Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Μια συναυλία για τον Νίκο Δόικα. Σάββατο 29 Αυγούστου στη Ζήρεια...

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα, θα ξεκινήσει μια μαραθώνια rock συναυλία, στο οροπέδιο της Ζήρειας, αφιερωμένη στο Νίκο Δόικα.
Δέκα χρόνια μετά την ξαφνική "αναχώρηση" του Νίκου, φίλοι του οργανώνουν αυτό το rock πάρτι, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όπως και το camping, ενώ θα μπορείτε να προμηθευτείτε ποτό και φαγητό από το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας.
Θα εμφανιστούν οι: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, YEAH, 182 ΣΕΛΙΔΕΣ, CLEAR SPOT, DIVINA ORNAMENTA, MOLES, ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΚΑΤΑΤΣΗΣ, ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ, JOHNNY VAVOURAS και άλλοι φίλοι. Όπως καταλαβαίνετε θα γίνει ...χαμός και δεν πρέπει να το χάσετε.
Την εκδήλωση οργανώνουν φίλοι του Νίκου, με τη βοήθεια του περιοδικού "οι Αρμονίστας", υπό την αιγίδα του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας.

Λίγα λόγια για το Νίκο Δόικα (1953-1999)

Ο Νίκος Δόϊκας γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο. Ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική παίζοντας μαζί με τον παιδικό του φίλο Παύλο Βακατάτση. Το 1969 γνωρίζει το Νίκο και Βασίλη Σπυρόπουλο και η μουσική παρέα μεγαλώνει.
Με αυθεντικό μουσικό ταλέντο, μεγάλη αγάπη και πολλή δουλειά πάνω στο ηλεκτρικό μπάσο γρήγορα έγινε ένας από τους κορυφαίους μπασίστες στην ελληνική ροκ σκηνή. Παράλληλα, σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Στατιστική στο Queens College στη Νέα Υόρκη, όπου και έζησε από το 1978 μέχρι το 1984.
Όμως η μουσική ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη και με αυτή ασχολήθηκε σε όλη του τη ζωή. Στην Ελλάδα συμμετείχε, από μικρός, σε πολλά γκρουπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:


1971: Harp of Avesalom (with Pavlo V:Παύλος Βακατάτσης)

1971: Ionathan (with Pavlo V)
1973: Ηρακλής (Τριανταφυλλίδης) και Λερναία Ύδρα
1975: Last Barricade (με τους Pavlo V, Ανδρέα Μουζακίτη, Νίκο και Βασίλη Σπυρόπουλο)

Μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη:

1993: The Marshall plan kids / "Up & Out in Athens" (CD 1994) (με τον Παύλο Βακατάτση στη φωνή, τον Άκη Περδίκη στα τύμπανα, τον Βασίλη Σπυρόπουλο στην κιθάρα, το Νίκο Σπυρόπουλο στα πλήκτρα και στην κιθάρα, τον Κωνσταντίνο Χλιαβόρα στην κιθάρα και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο στα πλήκτρα)

1991 - 1993: Echo Tatoo
1992 - 1999: Σπυριδούλα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης" (LP 1994) με τους αδελφούς Σπυρόπουλους στις κιθάρες, τον Διονύση Στεφανόπουλο στα τύμπανα, τον Σωτήρη Θεοχάρη στη φωνή και "Σε τροχιά με απόκλιση" (CD 1998) με τον Αλέξη Ιωάννου, τον Δημήτρη Δημητρίου, τον Παναγιώτη Βουρδουμπά κ.ά.


Στη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε με τον Παύλο Βακατάτση σε πολλές δισκογραφικές δουλειές του Παύλου. Ροκ σχήματα και εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη: - Missing Page (Nicos Doikas, Pavlo V, Constantin Chliavoras, Akis Perdikis, George Panagiotakopoulos) με εμφανιση στο Μax’s Kansas night club φημισμένο απο συνεχείς παραστάσεις των Lou Reed, Velvet Underground, Nico κ.α. - P.A.Y.N. ((P)avlo vakatatsis (A)kis perdikis (Y)velyne Boisette (N)ikos doikas Με εμφάνιση στο C.B.G.B. s) - Theater (Nicos Doikas, Tommy Tsakiris, Constantin Chliavoras, George Panagiotakopoulos, Michael Gio και ζωντανές εμφανίσεις στο θρυλικό C.Β.G.B.s)
Από το 1992 παρέδιδε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσσου στο μουσικό εργαστήρι του Νίκου και Βασίλη Σπυρόπουλου του συγκροτήματος Σπυριδούλα, και ενέπνευσε αρκετούς νέους μουσικούς.
Έφυγε από κοντά μας, μετά από ξαφνική ασθένεια, το 1999.

Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: