Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...

Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Ζήρεια και τη χαράδρα Φλαμπουρίτσα έχει πάρει το μακρύ δρόμο της ελληνικής γραφειοκρατίας. Μέχρι να γίνει προεδρικό διάταγμα ίσως περάσουν χρόνια. Γι' αυτό το λόγο πρέπει μέχρι τότε, να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα στις περιοχές που το απαγορεύει η μελέτη.

Πολίτες του δήμου μας, έφτιαξαν ένα υπόδειγμα αιτήματος με νομική και επιστημονική τεκμηρίωση και πρέπει όλοι οι φορείς του δήμου να το υπογράψουν και να το στείλουν στο ΥΠΕΚΑ. Το θετικό είναι ότι συμφωνεί και ο δήμος Ξυλοκάστρου και προωθεί στο υπουργείο ανάλογο αίτημα αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας.

Αυτό για μας σημαίνει ότι: αν το απαιτεί όλη η τοπική κοινωνία, έχει μεγαλύτερη ισχύ από προεδρικό διάταγμα. Κάθε σύλλογος, κάθε φορέας, κάθε πολίτης ας πάρει το παρακάτω υπόδειγμα και ας το στείλει στο υπουργείο για να καταλάβουν τις διαθέσεις μας. Να το στείλουμε όλοι...

Σύντομα θα οργανωθεί συλλογή υπογραφών (ηλεκτρονικά και πραγματικά). Θα σας ενημερώσουμε.

http://www.scribd.com/full/33615563?access_key=key-ajs05m1pssr9rwulbcb
αιτημα

3 σχόλια:

Velos είπε...

Μπράβο για την πρωτοβουλία σας.

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορεί να το στείλει κάποιος ηλεκτρονικά στο Υπουργείο;

Armonistas είπε...

Χθες στο ΔΣ, είπαμε του δήμαρχου να μαζέψει ηλεκτρονικά υπογραφές και να τις προωθήσει. Είπε ότι θα το κάνει. Αν δεν το ξεκινήσει σύντομα, θα το κάνουμε εμείς.
Το mail της υπηρεσίας θα το ψάξω και θα το αναρτήσω, ώστε να το στέλνει ο καθένας και ηλεκτρονικά.