Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πευκιάς...

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ξυλοκάστρου, μας ενημερώνει για τις εργασίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον Πευκιά. Διαβάστε την εδώ http://www.xylokastro.gov.gr/enimerosi-contact/enimerosi-politon/announcements/1316-ergasies-ston-peukia .

Ανάμικτα τα συναισθήματα που προκαλεί η ανάγνωση της ανακοίνωσης αυτής. Πρώτα απ' όλα χαρά, γιατί κάποιες από τις εργασίες, που είναι απαραίτητες για το δάσος μας, ...επιτέλους γίνονται. Από την άλλη, στενοχωριέμαι που αργήσαμε τόσο να κινητοποιηθούμε και να διαμαρτυρηθούμε για τον Πευκιά. Βλέπουμε ότι μετά τις κινητοποιήσεις του Μαΐου του 2009 έχουν γίνει τόσα, όσα δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια.  Πέρασαν 6 χρόνια από την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης και μόλις τώρα έχει αρχίσει να υλοποιείται ένα μέρος της. Στους προϋπολογισμούς του δήμου δεν έμπαιναν κονδύλια για τον Πευκιά, η μελέτη έμενε ουσιαστικά στο συρτάρι, ενώ οι ζημιές και οι ασθένειες  εξαπλώνονταν γρήγορα. Αργήσαμε να τους ταρακουνήσουμε. Ας είναι όμως... Ας δούμε μπροστά.
Ελπίζουμε το νέο ΔΣ να υιοθετήσει την πρόταση του συμπολίτη μας Νώντα Κατσούλα για δημιουργία του "Ταμείου του Πευκιά" (θυμηθείτε την εδώ http://armoniki.blogspot.com/2009/07/29.html) και να γίνουν όλα αυτά που πρέπει για να διατηρηθεί το σύμβολο του Ξυλοκάστρου ζωντανό. Γιατί ναι μεν, τα πάμε καλύτερα από πέρσι και μετά, αλλά δεν φτάνουν αυτά που γίνονται. Χρειάζονται πολλά ακόμα και θα τα θέσουμε υπ' όψη και στο νέο ΔΣ. Πρέπει να γίνουν - και να γίνονται συνεχώς - πολλά ακόμα.
Μπράβο λοιπόν από τη μία, αλλά από την άλλη θέλει δουλειά πολύ...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: