Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΘΑ...

 Ο σημερινός περίπατος του συλλόγου "Κυλλήνιος Άδωνις", έγινε στη Φλαμπουρίτσα, την όμορφη χαράδρα της Ζήρειας.


Ένα "σεσημασμένο" μονοπάτι, σε οδηγεί σε μια μαγευτική διαδρομή.



Μετά από λίγο, ...ακούς το νερό.


Τα δέντρα σε μυστήριες πόζες...


... το νερό σε κίνηση...


...και  η ομάδα ...επίσης!


Μαγεία...


...γιατί εκεί, δεν έφτασε η ανάπτυξη! Ευτυχώς...

5 σχόλια:

ξυλινος είπε...

…..του Σύθα, που τις εκβολές του φρόντισε να πνίξει στο τσιμέντο η προηγούμενη δημοτική αρχή. Λες και δεν υπήρχε άλλος τρόπος εγκιβωτισμού της κοίτης του, παρά μόνο το ευαγγέλιο της μίζας και του εργολάβου, το τσιμέντο.
Για να έλθει σήμερα ο Βασίλης ο Κελάρης και να αναφέρει στον Γ. Αντονίνι και τον Πρισμα, ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την διάβρωση των ακτών φέρουν οι τσιμεντομένες κοίτες - εκβολές των ποταμών!!!! Και ότι θα ζητήσει από όλους τους υποψήφιους δημάρχους, να δεσμευτούν ότι θα τις επαναφέρουν στην χωμάτινη μορφή τους σπάζοντας τα τσιμέντα !
Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ζητώντας τεράστια ποσά για την προστασία των ακτών.
Πάλι οι εργολάβοι θα «σιτιστούν».
Αποκάλυψη ε;
ΥΓ. Αλλη μια δικαίωση για τους Αρμονίστας.....

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον εγκιβωτισμό αισθητικά, λειτουργικά κλπ, μπορεί ο Βασίλης Κελάρης ή οποιοσδήποτε άλλος να εξηγήσει, με ποιό τρόπο η εγκιβωτισμένη κοίτη του ποταμού εμποδίζει τις φερτές ύλες του ποταμού να καταλήξουν στην ακτή και σε αυτό να οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διάβρωση;

ξυλινος είπε...

…εύλογο το ερώτημα, αλλά ένας άνθρωπος που έχει φάει την ζωή του υπερασπιζόμενος Το περιβάλλον, για να ισχυρίζεται κάτι, σίγουρα δεν το έβγαλε από το κεφάλι του …θα δούμε..
‘όπως και να χει ,εμπιστευόμαστε πολύ περισσότερο αυτούς που το παλεύουν κόντρα, ακόμα και με λάθη, από αυτούς που πλουτίζουν από τις υπογραφές…….τσιμεντοέργων και λοιπών…..
Οταν δαπανώνται τόσα εκατομμύρια δημόσιου πλούτου για μπετό και σίδερα και και… αυτοί που υπογράφουν πρέπει να αποδείξουν για ποιο λόγο δαπανήθηκαν και τι ανταποδοτικότητα είχαν!
Όχι αυτός που ισχυρίζεται ότι, αφήστε την φύση να κάνει την δουλειά της!
Δεν θα αντιστρέψουμε τα πράγματα…
Τα σίδερα στα παραπέτα του Σύθα ακόμα χάσκουν…..
Ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η στήριξη των αγροτών σωστά, είναι η επένδυση που πρέπει και έπρεπε…!
Όχι τα τσιμέντα παντού.
Tα ποτάμια δεν είναι πλατείες και.. μήπως κάποια στιγμή, ζητήσουν την γή τους ΠΙΣΩ; τότε θα δούμε....έχει συμβεί αλλού..

Ανώνυμος είπε...

Γενικά συμφωνώ με όσα λες. Προσωπικά εκτιμώ πολύ τον αγαπητό Βασίλη και τους αγώνες του. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε κάθε άποψη που διατυπώνεται ειδικά όταν είναι προφανώς λάθος. Η διάβρωση είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα που απαιτεί πολύ προσεκτική προσέγγιση.
Τουλάχιστον όμως ας απολαύσουμε τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, που με περισσότερα από 500 είδη χλωρίδας και πολλά σπάνια και ενδημικά, αποτελεί μια πραγματική κιβωτό της βιοποικιλότητας στην Πελοπόννησο. Μπορεί πριν αρκετά χρόνια να μπορέσαμε να σταματήσουμε την κατασκευή δύο δρόμων, όμως μια εξαιρετικά περίεργη δικαστική απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου αναγνώρισε ιδιοκτησία 11.000 στρεμμάτων σε γνωστή οικογένεια Βαυαρικής προέλευσης. Πιστεύω ότι η διατήρηση της Φλαμπουρίτσας χωρίς καμμία "ανάπτυξη" θα είναι δυνατή με την έγκριση και την εφαρμογή της ΕΠΜ της περιοχής Natura της Ζήρειας, αλλά πάνω απ' όλα με την ενεργοποίηση και το ενδιαφέρον όλων μας.

ξυλινος είπε...

...αντε και τα βρίκαμε στα των περιπάτων, όσο για την άποψη του Β.Κ. θα το δούμε το θέμα...
και για τους Γερμανούς τι να πω τώρα; αλλά και η "ανεξάρτητη "δικαιοσύνη....μας έχει σώσει...με εξαίρεση το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που φρόντισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ γιατί ήταν ενοχλητικό! ΥΓ. περπατάτε γιατί χανόμαστε, ΜΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΆ!