Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Για τις 12-18 Μαΐου 2008, προσδιορίστηκε η “εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα”.

Για το διάστημα 12-18 Μαΐου, προσδιορίστηκε τελικά, η “εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα”, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της πρωτοβουλίας “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, που έγινε σήμερα Κυριακή 13/4, στη Λιβαδειά. Συζητήθηκαν, επίσης, άλλες παράλληλες πρωτοβουλίες, όπως καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών κατά του λιθάνθρακα, η διεύρυνση του πανελλαδικού μετώπου κατά του λιθάνθρακα, δράσεις πλατιάς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσα από το διαδίκτυο, τα δίκτυα πολιτών, τα σχολεία κλπ.
Είχε προηγηθεί μια διαδικασία συζήτησης και συνεννόησης στις διάφορες περιοχές, με σκοπό να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος οργάνωσης των σχετικών δραστηριοτήτων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, η μορφή και ο φορέας της διοργάνωσης των εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων σε κάθε περιοχή, οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η ανάγκη να υπάρξει μια ουσιαστική εμβάθυνση στα γενικότερα ζητήματα του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας και των εναλλακτικών λύσεων που πρέπει να υπάρξουν. Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να ανοίξει μια διαδικασία δημόσιου διαλόγου, με την ενεργό συμμετοχή του κινήματος των πολιτών, που θα μπορούσε να έχει σαν πρώτο σταθμό μια ημερίδα ή διημερίδα το φθινόπωρο του 2008.
Καλούμε τις κινήσεις των πολιτών, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, τις ενεργές συλλογικότητες των νέων, που θέλουν να συντονίσουν το βήμα τους μαζί μας, σε αυτή την κρίσιμη μάχη και, ειδικά, για την επιτυχημένη οργάνωση της “εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα”, να επικοινωνήσουν μαζί μας στη διεύθυνση: lithanthrakas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: