Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Και να ήθελα να πληρώσω...



Σεπτέμβρης. Όταν ήμουν μικρός δεν τα πήγαινα καλά μαζί του. Όσο μεγάλωνα όμως τόσο συμφιλιωνόμασταν και μερικά χρόνια πριν, μπορώ να πω ότι γίναμε φιλαράκια. Φέτος όμως τα ξαναχαλάσαμε. Μπουκιές έχουμε γίνει για την ακρίβεια.

Από τη μία δε λέει να δροσίσει και να ρίξει καμιά στάλα νερό. Από την άλλη τα οικονομικά @@@@σια που έρχονται κατά ριπάς και στη μέση εμείς να ...ιδρώνουμε και να ξεφυσάμε!!! Πώς να μη τσακωθείς με το Σεπτέμβρη;;; 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε κ. Βενιζέλε. Ζητάτε από μία μέση οικογένεια χαράτσι 500-1000 ευρώ αυτό το μήνα. Ο ΤΕΒΕς θέλει άλλα τόσα. Τα βιβλία αγγλικών, τα φροντιστήρια, τα τετράδια και τα συμπαρομαρτούντα των παιδιών κάμποσα ακόμα. Αν βάλεις και τα βασικά έξοδα διαβίωσης τότε φτάνεις σ' ένα ποσό που ...δεν υπάρχει. Όπως καταλαβαίνετε υπουργέ μου και να θέλαμε (που δεν θέλουμε) να πληρώσουμε το χαράτσι, δεν γίνεται. Λεφτά δεν υπάρχουν. Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά είναι σίγουρο ότι από πολλούς θα εισπράξετε τα ...ίδια που θα πάρετε κι από μένα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε και δεν θέλουμε να δώσουμε τα χαράτσια αυτά στους τοκογλύφους, είναι να οργανωθούμε. Θα περίμενα από τα κόμματα που δεν συμφωνούν με αυτή τη ληστρική επίθεση να βγουν και να πουν στον κόσμο ότι θα τον προστατεύσουν νομικά και ηθικά από τη μη πληρωμή. Να μη νιώθει ο καθένας μόνος και απροστάτευτος. Να ξέρει ότι θα υπάρχει μαζικότητα και αλληλεγγύη. Μάθατε τίποτα εσείς; Αν ξέρετε πείτε το να το διαδώσουμε. Τα ιστολόγια και γενικά το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει να οργανωθούμε παιδιά γιατί όπως λέει και το παλιό ανέκδοτο "έχουμε φάει 5 και δεν έχουμε ρίξει κανέναν!!!". Έχετε τα μάτια και τ' αυτιά σας ανοικτά λοιπόν και μαζικοποιηθείτε. Όλους μαζί δεν μπορούν να μας πειράξουν. Κατά μόνας θα μας διαλύσουν...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Εννοείται ότι δεν μου φταίει ο Σεπτέμβρης, αλλά αυτόν βρίσκω μπροστά μου συνέχεια και αναγκαστικά τ' ακούει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φιλε αντρεα μπραβο!!συμφωνω μαζι σου 100%!ο σεπτεμβρης, ο κακομοιρος, βρισκεται παντα μπροστα,οταν οι "μεγαλοι"αποφασιζουν τις τυχες μας!θα περιμενε κανεις στη θεσσαλονικη, να δειξουν "τσαγανο" στους τροικανους,αντιθετα εκαναν την χωρα "ρομπα"και(αντε να στηριξουν αυτοι το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")ΚΡΙΜΑ!!!και ενταξει αυτοι τα παρεδωσαν τα κλειδια.οι αλλοι;που ειναι για να πουν οτι εμεις δεν πληρωνουμε;τιποτα!μονοι μας ειμαστε!!