Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ...

Απ' ευθείας στα βαθιά...

Με το που γύρισα από τις διακοπές, με περίμενε η απάντηση του Προέδρου ΔΣ Ξυλοκάστρου κ. Διονύση "Λογοθέτη", για το αίτημα 25 δημοτών προς το δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τα έργα μέσω ΣΔΙΤ.

Όπως θα διαβάσετε αν πατήσετε κλικ στην παραπάνω εικόνα, ο κ. Πρόεδρος έκρινε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το αίτημά μας, ανακαλύπτοντας δικαιολογίες και ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Η "δημοκρατικότητά" τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το καθεστώς που έχουν εγκαθιδρύσει στο Ξυλόκαστρο είναι σκληρά ολιγαρχικό και θυμίζει άλλες εποχές. Το δημοκρατικό προσωπείο τους, δεν κρύβει τίποτα πια. Καταφέρνουν και το βλέπουν μόνο οι ...πολύ ημέτεροι.

Το αίτημα τώρα, θα αναλάβουν να το προωθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να εξηγήσουν στον πρόεδρο του ΔΣ Ξυλοκάστρου και το νόμο και τις αυτονόητες υποχρεώσεις του. Κρίμα.

Επί της ουσίας του ζητήματος τώρα. Οι πολίτες του Ξυλοκάστρου δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Πριν λίγες μέρες και ο Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, πήρε απόφαση κατά της αξιοποίησης της μαρίνας μέσω ΣΔΙΤ και αυτό που αναρωτιόμαστε είναι: "Ποιος, τελικά, θέλει και γιατί να προχωρήσουν αυτές οι μελέτες;".

Ότι πρόφαση και να σκαρφιστούν, όσο και να καθυστερούν τη συζήτηση του θέματος, οι πολίτες ενημερώνονται και αντιδρούν. Στο τέλος, θα αναγκαστούν και σε αυτό το ζήτημα να υποχωρήσουν, όπως έκαναν με το βιοτεχνικό πάρκο.

Γνωρίζουμε, όπως λέει και το εξώφυλλο του περιοδικού μας, ότι "τα πράγματα αλλάζουν, όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να δράσουν". Δεν χαρίζεται τίποτα και ειδικά από καθεστώτα σαν και αυτό που μας κυβερνά στο Ξυλόκαστρο. Διαβάσαμε και την επιστολή του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων κ. Μαντζίκου (διαβάστε εδώ) και επιβεβαιώσαμε, για άλλη μια φορά, του λόγου το αληθές. Τέτοιες συμπεριφορές όμως, εκτός του ότι μας στενοχωρούν, μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν, για να συνεχίσουμε την δραστηριοποίησή μας.
Εδώ είμαστε...

3 σχόλια:

P.V είπε...

Και οι Μελετητές τι θα γίνουν φίλε Ανδρέα… κλέφτες?? Μια μελέτη από εδώ μια από εκεί βγάζουν το μεροκάματο τους.. μήπως θα εκτελεστεί και τίποτα…?? Τα λιανά να πέφτουν..

Τώρα πως γίνετε και οι μελετητές είναι λίγο πολύ οι ίδιοι… Άλο μυστήριο.. χεχεχεχε..

Όσο για τους ισχυρισμούς της Εξουσίας !!!!! ότι δεν είναι λεφτά του Δήμου τι να πεις… λες και τα υπουργεία η η Ευρωπαϊκή Ένωση τα λεφτά τα παίρνουν από τα χωράφια που φυτρώνουν και όχι από εμάς…

Και ο ποδηλατόδρομος τόσα λεφτουδάκια τα πήραν οι μελετητές οι χρωματιστές και οι υπόλοιποι… τώρα πόσα ποδήλατα κυκλοφορούν.. άλλου παπά Ευαγγέλια..

Καλό μεσημέρι και καλή δύναμη… Αντισταθητεεεεεε!!!!!

P.V είπε...

Ξέχασα και τα του Δημοκρατικού Προέδρου…!!! Σιγά μη βάλει και το θέμα των 25… (ανεξάρτητα τι λένε τα άρθρα και τα κιτάπια έπρεπε να το βάλει το ταχύτερο) και 125 να ήταν οι υπόγραφες την ίδια τύχη θα είχαν.. όπως και το θέμα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων από το Φεβρουάριο!!!

Ο ΙΧ Πρόεδρος τόσο Δημοκρατικός και τόσο καλά ξέρει τον κανονισμό όπως λέει…. Που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόταση της Μειοψηφίας για τα Τουριστικού Περίπτερου (άλλο και τούτο).. ζήτησε να παρθεί απόφαση για το θέμα με πρόταση της.. κάτι που απερρίφθη από το Σώμα μετά από πρόταση του Προέδρου. Η συνέχεα.. Δημοκρατικότατα μετά την άρνηση του Σώματος .. ο Μεγάλος Βεζίρης είπε «ας γίνει ψηφοφορία» όπερ και έγινε…. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ… το Σώμα γράφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων.. από τον Ηλεκτρονικό Πρόεδρο που έχει βρει και ένα άλλο τρόπο λογοκρισίας…όποτε δεν θέλει κάτι κόβει τα μικρόφωνα… (ορθά λοιπόν κερδίζει και τον τίτλο του Λογοκόπτη)!!!! Και σ ανώτερα….

Αυτά τα ολίγα…. Προς το παρόν…

Armonistas είπε...

Ο πρόεδρος είναι απλά ένα πιόνι, που ...συγκυρίες τον έφεραν σε αυτή τη θέση.
Εκτελεί εντολές άριστα, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, δηλαδή είναι ένας απόλυτα πετυχημένος ΙΧ πρόεδρος (πολύ πετυχημένο και το ΙΧ).
Το ότι δεν ντρέπεται να παίζει αυτό το ρόλο, δείχνει το χαρακτήρα, την παιδεία και το επίπεδό του.
Τι να κάνουμε όμως; Φτούνους έχουμε, φτούνους θα αντιμετωπίζουμε...