Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανησυχητική καθίζηση στο Δερβένι...


Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού είναι ένα πολύ μεγάλο και γνωστό πρόβλημα. Αυτό που συνέβη όμως πριν λίγες μέρες στο Δερβένι είναι διαφορετικό από τις συνήθεις παρενέργειες της διάβρωσης. 

Το έδαφος υποχώρησε ξαφνικά (στην κόκκινη γραμμή και πάνω ήταν τα τσιμέντα και τα πρεβάζια που είναι τώρα στη θάλασσα) και μερικά σπίτια βρέθηκαν στον αέρα από τη μία πλευρά. Δεν έφτανε ότι αρκετά μέτρα παραλίας χάθηκαν τους τελευταίους μήνες μπροστά από τα σπίτια τους, έγινε κι αυτή η περίεργη καθίζηση την περασμένη βδομάδα κάνοντας τους κατοίκους να έχουν χάσει τον ύπνο τους και να  έχουν "πλημμυρίσει" ανησυχία και ερωτηματικά.

Η παρέμβαση του δήμου και της περιφέρειας πρέπει να είναι άμεση (ήδη έχουν επισκεφθεί το χώρο και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση) και πέρα από την αυτονόητη προστασία των σπιτιών, θα πρέπει να κληθούν επιστήμονες και να εξετάσουν το φαινόμενο αυτό για να καταλάβουμε τι έγινε. Οι κάτοικοι μάλιστα βάζουν το θέμα της διάγνωσης του φαινομένου ως πρώτη προτεραιότητα, για να ξέρουν τι γίνεται κάτω από ...τα πόδια τους και αν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν εκεί.

Ευελπιστώ όλοι να κινηθούν άμεσα και να μάθουμε έγκυρα και έγκαιρα για το  τι γίνεται εκεί κάτω. Θα επανέλθω.
Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Όσο για τη διάβρωση, όσο την πολεμάμε με αποσπασματικά λιθάρια, τέτοια και χειρότερα θα έχουμε... Αποανάπτυξη, αποτσιμέντωση ποταμών και παραλιών και τα φερτά στη θάλασσα (και όχι στους τσιμεντάδες) μάλλον είναι η λύση για τη διάβρωση, αλλά θέλει άλλο πολιτικό προσωπικό και μάλλον άλλη κοινωνία για να δρομολογηθεί... 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζουμε σε διάφορα site οτι το Δερβένι κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική προστασία. Τι συμβαίνει ρε παιδιά είναι αλήθεια? Γιατί δεν ενημερώνει κανένας?

Armonistas είπε...

Δεν ξέρω κάτι άλλο. Το βράδυ τα διάβασα κι εγώ. Αύριο ίσως μάθουμε περισσότερα...