Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Έχουμε μπροστά μας έναν απέραντο δρόμο...


Ο Τάκης Μιχόπουλος σχολιάζοντας την κατάσταση, έκανε μια πρόβλεψη.

Πρόβλεψη

Η χλίδα θα πεθάνει
Το πνεύμα θα ανεβεί


Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι το πρόβλημά μας είναι βαθύ και εκτός από πολιτικό και οικονομικό είναι πολιτισμικό. Έχουμε μπροστά μας έναν απέραντο δρόμο. Καλό ΣΚ...

Α.Α.Ζ.

(Από το Κάτω Λουτρό στη Λυκοποριά, με συντροφιά Active Member, τον Κορινθιακό-λίμνη και την ώρα που η μέρα φτιασιδώνεται για το ραντεβού της με τη νύχτα...)

14 σχόλια:

ΟΦΗ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ποιητή και θα παρατηρήσω ότι οι περίφημοι άνθρωποι των γραμμάτων, παντελώς απόντες από τον συνάνθρωπο σήμερα, όπως πάντα άλλωστε (ευτυχώς υπάρχει η εκκλησία), σώζουν την Ελλάδα μας με πνευματική τροφή, αφού προηγουμένως φρόντισαν να σώσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Αυτό που τελικά (δυστυχώς) φαίνεται ότι "θα ανεβεί" είναι η χρυσή αυγή η οποία μετά την ατυχή πρόσφατη έμπνευση κάποιων ηλιθίων, φαίνεται να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 10% και έρχονται δύσκολες μέρες.

πολιτης είπε...

θυμίσουμε ότι πρώτος –πρώτος είχε πάει ο Ιερώνυμος στον Παπανδρέου για να ξεκαθαρίσει , διασφαλίσει ότι η αμύθητη περιουσία τους ΔΕΝ θα αγγιχτεί, παρά μόνο μια φορολόγηση μικρή σε ότι εκμεταλλεύονται νοικιάζοντας…..κάτι τέτοιο…
Επίσης ΔΕΝ, προβλέπεται χαράτσι για τα ακίνητα της εκκλησίας και αυτά που νοικιάζονται, αλλά φαίνεται σαν ιδιοκτήτης πχ ένας ναός…., ενώ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι πληρώνουν…….
Επίσης, για το θέμα των ταυτοτήτων είχαν βγει στους δρόμους και χαλούσαν τον κόσμο……μέχρι και ο μπούλης της Ραφήνας είχε υπογράψει για να ψηφοθηρήσει!
Τώρα που ο λαός εξαθλιώνετε , η χώρα ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, και όλες οι δομές κοινωνικού και μη κράτους , έχουν καταρρεύσει, ΔΕΝ αρκούν οι φιλανθρωπίες για να κρύψουν την ταύτιση που είχε, έχει και θα έχει η εκκλησία με την εξουσία!!!!!!!!!!!!!
Επίσης, να θυμόμαστε την στήριξη που παρέχουν στην χρυσή αυγή, ιερείς όλων των βαθμίδων, πχ ο Αμβρόσιος προσφάτως….
Επίσης, 300 εκατομμύρια στοιχίζει η μισθοδοσία τους και καλά οι ιερείς των χωριών κλπ, οι υπόλοιποι μεγαλοσχήμονες τι τα θέλουν; Γιατί δεν αναλαμβάνει η εκκλησία την μισθοδοσία τους και να διατεθούν τα 300 αλλού;
,,,και ας σταματήσω εδώ……………….


Μην επιτίθεσαι στους ανθρώπους του πνεύματος συνολικά και τους τσουβαλιάζεις, γιατί κάποιοι φώναζαν , φωνάζουν και θα φωνάζουν, αλλά ποιοι τους ακούν, όταν δεν τους «παίζουν» τα κανάλια και τα κυρίαρχα ΜΜΕ; Και όταν ο λαός αποβλακώνεται συστηματικά από τα γεννοφάσκια του , από πολιτικούς ΜΜΕ και εκκλησιαστικούς εκπροσώπους του θείου……….
Καλή ανάσταση είπαν, αντί για καλή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!

pasokonoudou είπε...

Ο δήμαρχος μας, άνθρωπος του πνεύματος πάντως, θα φροντίσει να θάψει την χλίδα και να αναγεννήσει το πνεύμα στην πόλη μας, ξεκινώντας με ένα μνημόσυνο – ευχέλαιο στης πρώην αποθήκες Φραντζή!
Με την συμβολή – αφιλοκερδώς πάντα-, της εκκλησίας….

ΥΓ την Μερσεντέ θα την αφήσει……….θα έλθει με του δήμου….για οικονομία βέβαια….καθότι και φίλος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ…… περιβάλλοντος

ΟΦΗ είπε...

Ωραία τα λες, για μάθε όμως πρώτα πόσους ταίζει η εκκλησία μόνο στο Ξυλόκαστρο και πόσο κοστίζει αυτό κάθε εβδομάδα και μετά θα καταλάβεις ότι και η μαλακία και ο κομπλεξισμός έχουν τα όριά τους.

Armonistas είπε...

Σεμνάάάάάάάάά, εν Χριστώ αδελφέ ΟΦΗ...

πολιτης είπε...

1ον να κατανοείς τι διαβάζεις.. και μετά να βρίζεις αφού αυτό είναι που θέλεις..

2ον να παραθέτεις στοιχεία και πάνω τους να επιχειρηματολογείς,,,


3ον…να εκκλησιάζεσαι συχνά ώστε να μάθεις πρώτα - πρώτα να μην βρίζεις και……. εκ του ασφαλούς………

4ον να διαβάσεις ίσως την μη επίσημη ιστορία….

Για να βοηθήσω «Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας» Θεώδορος Δ. Παναγόπουλος , από τις εκδόσεις « Ενάλιος». Δικαστικός .Το βρίσκεις και μέσω διαδυκτίου.

ΟΦΗ είπε...

Με κατέπληξε η αναφορά σου στο βιβλίο του Παναγόπουλου και πραγματικά δεν το περίμενα ότι θα την πατήσω έτσι. Έπρεπε να το είχα φανταστεί ότι κοιμάσαι με τον Ριζοσπάστη αγκαλιά διότι τέτοιο μένος για την Εκκλησία μόνο κάτι ανιστόρητοι κολλημένοι ΚΚουέδες έχουν οι οποίοι έχουν αναγάγει τις φήμες σε ιστορικά ντοκουμέντα και τέλος πάντων άσε καλύτερα γιατί δεν μπορώ να σου εξηγήσω εδώ πόσες χιλιάδες Παναγόπουλους και μη Παναγόπουλους έχω διαβάσει.
Θα μπορούσες να μου πεις έναν (μόνο έναν) από τους ανθρώπους του "πνεύματος" που επικαλείσαι ο οποίος έχει κάνει μια μόνο κίνηση συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που υποφέρουν? Έναν καλλιτέχνη που δίνει συναυλίες ίσως? Έναν, κάποιον, όποιον... ο οποίος παρακίνησε μέσω μιας ομάδας ή μόνος κάποιους άλλους να κάνουν κάτι για τις ασθενείς ομάδες εκτός από το να γυρνάει δεξιά κι αριστερά και να λέει μαλακίες?
Μάθε οτι τα συσσίτια της Εκκλησίας σήμερα δίνουν 250.000 μερίδες φαγητό κάθε μέρα (επίσημα στοιχεία, ψάξε βρες τα παντού). Δεν ξέρω αν είσαι καλός στην αριθμητική για να υπολογίσεις τι σημαίνει αυτό, αλλά σίγουρα δεν περιμένεις οτι η Ελλάδα θα σωθεί από το μισθό των παπάδων έτσι? Αν το πιστεύεις ζητώ συγγνώμη αλλά με κάτι τύπους σαν κι εσένα μάλλον δεν έχουμε καμία τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Και όμως. Την παρτίδα και την Πατρίδα θα την σώσει η Εκκλησία. Θα δείτε πως...

Armonistas είπε...

Καλημέρα επωνύμως. Μιας και πιάσατε θέμα εκκλησιαστικόν να σας πω κι εγώ την άποψή μου περί εκκλησιαστικής περιουσίας, που είναι ολίγον διαφορετική από τις άλλες (εν συντομία).
Δεν είμαι υπέρ της δήμευσης για τον απλούστατο λόγο ότι δεν εμπιστεύομαι καθόλου την Πολιτεία που θα αναλάβει την "αξιοποίησή" της. Αλλιώς θα έλεγα να συμβάλλει η Εκκλησία στο καλό του κλήρου. Π.χ. να αναλάμβανε πλήρως το κόστος λειτουργίας ενός νοσοκομείου ανά νομό ή κάποιο άλλο κοινωνικό έργο και ας κράταγε την περιουσία και τα προνόμιά της. Αν κάποτε αποκτήσουμε Πολιτεία με το Π κεφαλαίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε κι άλλες λύσεις.
Τα σέβη μου "αβάπτιστοι" σχολιαστές μου...

πολιτης είπε...

Μέρος 1ο
Εσύ αρμονίστα εκφέρεις άποψη για το οικονομικό σκέλος της επιχείρησης
«Έλληνες αντιπρόσωποι του θείου επί της γης». Καλώς.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω μετά τα δείγματα πολιτικής διαχείρισης που έχουμε.
Σε περίπτωση μίας χρηστής πολιτικής εξουσίας όμως ; Ουτοπικό θα μου πεις……….Γι αυτό παλεύουν κάποιοι και εσύ νομίζω.
Πάρα πολύ δύσκολο. Σωστά.

Αλλά ο διαχωρισμός επιτέλους, κράτους εκκλησίας είναι παράλογος;
Πληρώνει ο πολίτης για να μετακινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα οι αρχιερείς;
Να ξεχάσουμε την διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία στο εξωτερικό του Χριστόδουλου πχ;
Το Βατοπαίδειο;

Αλλά υπάρχει και άλλη πλευρά. Θα προσπαθήσω να την φωτίσω…….

Ο προσηλυτισμός ξεκινά από την γέννηση σχεδόν του παιδιού και συνεχίζετε αδιάλειπτα έως και το λύκειο.
Ενώ βέβαια τα μαθήματα ουσιαστικής διαπαιδαγώγησης και καλλιέργειας του νέου πολίτη λείπουν ή είναι τελείως υποβαθμισμένα.
Σε όλες τις βαθμίδες διδάσκονται θρησκευτικά, ενώ πουθενά σχεδόν δεν διδάσκονται με ουσιαστικό τρόπο και άμεση συμμετοχή του παιδιού, οι τέχνες.
Εκτός από κάποια μεγάλα ιδιωτικά των Αθηνών, που απευθύνονται σε άλλες τάξεις της Ελληνικής και αλλοδαπής κοινωνίας, που ουδεμία σχέση έχουν με θρησκόληπτους και ξέρουν, ότι δεν νοείται παιδεία χωρίς μαθήματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, γιατί αυτό σημαίνει και εγκεφαλική ανάπτυξη και καλλιεργημένος πολίτης. Τι στάση κρατούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες απέναντι στις τέχνες;

Και ο πραγματικά, καλλιεργημένος πολίτης σέβεται τον εαυτό του, το περιβάλλον και τους άλλους, ενώ ο θρησκόληπτος, την μία κυνηγά τους αλλόθρησκους πχ Ιεχωβάδες ή μουσουλμάνους, την άλλη διαδηλώνει για τις ταυτότητες κραδαίνοντας λάβαρα, την άλλη χαλά τον κόσμο για εθνικιστικά θέματα, –αλλά ξεπουλά την Κύπρο και εγκαθιδρύει χούντες πχ-, γεμίζει τα ρέματα με σκουπίδια ενώ κάνει μεγάλους σταυρούς κλπ κλπ

Για αναλογισθείτε τι πλήγματα έχει επιφέρει ο θρησκευτικός φανατισμός και οι θρησκόληπτες ιδεολογίες του προτεσταντισμού, του καθολικισμού, του μουσουλμανισμού αλλά και της μειοψηφούσας ορθοδοξίας σε κράτη, έθνη και φυλές………..
[Ποιοι ,λέγεται, ότι θέλουν να τιμωρήσουν του Έλληνες τώρα, βασιζόμενοι σε τι είδους τιμωρητηκές και στην βάση τους θρησκόληπτες λογικές;
Γιατί πράγμα μιλούσε η ταινία «Το δένδρο της ζωής» που ελάχιστοι την κατάλαβαν, αλλά στην Αμερική ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.
Και η «Λευκή κορδέλα», η προηγούμενη ταινία του Μικαελ Χάνεκε γιατί μιλούσε;
Τι εκπροσωπούσε και στο όνομα του, έκανε τους τελευταίους τουλάχιστον πολέμους η Αμερική του Μπούς;]

πολιτης είπε...

2ο
Οι ορθόδοξοι περιποιήθηκαν την Αρχαία Ελλάδα.
Μας απόκοψαν από τις ρίζες μας, την Ελληνική γραμματεία, την απίστευτη Ελληνική μυθολογία, την ανεξιθρησκία και τον σεβασμό στο δόγμα του άλλου και μας έμαθαν για τον Αβραάμ την Σάρα, τον Μωυσή, να μισούμε το σώμα μας, να σκύβουμε το κεφάλη στους ηγεμόνες, βασιλείς κλπ κλπ..
Ολόκληρος ο πλανήτης μελετά τους Αρχαίους Έλληνες και η ορθόδοξη εκκλησία φρόντισε να τους εξοβελίσει από την παιδεία μας, αφού πρώτα κατέστρεψε τα ιερά τους , ακρωτηρίασε τα αγάλματα, τους βασάνισε σαν «ειδωλολάτρες – εθνικούς’», έκτισε πάνω στους αρχαίους ναούς και άλλα όμορφα………..
Ο διεθνής καταξιωμένος, Βασίλης Αλεξάκης στο τελευταίο του βιβλίο αναφέρει αρκετά ενδιαφέροντα………….ΜΧ. ο τίτλος του [Εξάντας 2007]

Επανέρχομαι όμως.


Έτσι λοιπόν, τα σχολεία δεν διαθέτουν αίθουσες και εργαστήρια για την εξοικείωση, την προσέγγιση και την μεταλαμπάδευση της αγάπης για τον πολιτισμό στα παιδιά, αλλά φροντίζουν οι αρμόδιοι για τις υποχρεωτικές επισκέψεις στις εκκλησίες και σχεδόν καθόλου, σε μουσεία, αίθουσες συναυλιών, αίθουσες τέχνης κτα.

Τι παραδείγματα μας δίνει η επίσημη εκκλησιαστική νομενκλατούρα;
Σκοταδισμός, άκρατος συντηρητισμός, εξουσιολαγνεία και εξουσιομανία, νόμιμος και παράνομος πλουτισμός.
Και το κυριότερο κηρύττουν την διδασκαλία της υποταγής στην εξουσία και την συνεργασία με αυτήν………
Δίπλα σε όλα τα μεγαλοσχήμωνα πολιτικά καθάρματα, υπάρχει πάντα και ένας αρχιερέας, να τους ορκίσει, να συνδιαλλαγή μαζί τους και να τους στηρίξει.
Μέχρι και ο ανθέλλην και σε διατεταγμένη υπηρεσία Γιώργος Παπανδρέου, τους χρησιμοποίησε και δεν τόλμησε να τα βάλλει μαζί τους βέβαια!

Αν καθόμουνα να αναφερθώ και σε άλλα παραδείγματα, θα έγραφα έως αύριο……….

Ασφαλώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ και φωτισμένοι ιερείς, που επιτελούν μέγα έργο.
Και ασφαλώς δεν παραβλέπει κανείς το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, ούτε ξεχνά πραγματικούς επαναστάτες κληρικούς, που κάποιους, τους τιμώρησε μάλιστα η επίσημη εκκλ. Ο ιερέας που έδρασε στην Ελευσίνα την δεκαετία του 60 αν δεν κάνω λάθος και υπέστη διώξεις γιατί δεν ξεχώριζε αριστερούς, δεξιούς, βοηθούσε φυλακισμένους, φτωχούς κλπ
Υπάρχει και σχετική ταινία με την ζωή του. Παπαπυρουνάκης ίσως..;

Αλλά και οι εφοπλιστές ανακοίνωσαν παρόμοιες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.
Ναυπηγούν οπουδήποτε αλλού όμως, εκτός Ελλάδας!
Θα τις δούμε αποκομμένες από την υπόλοιπη συμπεριφορά τους;
Οι κρατικοδίαιτοι βιομήχανοι με τις «φιλάνθρωπες» συζύγους;

Οι φωτισμένες εξαιρέσεις δεν κρύβουν την πραγματικότητα.

Να μην αναφερθώ και στις απίστευτες περιβαλλοντοκτόνες και άκρως παράνομες πολεοδομικές παρεμβάσεις που έχει διαπράξει η επίσημη εκκλησία σε πόλεις και εξοχές………
Και στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστήνης βέβαια! Με την ανοχή των αρμοδίων, βέβαια!
Για τις παραφυάδες τύπου «Ζωής» «Σωτήρ» κλπ ας το αφήσουμε………..

Συνοψίζοντας λοιπόν, υβριστές και ανόητοι ,παρέα με φασίστες, χρυσαυγίτες και σκοταδιστές, όσο και να βρίζουν, την αλήθεια δεν μπορούν να την κρύψουν.
Και βέβαια παραβλέπουν και πράττουν τα εντελώς αντίθετα από τα διδάγματα περί αγάπης του δόγματος που τυφλά… ασπάζονται αλλά δεν τηρούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «κύριος» παραπάνω…………
Σε κάθε περίπτωση , δεν συμβάλουν καθόλου στην θετική εξέλιξη της κοινωνίας και του πολιτισμού, Το αντίθετο μάλλον.

Καλή ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΟΦΗ τι θές και ασχολείσαι; Πες μας τι θα βγάλει η κάλπη και άσε τους αρχαίους Έλληνες στην ησυχία τους.

ΟΦΗ είπε...

Ο άνθρωπος βγάζει όλο τον κομπλεξισμό του απέναντι στην εκκλησία σε δύο ημίχρονα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν τις περισσότερες μπούρδες τις γράφει στο πρώτο ή στο δεύτερο γιατί αυτά που λέει είναι κλασικές ατάκες ενός χαμηλού επιπέδου δήθεν κουλτουριάρη Κκε ο οποίος έχει διαβάσει πέντε καθ' υπόδειξη βιβλία και νομίζει ότι έπιασε τον τράγο από τα κέρατα. Κουβέντα για την προσφορά της εκκλησίας σήμερα γιατί προφανώς γκρεμίζεται ο μύθος στο εν τρικυμία κρανίο. Παρότι σε αυτά που γράφει υπάρχουν μόνο ανακρίβειες και αισχρά προπαγανδιστικά ψέματα δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο παρά μόνο να ενθαρρύνω τον κύριο να δώσει κανά ευρώ στην εκκλησία και μετά να πάει μια βόλτα στον Άγιο Παύλο για να δει πως αξιοποιούνται. Μάλλον άσε καλύτερα μην πας εκεί γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα γκρεμιστεί η κοσμοθεωρία σου με αυτά που θα δεις και μετά δεν θα μπορείς να διαβάσεις το απίστευτα ηλίθιο βιβλίο του Αλεξάκη.

Τάκης Μιχόπουλος είπε...

Το λέω όπως το διαβάζω σε στοχαστές: Θα φύγουμε από τον Homo Economicus και θα πάμε σε ανθρώπινο τύπο του μαθηματικού ποιητή (με την έννοια του λογικού και ευαίσθητου εννοώ).