Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κύριε Μπεγλίτη...


Ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων,  σε συνέντευξή του για τις πλατείες και τους αγανακτισμένους (τα υπογραμμισμένα δικά μου):

"...Άλλο αυτό και άλλο αυτό που βλέπουμε και στις πλατείες, της Κορίνθου, την πλατεία Συντάγματος, στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Τι είναι αυτή η κοινωνική σύνδεση; Έχουμε καθίσει να το δούμε; Γνωριζόμαστε όλοι στις επαρχίες. Πρέπει να δούμε από πού έρχεται ο καθένας, από πού “κρατάει η σκούφια του”, ποια ήταν η διαδρομή του μέχρι σήμερα; Εννοώ η πολιτική, η οικονομική και η κοινωνική, έναν προς έναν.
Βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι ιδεολόγοι, που αντιπαρατίθενται με την Κυβέρνηση και καλά κάνουν. Υπάρχουν ακόμη και μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται. Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με δύσκολα μέτρα, με επώδυνες πολιτικές αποφάσεις. Άλλο αυτό για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε και άλλο ένας χώρος μέσα στον οποίο “τσαλαβουτάνε” πολλοί περίεργοι, να το πω έτσι, που δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους."

Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη θέλω να πω στον κύριο υπουργό ότι ο κόσμος έχει διαφορετικές αγωνίες απ΄ αυτόν. Η αγωνία του κόσμου, δεν αφορά σε πιθανούς "τσαλαβουτηχτές" της αγανάκτησης.

Η αγωνία εκατομμυρίων πολιτών αφορά σε αυτούς που θα τσαλαβουτήξουν κάθε δημόσιο ή δημοτικό περιουσιακό στοιχείο ερήμην τους, χάρη στο νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών.
Η αγωνία των Ξυλοκαστριτών για παράδειγμα, αφορά σε αυτούς που θα έρθουν να τσαλαβουτήξουν τον Πευκιά, τη Ζήρεια και τις παραλίες μας, μιας και με το νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών, δεν μας ανήκουν πια και δεν έχουμε κανέναν λόγο για την τύχη τους (νομίζουν).
Η αγωνία των πολιτών αφορά στον αν θα έχουν δουλειά και αν θα μπορέσουν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.
Η αγωνία μας, αφορά στο πώς θα κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά και θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Το τσαλαβούτηγμα είναι μεγάλο θέμα κύριε υπουργέ. Ας μην το ανοίξουμε και μιλήσουμε για αυτούς που τσαλαβουτούσαν ψήφους στις πλατείες τόσα χρόνια, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ξέρετε, π.χ. οι γνωστοί - άγνωστοι μαέστροι τσαλαβουτηχτές, που κορόιδεψαν τόσο κόσμο στις εκλογές του 2009 και υφάρπαξαν την ψήφο τους. Πάντως, σας λέω να μην ανησυχείτε. Εμάς στις πλατείες δεν θα μας κοροϊδέψει κανένας τσαλαβουτηχτής. Για άλλα ανησυχούμε εμείς και γι' αυτά θέλουμε να μας μιλήσετε όποτε και αν μπορέσετε.

Όσον αφορά σε όσα είπατε για να δικαιολογήσετε την αστυνομική βία στο Σύνταγμα (http://www.sfedona.gr/2011/07/04/μπεγλιτησ-για-αγανακτισμενουσ-αλλο/), δεν απαντώ γιατί στη "δημοκρατία" που ζούμε σήμερα και με γνωστή την άποψή σας για το blogging, μπορεί να πάω φυλακή και δεν με παίρνει, γιατί πρέπει να δουλεύω για να ζω την οικογένειά μου. Όσο ψηφίζατε στη Βουλή εσείς το Μεσοπρόθεσμο, ήμουν απ' έξω και έβλεπα με τα μάτια μου ποιούς χτυπούσαν και πώς οι αστυνομικοί. Αφήστε το, δεν πείθετε...

Με "τιμή",

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

2 σχόλια:

tsalavoutixtis είπε...

«…πολλοί περίεργοι που δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους…»
Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα για τον αλαζόνα Κορίνθιο πολιτικό, που ξεπουλάει όσο-όσο την αγροτική του καταβολή και τους αγώνες όλων των προηγούμενων γενεών για μια ανεξάρτητη χώρα, για ένα υπουργικό θώκο.

[ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσω, την απίστευτη έκφραση που είχε το πρόσωπο του κατά την τελετή ορκωμοσίας, όταν υπουργοποιήθηκε από το αφεντικό του.
Η χώρα ήταν και είναι ριγμένη στον γκρεμό και αυτός είχε την έκφραση της απόλυτης ευδαιμονίας, επειδή πέτυχε! Υπουργοποιήθηκε. Ο Παναής από την Κορινθία , ναι, πήρε υπουργείο και ταχύτατα «ανέβηκε»… Και εις ανώτερα. Άντε και αντιπρόεδρος. Επί υποτελών και πτωμάτων όμως. Επί μιας καθημαγμένης κοινωνίας!]

Η έλλειψη –κατ’ αυτόν,- ξεκάθαρου στόχου, από τον μέσο πολίτη που νιώθει να φεύγει το έδαφος κάτω απ τα πόδια του και απεγνωσμένα προσπαθεί να κατανοήσει το γιατί, το πώς το πότε κλπ. είναι η ουσία λοιπόν!

Καταλαβαίνει ο πολίτης, ότι πρέπει κάτι να κάνει πάση θυσία, γιατί τα πάντα καταρρέουν, η χώρα ξεπουλιέται, το μέλλον όλων υποθηκεύεται κάτω από την μπότα ενός ψευδεπίγραφου, αδίστακτου και ανελέητου κυβερνητικού κόμματος, τάχα σοσιαλιστικού!!!!!!!!!!!
Ενός κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα για 25 περίπου συναπτά έτη, ώστε να φτάσουμε τώρα εδώ.
Δεν γνωρίζει ο οιηματίας πολιτικός,

ποιοι γιγάντωσαν τον κρατικό τομέα υπέρμετρα, από το ’81 και μετά.
Ποιοι διέλυσαν τις αγροτικές ενώσεις και τους συνεταιρισμούς μέσα από εγκάθετους.
Ποιοι σκύλευσαν το δημόσιο .
Ποιανού κόμματος ήσαν οι σκληροί πρασινοφρουροί που κυνηγούσαν και κυνηγούν «αντιφρονούντες», στο δημόσιο.
Ποιανού κόμματος ήταν ο σκληρός πυρήνας των συνδικαλιστών που κατέφαγε με τα προνόμια του το δημόσιο χρήμα.

Ποιανού –εκτός του άλλου βέβαια,- κόμματος ήταν τα ,-αποδεδειγμένα- αχόρταγα τρωκτικά που έτρωγαν τις μίζες των οπλικών συστημάτων…μόνο ο Ακής ήταν;

Ποιο κόμμα διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό, διορίζοντας αφειδώς, με μόνο κριτήριο την σφραγίδα από την τοπική οργάνωση.
Ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση όταν όλοι τους σήκωσαν 300 δις. από το χρηματιστήριο, ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ της εισόδου της χώρας στο ευρώ.

Ποιο κόμμα ΚΑΤΑΧΡΈΩΣΕ την χώρα με τους Ολυμπιακούς των πολυεθνικών και των φαρμακευτικών – βλέπε- ντοπαρισμένων, αθλητών και γαλαζοαίματων αρπαχτικών του διεθνούς κυκλώματος της ΔΟΕ.

Το κόμμα των στημένων Ιμίων, ώστε να δημιουργηθούν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και να αρχίσει τώρα το φαγοπότι για τα κρυμμένα κοιτάσματα στον βυθό.
Δεν γνωρίζει, ποιοι έσκυψαν με απέραντο σέβας και έτειναν χείρα , -όταν κανείς δεν τους πλησίαζε-, στους εγκληματίες δυνάστες των Παλαιστινίων.

Ποιοι κομματικοί ινστρούχτορες και φωστήρες με προκάλυμμα τις γελοίες δηλώσεις του αντιπροέδρου, δανείζονται με επαχθείς όρους και αδιαπραγμάτευτα, για να σώσουν το Ευρωπαϊκό και διεθνές; Τραπεζικό σύστημα, αδιαφορώντας για την χώρα.

Ποιοι υπογράφουν μνημόνια και συμβάσεις βασισμένες στο ΑΓΓΛΙΚΟ δίκαιο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής ΠΟΤΕ!
Ποιοι αιματοκύλισαν με απίστευτη βαρβαρότητα, την ειρηνική πορεία – διαδήλωση της 29ης.
Ποιοι καθοδηγητές – σύμβουλοι- μεγάλα αφεντικά,- οδήγησαν τον νέο αντιπρόεδρο να αναλάβει την καρέκλα του υπ. Οικονομ., σε μια νέα και πρωτότυπη αρχηγική δυαρχία Παπανδρέου- Βενιζέλου, ωστέ να σωθεί το σύστημα………

Αυτό που γνωρίζει είναι οι «περίεργοι που δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους»

Γιατί δεν πλησιάζει τους πολίτες, στις πλατείες της χώρας για να μάθει;
ΓΙΑΤΙΙΙ;

pasokonoudou είπε...

Διαβάστε οπωσδηποτε στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου 2 Ιουλίου, το άρθρο του Δ. Π. Δήμα απο την Ουάσινγκτον, "η τελευταία ζεμπεκιά του Γιώργου".
θΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΠΟΛΛΆ!!!!!