Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ....

Κόρινθος     6/6/2010
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
της Κινηματογραφικής Ομάδας Κέντρου Νέων Κορινθίας.
Κολιάτσου 112,Κόρινθος.
προς:
 το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΚΝΚ
την Γενική Συνέλευση του ΚΝΚ
τον Νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά
τον διευθυντή του ΚΝΚ κ. Πάνο Πούλο
και τα τοπικά ΜΜΕ

Είμαστε μια άτυπη ομάδα φίλων του κινηματογράφου, που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον  ευρύτερο χώρο των πολιτιστικών δράσεων του Νομού μας και στο ΚΝΚορινθίας.
Πολλά μέλη μας είναι παρόντα σε ανάλογες δραστηριότητες πολιτισμού απο το 1991 (Κινηματογραφική Λέσχη Κορίνθου,Αθέατο Θέατρο κ.λ.π)
Από το 2002 , στο ΚΝΚ λειτουργούν πολλά εργαστήρια ,  γίνονται συναυλίες απο τοπικά και μη συγκροτήματα, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για εφήβους, νέους και άλλα.
Από τον Νοέμβριο του 2009 και κάθε Τετάρτη, η ομάδα οργανώνει κινηματογραφικές προβολές στο ΚΝΚ.
Οι προβολές είναι αφορμή για να λειτουργεί το ΚΝΚ ως πόλος έλξης νέων και ευκαιρία συνάντησης , ανάπτυξης διαλόγου , επικοινωνίας και εν τέλει πολιτισμού.
Την Τετάρτη 2/5/2010,  με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στα πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, η ομάδα είχε προγραμματίσει  και ανακοινώσει την προβολή της ταινίας “Η ΛΕΜΟΝΙΑ”,  του σκηνοθέτη Εράν Ρικλίς , ταινία ισραηλινογερμανικής παραγωγής, βραβευμένη στο φεστιβάλ του Βερολίνου.
Η διεύθυνση του ΚΝΚ ενημέρωσε την ομάδα, πως ο  Νομάρχης  κ. Νίκος Ταγαράς, αφού πληροφορήθηκε για την προβολή και αφού ενημερώθηκε για το θέμα της , έδωσε προφορική  εντολή να ακυρωθεί. 
Να σημειωθεί ότι δύο μέρες νωρίτερα , με τον ίδιο τρόπο  ακυρώθηκε η διεξαγωγή μιας άλλης προγραμματισμένης εκδήλωσης.
Με αφορμή αυτές τις απαγορεύσεις, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, καθώς θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν καθαρή λογοκρισία και θέλουμε να μάθουμε  αν νομιμοποιούνται αποφάσεις που παίρνονται με αυτό τον τρόπο.
Ποιά είναι η θέση του Δ.Σ και της Γ.Σ  του ΚΝΚ για απαγορεύσεις τέτοιου είδους;
Αναρωτιόμαστε σε ποιούς τομείς επιβάλλεται ο έλεγχος της ορθής λειτουργίας του ΚΝΚ
και αν πράγματι αυτός ο έλεγχος γίνεται στους συγκεκριμένους τομείς απο τα όργανα  ΔΣ και ΓΣ, αλλά και τι συμβαίνει όταν ασκείται έλεγχος σε τομείς όπως αυτός της τέχνης , του πολιτισμού και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπου σαφέστατα καταλήγει να είναι πράξη λογοκρισίας και περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Καλούμε την ΓΣ , το ΔΣ του ΚΝΚ και τον  Νομάρχη  κ.Νίκο Ταγαρά , να μας απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα .
Προτείνουμε επίσης μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στα  παραπάνω θεσμικά όργανα, με  τις ομάδες  και τα άτομα που δραστηριοποιούνται στο ΚΝΚορινθίας, με θέμα το μέλλον  της χρήσης αυτού του χώρου και την αναγκαιότητα διατήρησης του πολιτιστικού - κοινωνικού του χαρακτήρα.
Ευχαριστούμε
η Κινηματογραφική ομάδα του ΚΝΚ. 

 (τηλ.επικοινωνίας: 6945281498, 6945921263 , 6983609099).

Δεν υπάρχουν σχόλια: