Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Στα Άδυτα Τρικάλων και Κυλλήνης Κορινθίας...

 Το παρακάτω βίντεο το βρήκε η Πελληναία και μιλά για την Κυλλήνη ...γεωλογικώς.

http://www.youtube.com/watch?v=PCMLfqD5Wlc

3 σχόλια:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Βρήκα το πρώτο βίντεο αρκετά αληθοφανές και το ανάρτησα. Πάντως η παραγωγή είναι κάπως... επισφαλής.

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Στο βίντεο γίνεται αναφορά για το δέντρο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού της Μεταμορφώσεως στα Μεσαία Τρίκαλα και λέει ότι είναι χιλιάδων ετών. Πρόσφατα έμαθα για ένα πλάτανο, σημείο αναφοράς στην Μεσαία Συνοικία, που κόπηκε, άγνωστο για ποιό λόγο. Δεδομένου ότι σε όλες τις χώρες της Μεσογείου γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των αρχαίων δέντρων και ιδιαίτερα της ελιάς, νομίζω ότι ο δήμος Ξυλοκάστρου πρέπει να κάνει κάτι. Ας μας πουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, του πλέον αδιάφορου στα πολιτιστικά θέματα δήμου της Πελοποννήσου, αν γνωρίζουν το θέμα και αν προτίθενται να κάνουν κάτι.

Fables and Truths είπε...

Αγαπητή Πελληναία , ο χαρακτηρισμός αυτού του βίντεο σαν μια επισφαλής πηγή πληροφοριών, εάν αφορά την καινοτομία του στην ιστορική έρευνα της περιοχής και την ανάγκη για μια περαιτέρω έρευνα και μελέτη , το ΣΜ. ΣΤΟΥΝΤΙΟ συμφωνεί απόλυτα .
Τα θέματα της έρευνας του ΣΜ. ΣΤΟΥΝΤΙΟ στην στην σειρά FABLES AND TRYTHS είναι γενικά καινοτόμα ,είναι μια προσπάθεια πολιτισμικού προβληματισμού πέρα από τα στερεότυπα και τα κατεστημένα που δεν παράγουν πλέον κλωνάρια συγχρόνου πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η καταγωγή μου από αυτήν την περιοχή που επικρατεί μια πολιτισμική ακινησία για την προσέλκυση μιας καλύτερης πολιτισμικής και οικονομικής ποιότητας επισκεπτών , με παρότρυνε αυθόρμητα στην παρουσίαση ενός μέρους των τοπικών μου ερευνών για την προβολή του τόπου μας. Αυτό έγινε με σημαντική προσωπική κατανάλωση χρόνου και εξόδων χωρίς καμιά σχετική κοινωνική απαίτηση . Ενδόμυχα υπάρχει η επιθυμία για την οργάνωση μια τοπικής πολιτισμικής έρευνας για πολύ περισσότερα θέματα από αυτά που αναφέρονται στο σχετικό βίντεο. Εάν αυτή μου η προσπάθεια μπορεί να χαρακτηριστεί απλά , ξεκούραστα και ανέξοδα , μόνο σαν ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ , ασφαλώς από το ΣΜ. ΣΤΟΥΝΤΙΟ δεν υπάρχει κανένας λόγος την συνέχεια αυτής της προσπάθειας