Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΔΥΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟΙ, ΓΡΗΓΟΡΗ;;

Ο Θάνος αποχώρησε λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος του "μέθοδοι υποκόσμου".

Ο Γρηγόρης το σχολιάζει στις τοπικές εφημερίδες και παρατηρεί: "Αυτή είναι η "ωραία ατμόσφαιρα" που θέλουν να μας δείξουν οι κ. Κλωνής και Σκούρας. Θεωρούν την καταγγελία αμελητέα. Μάλλον έτσι συμβαίνει. Είναι φαίνεται σύνηθες στον τοπικό πολιτικό στίβο να χρησιμοποιούνται μέθοδοι του υποκόσμου και γι' αυτό ίσως και δεν είδαμε να υπάρχει ως είδηση η καταγγελία αυτή σε κάποιο μέσο ενημέρωσης της Κορινθίας. Όλα είναι αποδεκτά για το καλό της παράταξης; Για την εκδίωξη του Αντώνη Κλαδούχου;..."

Μάλλον, δίκιο έχει ο Γρηγόρης. Είναι σύνηθες και να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι και να μην απαντάει κανείς. Μήπως απάντησε κάποιος, όταν έλεγε ο Γρηγόρης για τον Αντώνη Κλαδούχο:

Θλιβερή κατάληξη ενός δημάρχου.
Γρηγόρης Κλαδούχος, Ξυλόκαστρο 5-8-2005
Καλεί έναν έναν και απειλεί τους καταστηματάρχες που διαφωνούν κι έχουν προσφύγει εναντίον της απόφασης περιορισμού της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παραλία. Ασχέτως αν το όλο θέμα θέλει συζήτηση, ασχέτως αν οι καταστηματάρχες «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», θα μείνει το στίγμα της «προοδευτικής παράταξης» και του εκπροσώπου της στο δήμο, που μετέρχεται μεθόδων σκοτεινών χρόνων του «περάστε δι’ υπόθεσίν σας», η ατομική τρομοκράτηση, δάνεια λογική από τον πολιτικό και ποινικό υπόκοσμο.

ή όταν έλεγε, πάλι του Αντώνη, στις 20/7/2005:

"...Εσένα να σε χαίρονται όσοι (ευτυχώς κάθε μέρα και λιγότεροι) από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ σε στηρίζουν, που δε ντρέπονται να λερώνονται από το ακροδεξιό ιδεολογικό σου πρόσωπο και τον αγώνα σου για χαμηλές σταθερές στην ηθική, στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Εγώ χαίρομαι που δοκιμάζω τα βήματά μου σ’ ένα δρόμο ανάπτυξης και κοινωνίας διαλόγου και αλληλεγγύης. Εσύ πιστοποιείς αυτό που έχω πει σε σένα και την Κίνηση Πολιτών από το Φεβρουάριο του 2002: οι ομάδες των ασήμαντων μπορούν να έχουν λόγο κι εξουσία μόνο σ’ ένα ξεθεμελιωμένο ηθικό σύστημα..."

Κανείς δεν απάντησε, κανείς δεν απαντά. Ούτε σ' εμάς απάντησαν, όταν αναρωτηθήκαμε, πώς ο ηθικός Γρηγόρης εντάχθηκε στη "συμμορία" (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου). Μάλλον, είναι σύνηθες...

Όπως καταλαβαίνετε, άρχισαν τα όργανα. Αυτό που θα χρειαστούμε όλοι είναι μνήμη και φίλτρο προπαγάνδας. Συμπολίτη ...άρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου! Καλό ΣΚ!

Α.Α.Ζ.

...Άρχισαν τα όργανα
το μπουζούκι εργάζεται
νάτο το κορίτσι μου
σιέται και τινάζεται
Φτούσου κοπελάρα μου...


1 σχόλιο:

Λάμπης Φίλης είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ, ΥΒΡΙΖΩΝ-ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΕΚΛΕΓΩΝ-ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΣ!‏

Ποιος ο λόγος, ο εκλέγων να έχει σχέση με όλους τους άλλους; Ο καταγγέλων (υβρίζων) τα βρίσκει με τον καταγγελόμενο (υβριζόμενο) για το καλό της κοινωνίας(!), και εκλέγονται από τον εκλέγοντα που πριν λίγο γέλαγε και αγανακτούσε με τα χάλια τους! Και ζούνε μερικοί καλά και οι πολλοί χάλια!