Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θετικές μεν, ελλιπείς δε...

Δύο ανακοινώσεις έβγαλε τη Δευτέρα 7/11/2011 ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Μία για το χαράτσι των ακινήτων και μία για τον Πευκιά. Θετικές μεν, ελλιπείς δε.

Δείτε εδώ

και εδώ

Για το χαράτσι κρατάω μόνο το θετικό και χαιρετίζω την απόφαση του δημάρχου να πει έστω και αυτά τα λίγα. Είμαστε σε πόλεμο και σε τέτοιες συνθήκες συμμάχους ψάχνουμε. Ας ξεκινήσουμε και τις δράσεις και θα συμπληρωθούν όλα τα κενά...

Για το δάσος όμως, πρέπει να συμπληρώσω κάτι.

1. Είναι αλήθεια ότι από το 2009 και μετά τον "εμφύλιο" που ξέσπασε τότε, ο δήμος προσπαθεί να καταπολεμήσει τη βαμβακάδα. Όμως η βαμβακάδα είχε εμφανιστεί από το 2004 και την αφήσαμε χρόνια και χρόνια απείραχτη. Επίσης, για μια πενταετία τουλάχιστον, η διαχειριστική μελέτη του Πευκιά έμενε αδρανής σε ένα συρτάρι και το δάσος έμενε χωρίς φροντίδα και διαχείριση. Δεν αποδίδαμε τους πόρους που χρειάζονταν για την εφαρμογή της και μόνο μετά τις κινητοποιήσεις του 2009 ξεκίνησε κάτι. Αυτό μην το ξεχνάμε γιατί είναι ένα πολύ χρήσιμο μάθημα πολιτικής.

2. Για την κάμπια αναφέρει η ανακοίνωση "Τον προηγούμενο χειμώνα προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα για το Δάσος και συγκεκριμένα αυτό της εντονότατης προσβολής του από την πευκοκάμπια (πιτυοκάμπη). Τα τελευταία χρόνια απαγορεύθηκαν οι αεροψεκασμοί που πραγματοποιούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την ΜΑΕΔΥ".

Όμως το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε τον προηγούμενο χειμώνα. Η "εντονότατη προσβολή" ήταν αποτέλεσμα μιας πενταετούς αδράνειας, ακόμα και τότε που επιτρέπονταν οι αεροψεκασμοί. Σας θυμίζω τα έγγραφα που αντάλλαξαν Δασαρχείο και δήμος Ξυλοκάστρου το 2007, τότε που ο δήμος αρνήθηκε να δώσει 3.000€ για να γίνει αεροψεκασμός. Από τότε τίποτα δεν έγινε και είχαμε σαν αποτέλεσμα αυτή την "εντονότατη προσβολή" που έκανε τα πεύκα από πράσινα ...καφέ.

Για να δείτε τα έγγραφα πατήστε δεξί κλικ πάνω τους και "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα"



Κι εδώ χρειάστηκαν οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και μια σειρά ανακοινώσεων και παρεμβάσεών μας, για να ξεκινήσει η δράση.

Θα μου πείτε γιατί τα σκαλίζω τώρα, αφού τελικά ξεκίνησε η αντιμετώπιση. Τα σκαλίζω για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είμαι αλλεργικός στην "κάμπια της μικροπολιτικής" και δεύτερον γιατί το μάθημα αυτό πρέπει να το μάθουμε καλά. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ. Τότε μόνο όλα αλλάζουν και είναι ένα μάθημα που θα μας χρειαστεί σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η κατοχή που μας έφεραν οι κυβερνώντες και συγκυβερνώντες χρειάζεται διαβασμένους μαθητές...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

2 σχόλια:

πολιτης είπε...

Ο πάντα επαναστατικός στα λόγια και μόνο, δήμαρχος Ξυλοκάστρου έχει μπροστά του το παράδειγμα των δήμων Περιστερίου, Ελληνικού, Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού κλπ.
Έχει τα κότσια να πάει κόντρα στους πατρώνους του;
Να αρνηθεί αυτή την άθλια πολιτική με πράξεις;
Νομική προστασία και ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος, τώρα!
Αν αρνηθεί να εισπράττει το ΤΑΠ μέσω της ΔΕΗ και το δίνουμε αλλιώς, τους αχρήστευσε τον μηχανισμό!
Το ΠΑΣΟΚ τον έβγαλε, τον στηρίζει και τον σπρώχνει…………
Για να δούμε τι κότσια έχει……….

Ανώνυμος είπε...

Απο σήμερα είμαστε σε πραγματική κατοχή.Σημαντική φυσικά η κίνηση για
το χαράτσι των ακινήτων,αλλά πιστεύω
οτι σημαντικές είναι και οι παρακάτω
προτάσεις για τις δύσκολες μέρες,
που θα ακολουθήσουν.
α) Κατάθεση πρότασης στον δήμο ,
με συλλογή υπογραφών(οσο το δυνατόν
περισσότερες),οτι στα όρια του δεν
θα εκποιηθεί καθ'οιονδήποτε τρόπο δημόσια περιουσία σε ημεδαπό η αλλοδαπό καθώς και οι πηγές και τα δίκτυα ύδρευσης.
β)Μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ(ασχετα σε ποιον ανήκει)σε παντοπωλείο και εστιατόριο συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
Ανοιξε στην πόλη μας ενεχειροδανειστήριο?
Αλληλεγγύη και αγώνας.

Φιλικά