Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Περίληψη ΔΣ...


Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της 26ης Γενάρη, κράτησε τρεις ώρες. Περιληπτικώς και αφαιρετικώς, έγιναν τα παρακάτω:

Εμείς βάλαμε τα εξής θέματα, προ ημερησίας διάταξης:

- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Ξαναθέσαμε, αναλυτικότερα αυτή τη φορά, την ανάγκη ενεργοποίησης της Επιτροπής Απογραφής, που αποτελείται από 2 συμβούλους της πλειοψηφίας, 1 της μείζονος μειοψηφίας και δημοτικούς υπαλλήλους. Αν και θα έπρεπε από τις 3/1 να δουλεύει και να απογράφει κάθε κινητό, ακίνητο, χρωστούμενο κλπ κλπ των δύο δήμων, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Καλέσαμε για τελευταία φορά τη δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει την Επιτροπή και να μην απογράφει μόνη της. (Η απάντηση του δημάρχου για φόρτο εργασίας δεν έπεισε ούτε εμάς, ούτε και κανέναν άλλον, γιατί γι' αυτό γίνεται η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Για να μπορεί να δουλέψει ανεξάρτητα από τους άρχοντες, που όντως έχουν πολλά στο μυαλό τους!!!)

- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Βάλαμε το θέμα για τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση και προτείναμε στο ΔΣ να ασχοληθεί με το θέμα και να αντισταθεί στην υποβάθμισή τους. (*#@$@@#$%*#@$$)

- ΑΙΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα σαν θέμα το αίτημα επιτηδευματιών από το Δερβένι σχετικά με το άνοιγμα πολυκαταστήματος στην περιοχή και να ακούσουμε την άποψή τους. Ένα θέμα που ανοίγει τη συζήτηση για την τοπική αγορά, τα προβλήματα και τις προοπτικές της.

- ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ. Προτείναμε στο ΔΣ να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες των Αγ. Θεοδώρων που διαφωνούν με την εγκατάσταση της πολύ επικίνδυνης και ρυπογόνας δραστηριότητας στην περιοχή τους.

- ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΔΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, όπου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες για τη δύσκολη τετραετία που ξεκινά και θα μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων των δημοτικών συμβούλων. Θα είναι εφιαλτικό σενάριο και αυτή την τετραετία να μιλάνε, ως επί το πλείστον, οι επικεφαλής και οι υπόλοιποι απλώς να συμφωνούν με τον δικό τους. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και να διαφωνούμε και χρειαζόμαστε προπόνηση!

Επίσης, ο κ. Σκούρας ζήτησε και έγινε δεκτό από το ΔΣ, να συγκροτηθεί επιτροπή από πολίτες που θα ψάξει το θέμα των αλλαγών των όρων δόμησης σε περιοχές NATURA και θα ενημερώσει το ΔΣ.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ένα μόνο θα σας πω απόψε. Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό του Αγ. Βλασίου, ο τίτλος. Ενώ η εισήγηση της δημοτικής αρχής έλεγε να εγκρίνουμε δαπάνη για να ταΐσουμε τους "υψηλούς προσκεκλημένους",  ο δήμαρχος  είπε ότι αυτά πρέπει να κοπούν και πρότεινε να μην εγκρίνουμε καμία δαπάνη και να μην τραπεζώσουμε κανέναν "χορτάτο", όπως τους χαρακτήρισε. Κάτι που, εννοείται, έγινε δεκτό από όλους. Τα υπόλοιπα αύριο...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Τα μικρόφωνα δεν...

1 σχόλιο:

Γιώργος είπε...

Επιτέλους η πρώτη φορά που ενημερώνομαι για ενέργειες του ΔΣ. Ευχάριστη έκπληξη το μή τραπέζωμα διαφόρων περίεργων από το Δήμο στην εορτή του Α. Βλασίου.
Δείτε το θέμα της ρυπογόνου μονάδας στους Α. Θεοδώρους μέσα από σχόλιο της Motor Oil (φαντάζομαι αυτοί ιδρύουν τη μονάδα), γιατί οι Βαρδινογιάννηδες έκαναν μιά καλή επέκταση στο διυλιστήριο πρόσφατα. Πάντως καλά μου φαίνεται αρχίσατε. Ας ελπίσουμε ότι μιά σοβαρή φωνή γεννήθηκε στον Δήμο.