Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Όταν η εξουσία, είναι τελείως …έξω από την ουσία


Αν δεν μας το έλεγαν τρεις άνθρωποι, δεν θα το πιστεύαμε! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, βρε παιδιά! Είναι τρελό! Είναι ανήκουστο! Είπαμε αυτή η δημοτική αρχή δεν είναι για πολλά πολλά … αλλά όχι κι έτσι!

Άκουσον, άκουσον λοιπόν το νέο κατόρθωμα. Μετά από όλη αυτή τη φασαρία για τον Πευκιά και μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις και τις προτάσεις, η δημοτική αρχή εδέησε να προσπαθήσει κάνει ομάδα πυροπροστασίας για το δάσος μας. Καμία αντίρρηση ως εδώ, αφού άλλωστε ήταν μία από τις προτάσεις που είχαμε κάνει τον περασμένο Μάιο (θυμηθείτε εδώ).

Ο αντιδήμαρχος κ. Περικλής Μενούνος ανέλαβε την οργάνωση και την κινητοποίηση των δημοτών. Μάλιστα την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 «κανόνισε» μια άσκηση ετοιμότητας και εκπαίδευσης των εθελοντών. Κάλεσε λοιπόν την Πυροσβεστική, έφερε όλα τα οχήματα από τη Ζήρεια, κάλεσε τις κάμερες, αλλά ξέχασε να καλέσει τους πολίτες! Ξέχασε να πει στους Ξυλοκαστρίτες ότι γίνεται εθελοντική ομάδα φύλαξης του Πευκιά!

Επιλεκτικά, απ’ ότι μάθαμε, πήρε κάποια τηλέφωνα, αλλά δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, δεν βγήκε καμία ντουντούκα στους δρόμους, δεν έγινε καμία κινητοποίηση.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πολίτες προς εκπαίδευση, να μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και μάλιστα …ξυλουργού!

Ø Η Αρμονική Ανάπτυξη, που πρότεινε τη δημιουργία της ομάδας και που έχει δείξει ότι μετέχει δυναμικά και μαζικά σε τέτοιες δράσεις, δεν ειδοποιήθηκε από κανέναν.

Ø Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο PrismaVirus 938, που ενημερώνει και κινητοποιεί όταν χρειάζεται τους Ξυλοκαστρίτες εδώ και δεκαετίες, δεν έλαβε καμία ανακοίνωση (όπως άλλωστε και κανένα άλλο ΜΜΕ)!

Ø Οι άρχοντες, μπορεί να βάζουν ντουντούκες για να διαφημίσουν τις εκδηλώσεις και τα παιχνίδια στην άμμο (που κάποτε λοιδορούσαν), αλλά για την κινητοποίηση των πολιτών για τον Πευκιά, δεν το θεώρησαν σκόπιμο.

Δεν πειράζει τόσο, που το θυμήθηκαν αργά και μετά από σαράντα μέρες με δυνατούς αέρηδες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Δεν πειράζει τόσο, που οργάνωσαν άσκηση και κατέβασαν όλα τα πυροσβεστικά και τους ανθρώπους από τη Ζήρεια, σε μια μέρα πολύ υψηλού κινδύνου για την περιοχή! Οι ανάγκες της τηλεόρασης βλέπετε, χρειάζονται κομπάρσους και σκηνικά!

Δεν πειράζει τόσο, που δεν ειδοποίησαν την Αρμονική Ανάπτυξη!

Πειράζει και μάλιστα πολύ, που το κάνουν για τα μάτια του κόσμου και για τα πλάνα της τηλεόρασης. Αν τους ένοιαζε πραγματικά η σωστή φύλαξη του δάσους, άλλα θα έκαναν.

Τίποτα όμως για την ουσία.

Όλα για την εξουσία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πιστεύω ότι πλέον ότι και να πούμε για την παρούσα δημοτική αρχή είναι λίγο... Σε κάποια ζητήματα η ζημιά ίσως και να είναι ανεπανόρθωτη...

Armonistas είπε...

Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα…
Εσείς, μ’ όλη τη θλίψη και το μόχθο σας
δεν τις κρατάτε τις κολόνες
Τα φώτα θα βουλιάζουνε…
Ο λόγος σας ο καθαρός, τα βήματά σας θα μείνουνε μια χούφτα σπόρος
για τη γη, το χώμα
τη νέα ζωή μέσα στο φως
Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα… T.M.