Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το χαράτσι της ΔΕΗ, ο δήμος Νέας Ιωνίας κι εμείς...


Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες, το χαράτσι όμως της ΔΕΗ ήδη έχει έρθει σε πολλά νοικοκυριά και οσονούπω θα καταφθάσει σε όλους.  
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εδώ και λίγες εβδομάδες, ο τρόπος πληρωμής μόνο του ποσού του ρεύματος μέσω ΑΤΜ, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πληρώσουμε το ποσό που επιθυμούμε και όχι όλο το λογαριασμό. Νομικά βέβαια δεν είμαστε ούτε έτσι καλυμμένοι, μιας και οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει να μην υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η διακοπή (νομίζουν).
Διαβάστε εδώ ένα ακόμα χρήσιμο άρθρο
Μοναδικός τρόπος αποφυγής των διακοπών παραμένει η μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Μαζικότητα που πρέπει να επιδιώξουν όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες, ώστε οι πολίτες να μη νιώθουν μόνοι και εκτεθειμένοι. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί  ο δήμος Νέας Ιωνίας (http://www.neaionia.gr/ που πρωτοστατεί στην προσπάθεια να μαζικοποιηθεί η μη πληρωμή του χαρατσιού και σε συνεννόηση με φορείς της περιοχής του καλεί τους πολίτες να πληρώσουν σε ΑΤΜ μόνο το ρεύμα και να πάνε στο δήμο τις αποδείξεις.
Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες και οι κρίσεις αμείλικτες. Η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως επανειλημμένα τονίζουμε, μπορεί και πρέπει να είναι ο μπροστάρης στις διεκδικήσεις των πολιτών και στην υπεράσπισή τους από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται. Δυστυχώς στο δήμο μας, παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις μας, το δημοτικό συμβούλιο περί άλλων τυρβάζει και παρ' όλα τα "επαναστατικά" λόγια (κυρίως του δημάρχου) καμία κίνηση δεν γίνεται. Έτσι αναγκαστικά θα προχωρήσουμε μόνοι μας την προσπάθεια, κάτι που δεν επιθυμούμε μιας και αν το ΔΣ ήταν ενωμένο θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και θα έπειθε πολύ περισσότερο κόσμο να αντιδράσει. Κρίμα...
Μείνετε σε επαφή λοιπόν και όσοι συμφωνούν και θέλουν να βοηθήσουν στη διάδοση της προσπάθειας ας ενεργοποιηθούν. Δεν θα τολμήσει κανείς να κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά και αν τυχόν προσπαθήσει θα έχει να κάνει με όλους μας. Θα επανέλθω λίαν συντόμως...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: