Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα;"

Δυστυχώς η τελευταία πολιτική ανάρτηση του χρόνου, λίγο πριν τις ευχές, είναι πολύ πολύ δυσάρεστη. Κι αυτό γιατί σήμερα είχαμε δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε και παρέλαβε το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Κατ' αρχάς, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας για την επιλογή της ημερομηνίας. Μέσα στις γιορτές ποιος ασχολείται; Ποιος θα έδινε σημασία τέτοιες μέρες, στο κατά τ' άλλα σημαντικότερο θέμα, που αφορά στο δήμο μας; Ποιος; Κανείς! Ή όπως αποδείχτηκε, σχεδόν κανείς. Να σημειώσουμε εδώ και την προσπάθεια του προέδρου του ΔΣ να μην συζητηθεί καν το θέμα, λέγοντας ότι είναι τυπικό πια και την άρνησή του να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπό μας Γιάννη Μπούρμπουλα. Τελικά με τα πολλά, τον άφησε και μίλησε για λίγο!

Τα λέω αυτά γιατί, εγκρίθηκε και παρελήφθη ένας ΓΠΣ, που εκτός των άλλων, σε πολλά σημεία είναι διαφορετικός από αυτόν που προέκυψε από τη διαβούλευση. Άλλα αποφάσισε το ΔΣ στην τελευταία του συνεδρίαση και άλλα λέει το τελικό κείμενο.
  • Άλλα λένε οι συνημμένες απομαγνητοφωνήσεις των διαβουλεύσεων και των ΔΣ και άλλα το κείμενο που θα πάει για έγκριση.

  • Άλλα αποφάσισε η Επιτροπή για τη βιομηχανική ζώνη κι αλλιώς τα λέει το κείμενο.

  • Πολλά έλεγε σήμερα ο δήμαρχος ότι περιέχει ο ΓΠΣ, το κείμενο όμως δεν τα έχει μέσα.

  • Αν και στο ΔΣ είχαν συμφωνήσει να προταθεί (έστω και σαν πρόθεση), το ξεκίνημα των διαδικασιών για μείωση του συντελεστή δόμησης στο κεντρικό Ξυλόκαστρο, ο τελικός ΓΠΣ δεν αναφέρει τίποτα γι' αυτό.

Επίσης, εισήγαγαν για πρώτη φορά το βασικό θέμα των προτεραιοτήτων υλοποίησης. Κάτι που είχαμε επισημάνει εξ αρχής και ποτέ δεν παίρναμε απάντηση. Ξέρουν το Πιτσά και το Μελίσσι, για παράδειγμα, ότι μπήκαν σε Β' προτεραιότητα οι επεκτάσεις τους και θα υλοποιηθούν πιθανότατα μετά από ...20 χρόνια και βάλε; Οι προτεραιότητες, όπως λέει και ο ΓΠΣ, είναι βασική αρχή των σχεδιασμών αυτών. Γιατί δεν τέθηκε ποτέ το θέμα αυτό σε διαβούλευση και εμφανίστηκε τελευταία στιγμή και στα μουλωχτά; Ρητορική ερώτηση γιατί όλοι ξέρουν την απάντηση...

Αν προσθέσουμε σε αυτά, την έτσι κι αλλιώς προβληματική και τσιμεντοαναπτυξιακή του φιλοσοφία, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε για κλάματα, χρονιάρες μέρες. Η κουτοπονηριά της δημοτικής αρχής, παντρεμένη άριστα με την ανικανότητα της μειοψηφίας να μελετήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, έφεραν ένα πολύ τραγικό αποτέλεσμα για την πόλη και τα χωριά μας. Για τους συμβούλους της πλειοψηφίας... ούτε λόγος!

Αγαπητέ δήμαρχε κ. Α. Κλαδούχο και αγαπητέ σύμβουλε του δημάρχου και υπεύθυνου για το θέμα κ. Γ. Μελισσαράτο, μετά από τις διαβουλεύσεις, τα ΔΣ και τις επιτροπές, συναποφασίστηκαν κάποια πράγματα που δεν τα είδαμε μέσα στο κείμενο. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη διόρθωση του σημερινού σχεδίου, ώστε να συμπεριλάβει όλα όσα συμφωνήσατε να περιληφθούν. Θα παρακολουθούμε το θέμα σε κάθε βήμα του και με μεγάλη αγωνία θα περιμένουμε να δούμε τι κείμενο θα φτάσει τελικά στην Περιφέρεια! Γιατί μετά από όλα αυτά, για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα το ζητήσουμε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τότε θα τα ξαναπούμε. Να ξέρετε ότι όλα έχουν κάποιο όριο κι εσείς απόψε το υπερβήκατε .

Τις ευχές αργότερα... γιατί τώρα βρισιές μούρχονται και δεν κάνει!

3 σχόλια:

Armonistas είπε...

Δεν άντεξα και το πρωί πήγα στο δήμαρχο να πω... τα κάλαντα. Πήγα στο γραφείο του και τον ρώτησα γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στο ΓΠΣ, αυτά που είχαμε συμφωνήσει στην Επιτροπή.
Δήλωσε άγνοια(!) και έδωσε εντολή στο σύμβουλό του να επικοινωνήσει με το μελετητικό γραφείο και να μπουν.
Για να δούμε...

ξυλινος είπε...

Αυτό λοιπόν το θλιβερό και τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε άκρως αποκαλυπτικό. Οποίος πρόσεξε τις στιχομυθίες ανάμεσα στο Κ. Κλωνή και τους της πλειοψηφίας θα έμαθε ΠΟΛΛΑ!
Σύμβουλοι που δεν ενδιαφέρονται να μάθουν για τα θέματα που θα ψηφίσουν. Πλασματικοί προϋπολογισμοί. Ένας δασικός που προΐσταται των οικονομικών!! και προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα.. και ενίοτε με επιθετικό τόνο…Κωδικοί από εδώ, μεταφορές από εκεί. Ένας αυτοδιοικητικός με πείρα 30 χρόνων « ΝΑ ΜΗΝ ΞΈΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ» όπως είπε κατ επανάληψη ο δήμαρχος, άφθονα αναπτυξιακά τσιμεντόματα και άλλα πολλά που δεν συγκράτησα, και τι νόημα έχει;
Ο κόσμος δεν ασχολιέται ή ασχολιέται για το προσωπικό και μόνο συμφέρον….
Όσο για αυτά που θέλουν να περάσουν….. και για το μέλλον υπήρξα προφητικός…..δυστυχώς…
Να μεταναστεύσουμε λέω…….

Με υγεία το νέο έτος…!

Armonistas είπε...

Να φύγετε, κύριέ μου. Να πάτε αλλού!!!
Ο συντελεστής δόμησης στο Μάζι, πόσος είναι;;;;