημείο να γίνονται έργα με τον τρόπο που πάει να γίνει αυτό, με τον τρόπο που έγινε η "ανάπλαση" της ανατολικής πλευράς και με τον τρόπο που πήγε να γίνει, αλλά δεν έγινε, η "ανάπλαση" των Αποθηκών Φραντζή κ.α. 

Και όταν λέω τρόπο εννοώ: Ποιοι αποφασίζουν για το σχέδιο της ανάπλασης και πώς συμμετέχουν οι πολίτες στη διαδικασία λήψης της απόφασης για το ύφος και το στόχο της ανάπλασης. Αυτά τα τρία έργα, με τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να απογειώσουν το Ξυλόκαστρο, αν η δημοτική αρχή άνοιγε το παιχνίδι και δεν έκανε του κεφαλιού της. Αν άκουγε και καμιά άλλη γνώμη, αν συμβουλευόταν ειδικούς αρχιτέκτονες και για το δρόμο και για τις Αποθήκες. Δεν το έκανε όμως.

Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί και μετά την 1/9/2014 αυτή η τακτική και η μόνη εγγύηση γι' αυτό, είμαστε όλοι εμείς. Όλοι εμείς που πρέπει να είμαστε εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Να ασχολούμαστε με τα κοινά συνεχώς και όχι μόνο αν αφορούν τη δουλειά μας. Να μην αφήνουμε κανέναν "ειδικό" να μας εκπροσωπεί, να μας αντιπροσωπεύει. Χρειάζεται και η φυσική μας παρουσία, ειδικά των νέων ανθρώπων.

Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος με τη νέα σύνθεση του ΔΣ. Δεν πιστεύω ότι μπορεί από μόνη της η αλλαγή προσώπων ν' αλλάξει τα πράγματα. Και μιας και μιλάμε για την ανάπλαση του παραλιακού να σημειώσω ότι ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική η τακτική που ακολούθησαν οι άλλοι συνδυασμοί στο θέμα αυτό, κάτι που εντείνει την απαισιοδοξία μου. Κρύφτηκαν οι συνυποψήφιοί μου όταν μας κάλεσαν οι επαγγελματίες να πούμε τη γνώμη μας και έμειναν μόνο σε θολές δηλώσεις και αναφορές. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Καλή τακτική για να μαζεύουμε κανά ψηφαλάκι, αλλά αυτά είναι φίλοι μου που πρέπει ν' αφήσουμε πίσω μας, αν θέλουμε ν' αλλάξει κάτι. Τώρα βέβαια που απομακρύνθηκαν απ' το ταμείο, παραγοντίζουν και εγωλογούν δωρεάν.

Επειδή λοιπόν εκτός από το θέμα του δρόμου αυτό καθεαυτό, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε φιλοσοφία, ας μην μένουμε άλλο μακριά από τα κοινά. Η νέα πενταετία ας γίνει η αρχή της ενασχόλησης όλων μας. Έτσι γίνονται οι ανατροπές, γιατί δυστυχώς δεν αρκούν τα πληκτρολόγια...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ο δρόμος στο Μελίσσι είναι το επόμενο επεισόδιο της ίδιας σειράς. Γιατί όλα δρόμος είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: