Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...


ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, πριν από (ακριβώς) τρία χρόνια, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2008, μια ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. ημέρα και μία μεγάλη πορεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» είχε ξεκινήσει από πολλά σημεία που εξακολουθεί να τα λούζει το θεωρητικά καθαρό – γαλανό νερό του Κορινθιακού, με προορισμό – σημείο συνάντησης την Γέφυρα που πρώτος εμπνεύστηκε ο Μεσολογγίτης Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Χιλιάδες άνθρωποι, μικρά παιδιά, γυναίκες, άνδρες, επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι στην πλειοψηφία τους, αλλά ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον και τα προβλήματά του πολίτες από διάσπαρτες στο χάρτη περιοχές που αγκαλιάζει ο Κορινθιακός μας, είχαν δώσει βροντερό παρών και ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ μήνυμα στους τότε κρατούντες και διοικούντες τούτον εδώ τον τόπο: " Ως εδώ και μη παρέκει " κύριοι. Φτάνει πια…..
Ο κοινός νους αλλά και Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιτάσσει:
ΟΧΙ άλλη ρύπανση στον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΜΑΣ.
ΟΧΙ άλλες ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες γύρω του.
ΟΧΙ σε εργοστάσια λιθάνθρακα, που άλλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες απομακρύνουν απ’ τον τόπο τους.
ΟΧΙ στην πολυσυγκέντρωση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων γύρω στον Κορινθιακό.
ΟΧΙ στην υπεραλίευση.
ΟΧΙ στην εξακολουθούμενη τσιμεντοποίηση του γιαλού.
ΝΑΙ στην δημιουργία θαλάσσιου καταφύγιου στον Κορινθιακό.
ΝΑΙ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον.
ΝΑΙ στην Αρμονική συνύπαρξη με τη θάλασσά μας.
ΝΑΙ στον ανοιχτό ΟΡΙΖΟΝΤΑ της θάλασσας και του μυαλού μας.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της σύγχρονης εποχής σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος (άρα και του Κορινθιακού), που με παρρησία υποστηρίζουν οι επιστήμονες κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας, ΠΑΡΩΝ στην τότε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα.
Τα αποτελέσματα αυτής της διαμαρτυρίας, σήμερα, μετά από τρία ακριβώς χρόνια έχουν τουλάχιστον δικαιώσει τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίων λιθάνθρακα γύρω από τον Κορινθιακό αλλά και Πανελλαδικά.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ, αλλά οι αγώνες για άλλα το ίδιο μεγάλα (ίσως και μεγαλύτερα ιδανικά), μένουν, αναπτύσσονται, εξελίσσονται, δυναμώνουν και σίγουρα τα αποτελέσματα, έστω και με μικρή καθυστέρηση – ας ελπίσουμε μικρότερη των τριών χρόνων – θα είναι ορατά.
(Αφιερωμένο σε όλους όσους χθες διαδήλωσαν ειρηνικά).

Γιώργος Γκίνης 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε τώρα με video και την ωμή ΑΛΗΘΕΙΑ.hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/02/blog-post_9268.html