Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εμετός...

Δυστυχώς απόψε, πήγα στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου. Βλέπετε ήθελα να μιλήσω για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, που εκπονείται για το βουνό μας και ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Εκτός από την τραγική συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό, ήμουν μάρτυρας και μιας σειράς άλλων γεγονότων που μου προκάλεσαν αρχικά δυσφορία και στη συνέχεια εμετό. Αυτά ήσαν:
  • Η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Κλωνή, οι πρωτοφανείς καταγγελίες του για το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Ψαράκη και η συζήτηση που ...δεν έγινε ποτέ.
  • Το τεχνικό πρόγραμμα του 2010
    και η "συζήτηση" που έγινε.
  • Ο προπηλακισμός συμπολίτη από το δήμαρχο Ξυλοκάστρου "κ". Αντώνη Κλαδούχο.
    Ο άτυχος συμπολίτης, συνταξιούχος γυμνασιάρχης, τόλμησε να πει κάποιους στίχους του Καβάφη στο δήμαρχο, ενώ αυτός έβγαζε τα απωθημένα του πάνω μου, μετά την παρέμβασή που έκανα για τη Ζήρεια (το επεισόδιο έγινε εκτός αιθούσης).

    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
    τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
    αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
    αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

  • Η επίκληση του καρκίνου από το δήμαρχο (λευχαιμία αυτή τη φορά), για άλλη μια δύσκολη περίσταση που περνούσε σήμερα, μετά τις καταγγελίες Κλωνή. Το ίδιο τρυκ είχε χρησιμοποιήσει και στις δύο άλλες δύσκολες περιπτώσεις, των κεραιών και του Πευκιά (θυμηθείτε εδώ http://armoniki.blogspot.com/2009/06/blog-post_3837.html).
  • Η "χάβρα των Ιουδαίων", σε άλλη μία επανάληψη στο δημοτικό μας συμβούλιο και τέλος

  • Ο άπαιχτος πρόεδρος του "ΔΣ" κ. Λογοθέτης.

Εμετός!!!

Προβλέπεται από τον "Κανονισμό" να παραιτηθώ από πολίτης; Να γίνω κάτι άλλο. Ότι νάναι! Χαλίκι στην παραλία. Άρρωστο πεύκο. Μπάζο σε παράνομη χωματερή. Παπαρούνα στο λιβάδι. Ζόμπι σε καναπέ. Κάτι τέλος πάντων, που δεν θα χρειάζεται να ανέχεται αυτή την κατάντια... Λοβοτομή ίσως;

ΥΓ: Και όσοι κάθεστε από μακριά και νομίζετε ότι υπερβάλλω δείτε το ΔΣ, ή ακούστε το. Μόνο, αν δεν είστε κοντά σε λεκάνη, να έχετε και μια σακούλα δίπλα σας. Θα τη χρειαστείτε! Καληνύχτα Ξυλόκαστρο...

Επί της ουσίας των θεμάτων, θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση. Θα μου περάσει!

6 σχόλια:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Αφού το ξέρεις, Ανδρέα, ότι αυτοί θα είναι πάντα "έτσι", κι εμείς (ελπίζουμε} να είμαστε πάντα "διαφορετικοί". Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κλείσει τα μάτια και τα αυτιά τους κι έχουν απομονωθεί στον κλειστοφοβικό τους κόσμο. Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τις συνέπειες των αποφάσεων και των πράξεών τους. Μόνο σκέψου ότι όταν στην Κοπεγχάγη συζητούσαν πως θα σωθεί ο πλανήτης, αυτοί κατέστρωναν σχέδια πως θα καταστρέψουν το δάσος για να να χτίσουν πολυκατοικίες.
Αλήθεια έχει σκεφτεί κανείς τους ότι άν χαλάσουν το τοπίο, το δάσος και κατά συνέπεια το κλίμα, αν μολυνθούν τα νερά με τους ψευτοβόθρους των ξενοδοχείων και των υπό κατασκευή καθαριστηρίων, δεν θα υπάρχει τουρισμός; Όσοι επισκέπτονται τα Τρίκαλα παραπονούνται για τις εξωφρενικές τιμές των ξενοδοχείων και το ερασιτεχνικό σέρβις. Αν καταστραφεί και το τοπίο, τότε... χαιρετίσματα!

Ανώνυμος είπε...

Γύρισα Αντρέα 4:15 το πρωί από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο με ένα κεφάλι κουδούνι από τις φωνές και διαβάζω τα δικά σας ...
Τεχνικό προγραμμα και ΔΕΥΑ ήταν η συζήτηση αλλά κατά τις 3, ο δήμαρχος τα έψαλε και σε μένα χωρίς να μιλήσω και χωρίς να έχω πει αυτά που επικαλέστηκε.

Εγώ Αντρέα δε νομίζω ότι είμαι διαφορετικός. Και όμως βλέπω αυτά που βλέπετε και σεις. Αρα δε φταίνε τα γυαλιά. Η εικόνα είναι λάθος.

Καλημέρα και να είστε γεροί γιατί αυτοί που μας απογοητεύουν μας χρειάζονται περισσότερο. Μη παραιτηθείς από πολίτης γιατί δεν υπάρχουν πολλοί. Τουλάχιστον θα λιγοστέψουν και οι δήμαρχοι....

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Αντρέα,

Μαζί με το Λάμπρο -απλοί πολίτες είμαστε- εμείς οι 2-3 Κινησίες φάγαμε το χτεσινό πακέτο μέχρι τα χαράματα.
Στην αίθουσα του συμβουλίου ίσως να είμαστε κάτι λιγότερο από κόκκος άμμου για τους κυρίους αυτούς.
Όμως τελικά εμείς προκαλούμε τις μεγάλες κουβέντες για τα μεγάλα θέματα, εμείς ζωγραφίζουμε την αμηχανία στα πρόσωπά τους, προκαλούμε τις νευρικές κραυγές τους εμείς σιγά σιγά ξευφαίνουμε την κλωστή του ''ενδύματος'' για βγουν αύριο ή μετά από πολλά χρόνια γυμνοί.
Σκέψου τι μπορεί να κάνει ένας κοκκος άμμου αν σου μπει στο μάτι.!!
Τι έχουμε να χάσουμε φίλε;
Το χρόνο μας;
Κερδίζουμε χρόνο ''αλληλεγύης'' και ''μαζί'' χρόνο ''εμπιστοσύνης''
Τα ξέρεις, τι να στα λέω τώρα.
Πολύ μου αρέσει που εμείς οι δαχτυλοδεικτούμενοι
'' διαφορετικοί'' από άλλες γειτονιές μοιάζουμε.
Πολύ μου αρέσει που σιγά σιγά αλλάζουνε πράγματα και στη συνείδηση των πολιτών.
Η συζήτηση που έγινε χτες για τη ΔΕΥΑ δεν θα γινότανε ποτέ αν δεν είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό το θέμα αν δεν είχαμε χτίσει πάνω στο δικαίωμα των εργαζομένων να μιλήσουν επι τέλους και να μην φοβούνται.
Ανδρέα μου όλα αυτά τα βλέπω θετικά και ας έχουν μόχθο και αίμα που στάζει από την ψυχή. 'Οπως και το ότι μπορώ να σου στείλω ένα σχόλιο σήμερα και να σου ευχηθώ να είσαι γερός να αντέχεις τις κακοκαιρίες.

Μάγια Φουριώτη
Από την Κίνηση Πολιτών

Λάμπης Φίλης είπε...

Η ελληνική κοινωνία πάσχει, πολύ άσχημα, ίσως αγιάτρευτα! Επικρατούν παντού οι μετριότητες, δεν υπάρχουν ηγέτες να αλλάξουν πράγματα, τρέμουν πολλοί στην ιδέα και περιμένωντας με αγωνία να δουν πόσοι δήμοι θα υπάρξουν στη Κορινθία. Οι βουλευτές μας φοβούνται μήπως και αλλάξει το εκλογικό σύστημα και χάσουν προνόμια!! ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ όλοι κάπου!

Armonistas είπε...

Δυστυχώς η κατάσταση έχει ...ξεφύγει! Διαβάστε σημερινή ανάρτηση από το Korinthian news με τίτλο Ο ΤΑΡΖΑΝ.
http://korinthiannews.gr/?p=7663

Λέει η ανάρτηση:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Σου είπε κανένας δήμαρχε του Ξυλοκάστρου κ. Α. Κλαδούχο ότι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ έχουν ανάγκη τα τραπεζώματα τα δικά σου; Ποιος είσαι που έχεις το θράσος και λες στους δημοσιογράφους όταν σε ρωτάνε κάτι το οποίο δεν θέλεις να απαντήσεις ότι να περάσουν να τους κάνεις το τραπέζι!

Αυτά τα …κολπάκια δήμαρχε αλλού και εκεί που σε παίρνει!

Και κάτι άλλο! Με το που έχει κάποιος δημοσιογράφος καιρό να σε πάρει τηλέφωνο του λες: «Τώρα θυμηθήκατε τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου; Που χαθήκατε ρε παιδιά»; Μας συγχωρείς δήμαρχε που δεν σε παίρνουμε κάθε πρωί να σου πούμε καλημέρα! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Επειδή δήμαρχε πιθαθανότατα να τα έχεις …μπερδεμένα στο κεφάλι σου ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να παίρνουν τηλέφωνο έναν δήμαρχο όταν υπάρχει λόγος η διαφορετικά όταν έχει συμβεί κάτι! Τον υπόλοιπο καιρό τι χρειάζεται η επικοινωνία; Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή…

Λάμπης Φίλης είπε...

Πάντως τσακάλι ο Κλωνής, χρειάστηκε 8 χρόνια να καταλάβει το χαρακτήρα του δήμαρχου και άλλα τόσα για να δει πώς λειτουργεί ο δήμος!!! Μα πιστεύουν ότι απευθύνονται σε νοητικά καθυστερημένους; Θα μας τρελάνουν;