Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Highlights και μετα-υπολογισμός διημέρου...


Έληξε το διήμερο μαρτύριο στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και μπορούμε να κάνουμε έναν πρόχειρο μετα-υπολογισμό.
Η αποψινή συζήτηση του προϋπολογισμού είχε, κι αυτή με τη σειρά της, πολλά ενδιαφέροντα σημεία και μπορούμε να πούμε ότι το "συνολικό πακέτο με μία διανυκτέρευση" (χωρίς ημιδιατροφή), ανέδειξε νέα ήθη και έθιμα στο συμβούλιο. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές που σιγά σιγά θα σας τις περιγράψω.

Στα highlights του διημέρου πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν οι δύο παρεμβάσεις του συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Κων/νου Κούκιου. Η πρώτη χθες που εισηγήθηκε το θέμα του αιτήματος προς την Κτηματική Υπηρεσία για την παραχώρηση οικοπέδου στο Κάτω Λουτρό, ώστε να χρησιμοποιηθεί για μελλοντική ανέγερση γηροκομείου. Στα highlights μπαίνει αυτοδίκαια, γιατί δεν θυμάμαι άλλη φορά ο εισηγητής να διαφωνεί ...με την εισήγηση που μας είχε δοθεί. Καλό, ε;
Η δεύτερη παρέμβασή του, που με εντυπωσίασε εξίσου και ξεχωρίζει από τις άλλες, ήταν η σημερινή για τον προϋπολογισμό. Είπε ο γιατρός, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση και μπορεί ο καθένας να φέρει επαναστατικές προτάσεις και μελέτες, ώστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο προϋπολογισμός να γίνει αναπτυξιακός! Δεν μας είπε σε ποιον κωδικό θα μπουν οι επαναστατικές μελέτες, ούτε αν πρέπει να τις εκπονήσουμε και να τις ωριμάσουμε πριν τις φέρουμε, αλλά δεν παύει να είναι μία ξεχωριστή προσέγγιση του θέματος. Και αυτό καλό!

Δεύτερος στα highlights μπαίνει ο έτερος σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Χρήστος Λύρας. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν τα εξής δύο: Πρώτο το αμίμητο χθεσινό απόφθεγμα για το τεχνικό πρόγραμμα του αστρονομικού ποσού των 94.000€, όπου μας κατηγόρησε ότι δεν έχουμε προτάσεις (για τα ρέστα προφανώς θα εννοούσε!). Δεύτερο, το σημερινό εκρηκτικό ανακοινωθέν του για τον προϋπολογισμό, όπου είπε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μην τον ψηφίσουμε. Όπως το γράφω. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην τον ψηφίσουμε! Καλό κι αυτό, ε; 

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε την τιμητική μας στο συμβούλιο. Μάλλον ενοχλούμε και πρέπει να συμμαζευτούμε, γιατί πολύ ασχολούνται μαζί μας. "Δυσανάλογα" πολύ. Αλλά ομολογώ ότι φταίμε κι εμείς. Σήμερα για άλλη μία φορά θέσαμε πολλά ζητήματα και ερωτήματα και προφανώς τους δυσαρεστήσαμε αφού, ως συνήθως, στα περισσότερα δεν πήραμε απάντηση . Δεν πήραμε απάντηση ούτε στα ερωτήματα για τον προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στις βαριές κατηγορίες που προσάψαμε στην πλειοψηφία, με αφορμή τη βολή του κ. Λύρα περί έλλειψης προτάσεων. Είπα λοιπόν ότι εμείς το μόνο όπλο που έχουμε είναι οι προτάσεις μας. Μ' αυτό παλεύουμε τόσα χρόνια και μ' αυτό πορευτήκαμε στις εκλογές. Δεν ήμασταν εμείς που χαϊδέψαμε αυτιά, που χαρτζηλικώσαμε ψηφοφόρους με εισιτήρια και οδοιπορικά για να μας ψηφίσουν και δεν ήμασταν εμείς που παίξαμε με τον πόνο της ανεργίας, μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Επίσης, δεν ήμασταν εμείς που διαχειριστήκαμε πελατειακά το δημόσιο χρήμα τα τελευταία χρόνια και φέραμε το δήμο στη θέση αυτή, που δεν μπορεί να κάνει τεχνικό πρόγραμμα. Είπαμε αυτά και ...απάντηση δεν πήραμε! Δεν θίχτηκε κανείς! Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα. Μόνο ειρωνείες, απαξίωση και μπουρδολογίες.

Από την άλλη είναι και το κακό συνήθειο που έχουμε να κουβαλάμε χαρτιά και αποδείξεις για τα πράγματα που λέμε (αν δεν είχαμε μαζί μας την υπουργική απόφαση για τις πάγιες προκαταβολές των χωριών που προτείναμε, θα πέρναγε η τρίπλα του κ. Λογοθέτη). Αν βάλετε και το αρχείο με δηλώσεις, συνεντεύξεις συμβούλια κλπ που κρατάμε από το πρόσφατο παρελθόν, τότε  καταλαβαίνετε ότι γινόμαστε όντως ενοχλητικοί (αν δεν είχαμε μαζί μας την απομαγνητοφώνηση του συμβουλίου της 22/12/2008, θα πέρναγε η τρίπλα του κ. Ψαράκη) . Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι το ύφασμα. Νέοι στο συμβούλιο μπορεί να είμαστε, αλλά κορόιδα όχι. Καληνύχτα σας και η συνέχεια αύριο...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Απόψε αντιμετωπίσαμε με χιούμορ την όλη ιστορία, για να αποφύγουμε τις θρησκευτικές εκκλήσεις και τα τροπάρια... Δεν παλεύεται αλλιώς η κατάστασις!

3 σχόλια:

ξύλινος είπε...

...καιρός να βγεί στο φώς της δημοσιότητας το κέιμενο,- αλλού ρεαλιστικό, αλλού οραματικό-, για την ανάπτυξη που συνέταξε η επιτροπή ανάπτυξης της Συμ/ας, για να αντιληφθούν αν έχουμε προτάσεις , ιδέες κλπ.

το κακό είναι οτι, μάλλον, μόνο εμείς έχουμε.......οι υπόλοιποι...τσιμέντο να γίνει....

Λάμπης Φίλης είπε...

Στο Λουτρό ήδη είσαι ανεπιθύμητος, ο πρόεδρος του χωριού (άξιος και καλός μαθητής του δημάρχου) διατυμπανίζει οτι ψήφισες ενάντια στη πρόταση του να αποκτήσει το χωριό ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!!!

Armonistas είπε...

Φαντάσου να είχα ψηφίσει κατά, τι θα λέγανε!!! Είχα αποχωρήσει πριν την ψήφιση του θέματος...