Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Τα σκουπίδια στο δήμο Ξυλοκάστρου…

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα της σημερινής υπερκαταναλωτικής εποχής, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων μας. Πολλές εκτιμήσεις γίνονται για τις λύσεις του, αλλά όλοι συμφωνούν ότι ένα κομβικό σημείο είναι η μείωση των σκουπιδιών που καταλήγουν στους χώρους ταφής ή επεξεργασίας, με την ανακύκλωση.
Στο δήμο Ξυλοκάστρου, αφού πέρασε η πρώτη χαρά μας με την εμφάνιση των μπλε κάδων για χαρτί και πλαστικό, παρατηρούμε ότι η ανακύκλωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών δεν προχωράει όπως θα έπρεπε.
Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

3 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

"Ανακύκλωση μαϊμού

Καμιά ανακύκλωση δεν γίνεται. Απλώς δεματοποιούν 200 τόνους σκουπιδιών και τα ρίχνουν στη χωματερή.
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση!"

Σημερινή δημοσίευση στις εφημερίδες!!!

ξυλινος είπε...

Αυτό που εξοργίζει είναι ότι ενώ όλοι μιλούν για τα σκουπίδια που μας πνίγουν, υπάρχουν άνθρωποι που τα πετούν όπου να είναι και οι υπόλοιποι συντοπίτες δεν ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!!!
Όσο για τον δήμο τι να πει κανείς; Κανείς από αυτούς δεν ανεβαίνει προς τα πάνω; Και οι σύμβουλοι που πήραν τους ψήφους με το προσωπείο του περιβαλλοντικά ευαίσθητου πολίτη; Και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων;
Είναι απίστευτο το πόσο πίσω έχει μείνει αυτή η χώρα, που διοργανώνει Ολυμπιακούς και αναλαμβάνει παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις!
Μια τρομάρα δεν μας φθάνει, δυστυχώς

Βίδρα είπε...

Θα ήθελα να κάνω μία επι πλέον επισήμανση στο κείμενο. Από την έκταση του προβλήματος των σκουπιδιών, ιδιαίτερα στα εσωτερικά διαμερίσματα του Δήμου, φαίνεται ότι οι κάτοικοι δεν έχουν μάθει στην οργανωμένη απομάκρυνση των σκουπιδιών, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις που αυτή η στάση τους έχει σε οικονομικές δραστηριότητες όπως ο Τουρισμός και αδιαφορούν για τους κινδύνους στην υγεία τους, από τις δημιουργούμενες εστίες μόλυνσης.
Χρειάζεται να εκπαιδευτούν συστηματικά για τα ζητήματα αυτά και το ρόλο του δάσκαλου - εκπαιδευτή θα πρέπει να τον παίξει η Δημοτική Αρχή. Μία ανοιχτή συζήτηση με την τοπική κοινωνία θα είναι η αφετηρία της διαδικασίας της εκπαίδευσης, αλλά χρειάζεται και συνέχεια. Η διαχείριση του προβλήματος των σκουπιδιών, δεν εξαντλείται μόνο στην συλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους, όπου αυτοί υπάρχουν!!!!! Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου, αν θέλουν να αντιμετωπισθεί ουσιαστικά το πρόβλημα.