Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...

Μετά από κάθε απογείωση, υπάρχει και μία προσγείωση... Μετά από το απίστευτο Σαββατόβραδο στη Ζήρεια και τη μοναδική στα χρονικά μαραθώνια συναυλία για το Νίκο Δόικα, πρέπει να βουτήξουμε πάλι στο "βούρκο" και να ριχτούμε ξανά στις μάχες για τα αυτονόητα. Εκκρεμούν πολλά. Όμως πριν από τη βουτιά, ας μείνουμε λίγο στα ψηλά και στα όμορφα που σκαρώθηκαν στη Ζήρεια.

Όλα συνηγόρησαν ή συνωμότησαν αν προτιμάτε, για να πετύχει αυτή η βραδιά. Από την πρώτη στιγμή που "έπεσε" η ιδέα από το Γιώργο Γκουρβέλο την περασμένη άνοιξη, μέχρι και χθες όλοι όσοι το άκουγαν, γούσταραν πολύ και συμμετείχαν με τον τρόπο τους, βοηθώντας να πραγματοποιηθεί αυτό το ροκ πάρτι, κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ακόμα και πολλοί που δεν ήξεραν καλά ή και καθόλου το Νίκο, με το που άκουγαν την ιδέα ενθουσιαζόντουσαν και βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Και όπως είναι φυσικό, όλα αυτά πέρασαν και στον κόσμο που διασκέδασε, τραγούδησε, χόρεψε, θυμήθηκε, γέλασε, συγκινήθηκε, ήπιε...
Το αποτέλεσμα, μάς δικαίωσε όλους. Οι εκατοντάδες φίλοι που ανέβηκαν στο βουνό του Ερμή, ενθουσιάστηκαν από το όλο σκηνικό και ο καθένας τους είχε και μια καλή κουβέντα να πει, που κατέληγε σχεδόν πάντα με την ίδια ευχή: "Και του χρόνου!".
Η γλύκα που πήγαζε:
  • από την αγάπη για το Νίκο Δόικα
  • από την αγάπη για τη μουσική
  • από τη συλλογική προσπάθεια της διοργάνωσης
  • από την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των μουσικών
  • από την ελεύθερη είσοδο και τη "συμμετοχική" κάλυψη των εξόδων
κυκλοφορούσε στην ατμόσφαιρα και έκανε όλο τον κόσμο καλοδιάθετο και ανεβασμένο. Οι 7,5 ώρες μουσικής, ο πολύ καλός καιρός για τα δεδομένα της εποχής και του υψομέτρου, αλλά και η πολύ ωραία τοποθεσία, βοήθησαν πολύ σε αυτό. Οι προβολές των φωτογραφιών και των βίντεο, που επιμελήθηκε ο δεύτερος "πυλώνας" της διοργάνωσης, Κώστας Αρβανιτάκης, μάς συγκίνησαν και μας ταξίδεψαν σε χρόνια ...περασμένα. Περασμένα μεν, αλλά όχι ξεχασμένα. Όπως και ο Δόικας. Έφυγε, αλλά κανείς δεν τον ξέχασε. Όλοι ήσαν εκεί. Ο Παύλος, ο Βασίλης, ο Νίκος, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Τάκης, η Χρύσα, ο Αλέξης, ο Σωτήρης, ο Διονύσης, ο Αντώνης, ο Θανάσης, η Μιλένα, ο Άκης, ο Κώστας, ο Τζώννυ, ο... οοόλοι και πολλοί ακόμα!!!
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα παιδιά του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας, το "Λαγό", κατά κόσμο Δημήτρη Γεωργίου και την ομάδα του, για τη βοήθειά τους και την άψογη φιλοξενία. Το μέρος είναι καταπληκτικό και αυτά τα παιδιά μπορούν να υποστηρίξουν καλά, τέτοια γεγονότα.
Άξιζε τον κόπο, λοιπόν. Ίσως και να ξεκινάει κάτι ιδιαίτερο. Θα δείξει. Ευχαριστούμε ...οοοόλους!
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
ΥΓ: Θα επανέρχομαι κατά διαστήματα στο θέμα, γιατί οι ωραίες φάσεις είναι ανεξάντλητες. Με βίντεο, φωτό και κείμενα θα ξαναζήσουμε τις καλύτερες στιγμές της 29ης Αυγούστου 2009. Και του χρόνου!

2 σχόλια:

: Σε κατάλαβα από τη φωνή είπε...

Ευχαριστούμε κι εμείς.
www.kamarinia.gr

ξυλινος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν για να υλοποιηθεί και να πετύχει αυτή η εξαιρετική και ιστορική πλέον βραδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους μουσικούς που αφιλοκερδώς και αυτοί προσεφέρθησαν….