Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Όλα έχουν ένα όριο...

Το Σάββατο 16/7/2011 ξεκινάνε οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δημοτικό σχολείο Συκιάς, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγγελος Σικελιανός", σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και την +τοπία, την ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας.
Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια, με προσωπική εργασία  και έξοδα των διοργανωτών και του χωριού και αποτελεί υπόδειγμα κοινοτικής δράσης, παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα υπόλοιπα χωριά.

Δυστυχώς ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, αντί να χαίρεται γι' αυτό και να προπαγανδίζει τη συλλογική και ανεξάρτητη δράση πολιτών του, δείχνει το κακό του πρόσωπο και φανερώνει για άλλη μία φορά ότι καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτισμό και τα ιδανικά που πηγάζουν από αυτόν.

Απόδειξη είναι ότι έβαλε την αναγγελία της έκθεσης που ανοίγει τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα του, αλλά φρόντισε να κόψει από την εικόνα τους διοργανωτές και να μην αναφέρει τίποτα γι' αυτούς. Αν το δει κάποιος το πιο πιθανό είναι να φανταστεί ότι το διοργανώνει ο δήμος και αυτό μόνο αλήθεια δεν είναι. Είναι μεγάλη γαϊδουριά να κόβεις την αφίσα που έχει κυκλοφορήσει, για να μη φαίνονται οι διοργανωτές. Πολύ μεγάλη και ο υπάλληλος που το έκανε, μόνο κατόπιν εντολών μπορεί να λειτούργησε. Δείτε το κι εσείς εδώ (νέα σημείωση: διορθώθηκε μετά από όλα αυτά) και στη φωτογραφία (στη φωτο δείτε πώς πρωτοαναρτήθηκε):


  
Όλα έχουν ένα όριο.
Η ξεφτίλα δεν έχει;


Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Μόλις περάσει το καλοκαίρι και μείνουμε μόνοι μας, θα σας αποκαλύψω πολλά για τους ταγούς του πολιτισμού στο δήμο μας και την τακτική τους, πού καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέγεται "πολιτισμός". Προσεχώς ...δυστυχώς!!!

6 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

Και για όσους τρέξουν να πουν: "με τι ασχολείσαι τώρα, αυτά ενδιαφέρουν το κόσμο?". Η απάντηση είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές, σε "ασήμαντα", δείχνουν ποιότητα, δείχνει πώς η εξουσία αντιμετωπίζει και τα πιο "σοβαρά"... Αλλοίμονο σε αυτούς που τα παίρνουν και σπάνε τα νεύρα τους, ευτυχώς για την εκάστοτε εξουσία αυτοί είναι λίγοι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ είπε...

Ο κουτοπόνηρος βλάχος σκέφτεται ως εξής: θα το κάνω εγώ να φαίνεται δικό μου στην αρχή και αν μου βάλουν χέρι θα πω οτι κάποιος ανεύθυνος υπάλληλος έκανε λέθος.
Βάζω και μια κατσάδα σε όποιον βρεθεί μπροστά μου για τα μάτια του κόσμου (γνωστή τακτική που της οποίας, λίγο πολύ, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες)και καθάρισα...
Αμ δε που καθάρισες!
Πίσω έχει η γάτα την ουρά...

Ανώνυμος είπε...

Από την πρώτη στιγμή,- εδώ και χρόνια, - διατυμπανίσαμε σε όλους τους τόνους, ότι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους έπρεπε να στηθεί το όλο οικοδόμημα ενός σύγχρονου δήμου, άκουγαν στα ονόματα
Πολιτισμός
Προστασία του περιβάλλοντος
Παραγωγή.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε ποτέ.
Έτσι αποφασίσαμε να το παλέψουμε μόνοι μας με έργα, όχι με λόγια, ώστε να δείξουμε κατευθύνσεις, να ανοίξουμε δρόμους, να αφυπνίσουμε σκέψεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση του τσιμεντο-πλακωμένου δήμου, αφού δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε την κατρακύλα……….
Οι εξελίξεις στην χώρα και εδώ, μας δικαιώνουν –δυστυχώς-, πλήρως.
Στρεβλή ανάπτυξη βασισμένη στο τσιμέντο, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το αυτοκίνητο, την λοβιτούρα, την λαμογιά και γενικά το πελατειακό κράτος.
Όσοι διαφύλαξαν την ομορφιά του τοπίου τους και της πόλης τους και τα ανέδειξαν, μέσα από δράσεις πολιτισμού, δημιουργώντας παράλληλα και κατάλληλες υποδομές, ώστε να «μπει νέο αίμα» και να δημιουργηθεί « φυτώριο», βγαίνουν κερδισμένοι.
Βέβαια και όσοι στήριξαν ουσιαστικά, τους «υγιείς» παραγωγούς, ώστε να μπορούν να παράγουν.
Όσοι εστίασαν, στις αρπαχτές της γρήγορης, άνευ ελέγχου και αισθητικής, στρεβλής, τσιμεντο-ανάπτυξης, μπορούν τώρα να πίνουν τον «πλούσιο» καφέ τους βλέποντας, τους άνεργους οικοδόμους, τα καταστήματα της πόλης να ψυχορραγούν, την άσχημη πόλη να αδειάζει από επισκέπτες και να απορούν ΤΑΧΑ!
Μα τι πήγε στραβά;
«Εμείς τα δώσαμε όλα για την ανάπτυξη!»
Δεν αναφέρουν βέβαια, σε ποιους τα έδωσαν όλα, καθώς και τι εισέπραξαν σαν αντάλλαγμα για τον θάνατο την πόλης; Του δήμου; της χώρας, αυτοί…….
Η ανωτέρω ανάρτηση περιγράφει ξεκάθαρα τις νοοτροπίες ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι αυτό που πάντα τους ενδιέφερε.
Η εξουσία και τα προνομία που απορρέουν από αυτήν.
Ακόμα και τώρα, που η χώρα υπόδουλη πλέον, διώχνει φουρνιές- φουρνιές τα καλύτερα μυαλά της στο εξωτερικό, για να εργασθούν , να συνεχίσουν τις σπουδές του και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των χωρών που θα τους «φιλοξενήσουν», με τις γνώσεις, που η Ελληνική πολιτεία τους προμήθευσε πρώτη.
Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της χώρας!
Αυτές είναι οι μικρόνοες νοοτροπίες που μας κατέστρεψαν, αφαιρώντας και την ελπίδα της ανάκαμψης στο μέλλον .
Πως θα γίνει χωρίς νέους επιστήμονες;
Με παλαιούς μεγαλο- εργολάβους- κατασκευαστές;
Ας προβληματιστούμε και ας προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι μπορεί να σωθεί…………….
Λ.Ψ.

YΓ. Αυτό που σίγουρα δεν έχει όριο πάντως, είναι η απληστία. Για το άλλο θα μάθουμε.........

Ανώνυμος είπε...

1. Το "σαβουαρ βίβρ" των δημοσιεύσεων επιβάλλει να γίνεται αναφορά σε μερικά συγκεκριμένα και πραγματάκια! Αντ΄΄ιθετη αντιμετώπιση παραπέμπει σε λαμογιά.. και οπωσδήποτε δεν θα βρεθεί κατηγορούμενος αυτός στον οποίον δεν έγινε η αναφορά... αλλά σε αυτόν που την "παρέλειψε" διότι ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου τελικώς..
2.Like στο σχόλιο του αγνώστου.

Armonistas είπε...

Δεν καταλαβαίνω το 1. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ανώνυμος είπε...

Eιναι μεγαλη ντροπη της πολιτειας που δινει το δικαιωμα στους ιδιους ανθρωπους για δευτερη κ τριτη φορα να ειναι στις ιδιες θεσεις και να κανουν επαγγελμα την εξουσια....τα περι πολιτισμου τι να πουμε..το σινεμα στο δερβενι γιατι δεν λειτουργει????............