Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...



Σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου 2008, στις 7 το απόγευμα, μέλη της Αρμονικής Ανάπτυξης ντύσαμε με μαύρες κορδέλες την περίφραξη των Αποθηκών Φραντζή και αναρτήσαμε πανό που έγραφε "2 χρόνια ...ανάπλασης". Παράλληλα, μοιράζαμε σχετικό κείμενο καθώς και τα περιοδικά μας, όπου συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις μας για το χώρο αυτό.

Διαλέξαμε αυτό τον τρόπο για να καυτηριάσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα για το δήμο μας, που δυστυχώς οι βεβιασμένοι χειρισμοί και οι κακές επιλογές της δημοτικής αρχής το έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το κείμενο που μοιράστηκε ήταν το παρακάτω:

2 χρόνια …ανάπλασης των Αποθηκών Φραντζή!

Πέρασαν δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών στις Αποθήκες Φραντζή. Άλλο ένα έργο στο Ξυλόκαστρο που «πανηγυρίστηκε» δεόντως η αναγγελία του, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Η βεβιασμένη δημοπρασία που έγινε το «προεκλογικό» 2006, χωρίς να προηγηθούν, οι απαραίτητες για ένα τέτοιο κτήριο, στατικές και γεωτεχνικές μελέτες, οδήγησε σε ναυάγιο την αποκατάσταση των Αποθηκών και το έργο έχει τελματώσει.
Εμείς, διαφωνήσαμε και με το σχέδιο της αποκατάστασης και φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου. Εκεί εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την σχεδιαζόμενη ανάπλαση, για τον τρόπο που αποφασίστηκε και καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Δυστυχώς, το σχέδιο που αναρτήθηκε και προβλέπει μεταξύ άλλων, εστιατόριο εκατοντάδων τετραγωνικών και κυλικείο, δεν αποφασίστηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, δεν αποφασίστηκε μέσα στην τοπική κοινωνία. Δεν περιλαμβάνει χώρους που να αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας, δεν αναδεικνύει τις Αποθήκες Φραντζή σε σημείο αναφοράς του δήμου μας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλέσει λαϊκή συνέλευση για το θέμα, όπου θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα και θα ανοίξει μια πραγματική συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης του χώρου. Είναι ώριμες πια οι συνθήκες στο Ξυλόκαστρο, ώστε τα μεγάλα ζητήματα του δήμου να αποφασίζονται συλλογικά και οι πολίτες να είναι μέτοχοι των αποφάσεων αυτών. Έτσι θα έρθουν τα καλύτερα, για όλους μας…

3 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Αφού έγινε καλή αρχή ελπίζω να έχουμε και συνέχεια.
Επόμενο θέμα πρέπει να είναι;
το τσιμέντο; το κυκλοφοριακό; κάτι άλλο;τι;

Velos είπε...

Το Ξυλόκαστρο έχει και δυνατά μυαλά και φλογερές καρδιές.
Να ενεργοποιηθούμε όλοι, να πάρουμε αμπάριζα τη συσωρευμένη βλακεία και να την πετάξουμε στον Κορινθιακό, να ψωμώσουμε και τα ψάρια που έχουν ανάγκη!

Στους αρμονιστας εύχομαι μπόλικο ακτιβισμό μεγαλύτερη συμμετοχή και νίκες!
Όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για τις ενέργειές σας.
Μια νίκη χρειάζεται και όλοι θα τρέχουν να ανέβουν στο τραίνο.

Λάμπης Φίλης είπε...

Η "προκλητική αδιαφορία" στη κίνηση
που έγινε από 22 Ιουνίου, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, δείχνει το πώς αντιμετωπίζουν γενικά το πολίτη! Αφήνουν "το πένθος" στη θέση του, τους φαντάζομαι να περνούν από μπροστά και να χαμογελούν ειρωνικά και με αδιαφορία. Είναι σίγουροι οτι αυτοί πάλι θα κυβερνούν, θα είναι οι "νικητές" αύριο! Έτσι αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα της πόλης, με αδιαφορία, χωρίς προβληματισμούς για το μέλλον αυτής της πόλης, χωρίς όραμα, με φραπεδιά, με ωχαδελφισμό, με αστειάκεια, με ειρωνία, με όλα αυτά που η αλαζονεία της εξουσίας και της σιγουριάς εξασφαλίζει στους ανθρώπους. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!