Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...

Ιούνιος 2006: Αναρτάται ξαφνικά το σχέδιο ανάπλασης των Αποθηκών. Αυτό, που προβλέπει ένα εστιατόριο γίγας 500 τ.μ. και δύο μικρά αμφιθέατρα στο βάθος.

Οκτώβριος 2009: Το σχέδιο δεν έχει υλοποιηθεί, λόγω των αδιεξόδων που προκάλεσε η βιαστική και θολή προεκλογική δημοπράτηση. Το μόνο που έχει γίνει προς το παρόν είναι η ...κατεδάφιση του διατηρητέου, κατά τ' άλλα, κτηρίου!
Εμείς από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε με το προτεινόμενο σχέδιο, που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. Πάντως, ποτέ δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ή σε κάποια άλλη δημόσια συνάντηση. Επειδή θεωρούμε το θέμα υψίστης σημασίας, αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή στο Πνευματικό Κέντρο, στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων, στις δημοτικές παρατάξεις, σε όλους τους συλλόγους, τις κομματικές οργανώσεις και τους πολίτες του δήμου και τους καλούμε να πάρουν θέση και να συνδιοργανώσουμε μια δημόσια διαβούλευση. Δεν είναι θέμα συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Είναι θέμα ουσίας!
Η "διαμάχη" μεταξύ εργολάβου και δήμου καθυστερεί το έργο και είναι μια μεγάλη ευκαιρία οι πολίτες να κινητοποιηθούν για να αλλάξουν το τραγικό αυτό σχέδιο. Ας κάνουμε άλλη μία προσπάθεια, όλοι μαζί αυτή τη φορά...

4 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

"Δεν είναι θέμα συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Είναι θέμα ουσίας"!

Φοβάσαι μήπως σου την πούν οι ανίκανοι, έχουν τα κότσια, αντί να κρύβονται!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΚΟΣ είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Ετσι απλά! είπε...

Κάντε μια προσπάθειά, είναι κρίμα να μην έχουμε σταθερούς χώρους να ακουμπάμε τα μη εφήμερα της ζωής μας. Είναι εώς εγκληματικό να σπρώχνουμε τα παιδιά μας μπροστά χωρίς πυξίδες.

Velos είπε...

Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με αυτο το θέμα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επανάσταση. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι όλοι και να βρούμε λύση για να αξιοποιηθούν οι αποθήκες για τον πολιτισμό.

Ανδρεα, δεν ξεχνάμε το πάρτυ στη Ζήρεια...
Και δεν ξεχνάμε ότι όταν το σκαρώναμε, ψάχναμε για χώρο στο Ξυλόκαστρο...
E, οι αποθήκες Φραντζή είναι ο χώρος που πρέπει να φτιαχθεί για τις χειμερινές μεγάλες εκδηλώσεις που πρέπει και μπορεί να διοργανώνει η πόλη μας.

OXI ΑΛΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ!!!