Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΥΚΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαρισμός της παραλίας του Πευκιά Ξυλοκάστρου, που συνδιοργάνωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ξυλοκάστρου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας "Κυλλήνιος Άδωνις" και η Αρμονική Ανάπτυξη.
Πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στη δράση αυτή, που είναι στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που οργανώνει το δίκτυο Μεσόγειος SOS, σε συνεργασία με την Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ΓΕΩτρόπιο. Ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν τα πολλά παιδιά που συμμετείχαν και έδωσαν με την παρουσία και το μεράκι τους, μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του Πευκιά μας.
Βέβαια, θα έπρεπε να είναι παρόντες εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμπολίτες για τον Πευκιά, που είναι το σύμβολο του Ξυλοκάστρου και μας χρειάζεται για να επιζήσει. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Ξυλοκαστρίτες ότι αν χαθεί αυτό το δάσος, θα "χαθούμε" κι εμείς μαζί του. Δυστυχώς, εκτός από τα πλαστικά και τα σκουπίδια που πετάμε αλόγιστα, σοβαρές ασθένειες έχουν προσβάλει τα πεύκα και χρειάζονται άμεση φροντίδα. Η βαμβακίαση (Marchalina Hellenica) έχει επεκταθεί επικίνδυνα και πολλά πεύκα ξεραίνονται αβοήθητα. Ο Πευκιάς είναι άρρωστος και εκπέμπει SOS. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας δράσουμε άμεσα.
Άντε, και του χρόνου περισσότεροι...

2 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Αντε και σκουπιδότερα....!

Hotel Pappas είπε...

Πολλά συγχαρητήρια και για τον φετινό καθαρισμό των ακτών στην περιοχή σας!