Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Γιατί κ. Χρυσοχοΐδη ;
Χθες Δευτέρα 31-5-2010 πληροφορηθήκαμε για τη δολοφονική επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών σε μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής του Στόλου της Ελευθερίας που κατευθυνόταν προς την Γάζα.

Οργή και αγανάκτηση ένοιωσαν πολλοί πολίτες αυτής της Χώρας και όσοι μπορούσαν να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις της σκληρής καθημερινότητας, έκαναν το αυτονόητο. Τρέξαμε να διαμαρτυρηθούμε στην συγκέντρωση που γινόταν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η ευαισθησία απέναντι στην αδικία, στη βαρβαρότητα, στη δολοφονική συμπεριφορά των πολιτικών του Ισραήλ που έχουν μετατρέψει το κράτος τους, σε κράτος ΅δολοφόνο΅, δεν είναι χαρακτηριστικό μιας μικρής ομάδας κατοίκων αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι και στην πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου και στις αστυνομικές αρχές και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη, υπάρχει η ίδια ανθρώπινη ευαισθησία. Θέλω να πιστεύω ότι ο λαός των Παλαιστινίων μπορεί να υποφέρει ασύλληπτο εξευτελισμό και ανυποψίαστη βαρβαρότητα από το κράτος του Ισραήλ, αλλά έχει την συμπαράσταση όλης της συνειδητοποιημένης ανθρωπότητας.

Γιατί λοιπόν, κ. Υπουργέ, επιτρέψατε να μετατραπεί μία ειρηνική εκδήλωση συμπαράστασης προς τον λαό της Παλαιστίνης, σε επίθεση δυνάμεων καταστολής Ισραηλινού τύπου, εναντίον των Ελλήνων πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά ;

Μη μας πείτε ότι μία μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να παραβιάσει την αλυσίδα προστασίας της πρεσβείας από τις αστυνομικές δυνάμεις και αναγκάστηκαν τότε αυτές να χτυπούν, να ρίχνουν δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, κυνηγώντας τους διαδηλωτές στην Κηφισίας, στην Πανόρμου και στην Βασιλίσσης Σοφίας !!

Γιατί δώσατε εντολή (γιατί κατόπιν εντολής πρέπει να έγινε αυτό) να ριχτούν δακρυγόνα και να τρομοκρατήσετε τους πολίτες με κυνηγητό στους δρόμους της πρωτεύουσας;

Γιατί δεν αξιολογήσατε το ειδικό βάρος αυτής της ξεχωριστής διαμαρτυρίας;

Γιατί τους ένστολους εργαζόμενους στην υπηρεσία του πολίτη, τους μετατρέπετε σε όργανα καταστολής της ευαισθησίας των πολιτών;

κ. Χρυσοχοΐδη, αν ήσασταν και σεις ως απλός και ανώνυμος πολίτης ανάμεσα σ’ όλους όσους είχαμε συγκεντρωθεί μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία, αν ζούσατε λίγο την ένταση της ατμόσφαιρας κραυγάζοντας το σύνθημα ΅Λευτεριά στην Παλαιστίνη΅ δηλώνοντας έστω και έτσι την αλληλεγγύη σας στο δράμα ενός λαού, θα θυμώνατε πολύ με αυτά που θα ζούσατε στη συνέχεια.

Θα οργιζόσαστε αφάνταστα όταν θα νοιώθατε αναίτια τα δακρυγόνα να σας ΅καίνε΅ τα μάτια και τους ένστολους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας να σας κυνηγούν ως να είσαστε ανεύθυνοι ταραξίες !

Θα θέλατε να αρπάζατε πέτρες και να τις πετάγατε προς αυτούς που σας έριχναν τα δακρυγόνα.

Θα θέλατε να αδειάζατε τους κάδους με τα σκουπίδια στους δρόμους ως αντίδραση στο αδικαιολόγητο κυνήγι των διωκτών σας.

Δεν έκανα κάτι τέτοιο, γιατί είμαι φιλήσυχος, φοβισμένος και νομοταγής πολίτης. Όμως δεν μπορώ να σας κρύψω ότι μέσα μου νοιώθω μια σταδιακή οργή να αρχίζει να με κυριεύει για το κράτος μου.

Νοιώθω ότι θέλει να με φοβίσει να συμμετέχω σε δράσεις που η ανθρώπινη συνείδηση επιβάλλει.

Νοιώθω ότι θέλει να μου απαγορεύσει να συνδιαμορφώνω κι εγώ, ο απλός και ανώνυμος πολίτης, την πολιτική στάση που υπαγορεύεται από τις αρχές του δικαίου.

Νοιώθω πολύ άσχημα όταν ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών μιλά με λόγια που θα επιθυμούσα να έβγαιναν από το στόμα του δικού μας αντίστοιχου υπουργού.

Νοιώθω άσχημα, η γειτονική Τουρκία να ανακαλεί τον πρέσβη της από το Ισραήλ και να μη προχωρά στην ίδια ενέργεια και η δική μου Χώρα και οι άλλες Χώρες του πολιτισμένου μας κόσμου.

Το μόνο όμορφο συναίσθημα που ένοιωσα χθες κ. υπουργέ ήταν ότι σ’ αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στην Ισραηλινή πρεσβεία, ήμουν μαζί με τα παιδιά μου και μαζί με άλλα νέους που αγωνίζονται για να ζουν και να αναπνέουν ελεύθερα. Νέοι άνθρωποι που αφήνοντας στην άκρη τα έντονα βιοποριστικά τους προβλήματα, συμπαραστέκονται σ’ ένα λαό που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια απέναντι σ’ ένα κράτος δυνάστη. Νέοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφορά όλους τους πολίτες αυτού του κόσμου.

Τι έχετε να πείτε για τη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής σ’ αυτούς τους νέους, κ. Yπουργέ;

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Παπανικολάου

Ξυλόκαστρο 1-6-2010

http://www.youtube.com/watch?v=Mbx1TYgplA4


http://www.youtube.com/watch?v=jdukmL7Nk-w


http://www.youtube.com/watch?v=Tt4RDdZWEF8

1 σχόλιο:

P.V είπε...

Μπραβο!!!! Δασκαλε....