Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Διάλειμμα...

Ας ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα και ας δούμε την εξέλιξη των ανακοινώσεων περί ναυαγοσώστη και γαλάζιων σημαιών (θυμηθείτε εδώ). Πέρσι, μας είχε στείλει φίλος μας, την παρακάτω φωτο που έδειχνε ότι για τους ξένους ο ναυαγοσώστης ...ερχόταν άλλες ώρες!!!


Φέτος, απ' ότι βλέπουμε στη νέα φωτο που μας έστειλε, διορθώθηκαν στην Αριθμητική, αλλά παρέμειναν μετεξεταστέοι στα Αγγλικά (GUARD'S PRESENTS?!?!?!).

Επίσης, μας έστειλε κι ένα κουίζ, όπου μας προτείνει να βρούμε στο παρακάτω κείμενο, τα λάθη. Μια προσφορά του MUNICIPALITY OF XYLOKASTRO στους αγγλομαθείς επισκέπτες του...

3 σχόλια:

Μάγια Φουριώτη είπε...

Αγαπητέ Ανδρέα,

Παρακαλώ διαβίβασε στη δημοτική σας αρχή ότι προσφέρω τις υπηρεσίες μου ΔΩΡΕΑΝ για σωστή ενημέρωση των ξένων επισκεπτών στο δήμο σας στην αγγλική - γαλλική και ιταλική γλώσσα.
Ευχαριστώ

Μάγια Φουριώτη
Μεταφράστρια- Καθηγήτρια Εφαρρμοσμένων Ξένων Γλωσσών
Μ.Α Παν/μίου Lyon II

Armonistas είπε...

Ευχαρίστως!
Αν και συγκεκριμένα στο Ξυλόκαστρο, μάς χρειάζονται ταμπέλες στα Αλβανικά και Βουλγαρικά, περισσότερο από κάθε άλλη γλώσσα.
Έχουμε προτείνει καιρό τώρα όλα τα μηνύματα να γράφονται και σε αυτές τις γλώσσες (ανακύκλωση, καθαριότητα κλπ). Φέτος, το εφάρμοσε για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ στα μηνύματά της για το νερό.
Είναι πολλοί πια οι αλλοδαποί συμπολίτες μας, που μπορεί να μην ψηφίζουν αλλά ζουν και εργάζονται εδώ και πρέπει να ενημερώνονται για τα ζητήματα του δήμου.

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Επιτρέψτε μου να επέμβω, αλλά κάποιοι άνθρωποι θεωρούν την κάθε είδους πληροφόρηση, διόρθωση και (επι)μόρφωση περιττή. Είναι κλεισμένοι αεροστεγώς στον κόσμο τους.