Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες...

Ξυλόκαστρο 17-12-2009

Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες…

Εάν κάποιος είναι εμπαθής, δεν σέβεται τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων που λειτουργούν δημοκρατικά, είναι αγενής και υποκριτής δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για τους πολίτες ενός Δήμου, παρά μόνο για τον κύκλο των ανθρώπων οι οποίοι τον συναναστρέφονται.
Όταν όμως αυτός ο άνθρωπος ασχολείται με τα κοινά και είναι εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου, τότε το ελάχιστο που έχει να κάνει ένας πολίτης που υφίσταται αναίτια φραστική επίθεση από έναν τέτοιο άνθρωπο είναι να κοινοποιήσει την προσβλητική του συμπεριφορά. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εναποθέτουν τις τύχες του Δήμου στους άριστους, πρέπει να έχουν πλήρη εικόνα του Δημάρχου που έχει ψηφισθεί και ο οποίος πολύ πιθανόν να ζητήσει πάλι την ψήφο τους.
Το περιστατικό της προσβλητικής συμπεριφοράς του Δημάρχου στο πρόσωπό μου, συνέβη την Δευτέρα 14-12-2009, έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου, κάποια στιγμή που ο Δήμαρχος είχε βγει από την αίθουσα συνεδρίασης.
Η αφορμή ήταν ο χαρακτηρισμός ως "μνησίκακου" που απέδωσε ο Δήμαρχος προς τον Ανδρέα Ζάρρο. Επειδή μνησίκακος είναι ο κατεχόμενος από την επιθυμία εκδίκησης για κακό που του έχει συμβεί, θεώρησα υπερβολικό τον χαρακτηρισμό αυτό και απάντησα στον Δήμαρχο με τους στίχους του ποιητή Καβάφη :

" Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου."

Ο Δήμαρχος προφανώς θεώρησε ότι ήταν ύβρις στο πρόσωπό του η αναφορά μου αυτή και σχεδόν εκτός εαυτού, μου επιτέθηκε φραστικά κατά τρόπο προσβλητικό προς την ιδιότητά μου ως πολίτη, πολύ περισσότερο ως προς την ιδιότητά μου ως πρώην εν ενεργεία εκπαιδευτικού και Δ/ντη Γυμνασίου του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Η αιτία της επίθεσής του ήταν το γεγονός ότι είχα υπερασπισθεί πριν κάποια χρόνια, απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μου. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν είχε δεχθεί ο Σύλλογος, να συνοδέψει εκπρόσωπος του Δήμου την αποστολή μαθητών του Σχολείου μας στη Γερμανία. Δηλαδή ο Δήμαρχος ένας άνθρωπος που κατ¨εξοχήν οφείλει να σκέπτεται και να σέβεται τις αποφάσεις ενός συλλογικού οργάνου, προσωποποιεί μία τέτοια απόφαση και την χρησιμοποιεί ως αφορμή προσβολής προς τον εκπρόσωπο του συλλογικού οργάνου.
Το αποκορύφωμα δε της επίθεσης του Δημάρχου, ήταν η δήλωσή του: "Ξέρω γιατί τα κάνεις αυτά, γιατί είσαι ένας κουκουέ !!!"
O λόγος που με οδηγεί στο να γράψω αυτό το κείμενο, είναι η ανάγκη να γνωρίζουν οι πολίτες την ποιότητα των ανθρώπων που ζητούν να τους εκπροσωπούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παναγιώτης Παπανικολάου
συνταξιούχος εκπαιδευτικός

2 σχόλια:

Λάμπης Φίλης είπε...

Τάκη, η κάθε κοινωνία έχει την εξουσία που της αξίζει! Η ελληνική κοινωνία πάσχει, μυρίζει... Για να αλλάξει χρειάζονται ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, κάτι που στην Ελλάδα τουλάχιστον, λείπει! ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ είναι αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα, και αυτό μεγαλώνει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως χαίρομαι που σας είχα καθηγητή κ. Τάκη.

Ένας απόφοιτος του 1982