Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Διέγραψε τη Φρόσω Γκαϊνά ο συνδυασμός "Δημοτική Αναγέννηση"...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

       Συνήλθε στις 11/10/2012 σε πλήρη απαρτία κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής Δημητρίου Σκούρα, η Δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας, με παρόντες και τους 10 Δημοτικούς Συμβούλους, με θέμα «πρόταση διαγραφής της κ. Φρόσως Γκαϊνά από την παράταξή μας» σε συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης που αναβλήθηκε λόγω εκτάκτου γεγονότος την Δευτέρα 08/10/2012.
        Ο Επικεφαλής Δημήτριος Σκούρας εισηγήθηκε την διαγραφή της κας Φρόσως Γκαϊνά με το σκεπτικό ότι, από την έναρξη της Δημοτικής περιόδου, επέλεξε παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και υποδείξεις να λειτουργεί ως ξένο προς την παράταξή μας σώμα, να μην συνεργάζεται και να δυστροπεί συστηματικά σε κάθε κοινή προσπάθεια του συνδυασμού μας. 
        Το γεγονός όμως που κατέστησε αναγκαία τελικά την διαγραφή της, ήταν η δήλωσή της, ότι ακόμα και σε θέμα εκπροσώπησης του συνδυασμού μας, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εμείς την έχουμε προτείνει, δεν πειθαρχεί στην όποια απόφαση της Δημοτικής μας ομάδας.
        Μετά λοιπόν από εκτενέστατο διάλογο, ετέθη το θέμα σε ψηφοφορία όπου 8 ψήφισαν υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.
        Σημειώνουμε ότι, η διαγραφή της έγινε με τη διαδικασία του Νόμου 3852/2010, άρθρο 66 παρ. 5 – 6.  Ο ίδιος Νόμος προβλέπει και διαδικασία επανένταξής της, εφ’ όσον βεβαίως αντιληφθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συλλογικές διαδικασίες και όχι προσωπικές πολιτικές.
        Ασφαλώς σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστη αυτή η απόφαση, θεωρήθηκε όμως επιβεβλημένη.
Διευκρίνιση:
Η συζήτηση για την διαγραφή της κας Γκαϊνά, θα είχε ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 08/10/2012 (πριν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δερβένι στις 10/10/2012). Συμπωματικά όμως και πάλι η κα Γκαϊνά δυστρόπησε παρά τα συμφωνηθέντα στο προσυμβούλιο για την πρότασή μας σχετικά με τη Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου. Η κα Γκαϊνά την έσχατη στιγμή της ψηφοφορίας, παραδόξως, ανεξήγητα και χωρίς καμιά έστω αιτιολογία καταψήφισε την προσυμφωνημένη πρότασή μας και ψήφισε την άνευ καμιάς σοβαρότητας αντιπρόταση του κ. Κλαδούχου, δίνοντάς του κυριολεκτικά σωσίβιο, αποστερώντας τελικά το Δήμο μας από μια σοβαρή προσπάθεια  να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στο Ξυλόκαστρο, πρόταση που προς τιμήν τους ψήφισαν 4 σύμβουλοι του κ. Κλαδούχου και 1 ανεξάρτητος.
        Σαφέστατα λοιπόν δεν ήταν αυτή η αφορμή της διαγραφής της, παρουσιάζει όμως ξεκάθαρα την ανεξήγητη συμπεριφορά της.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: