Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή του δ/ντη του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου...

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του σχολείου μας και τις καθηγήτριες Ιωάννα Λαζάρου, Σταυρούλα Μιχελή και Αλίκη Κόνδη που δούλεψαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της θεατρικής παράστασης με το έργο «Της Κακομοίρας» που δόθηκε στο Ξυλόκαστρο από το ΕΠΑΛ της πόλης μας στις 19-6-2011. Το σενάριο των Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου με συνεργάτη τον  Αλέκο Σακελλάριο γυρίστηκε ως κινηματογραφικό έργο το 1963 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο και ακόμα και σήμερα προβάλλεται ως κλασσική κωμωδία. 
Επίσης ευχαριστώ το πολυπληθές κοινό που με τόση προθυμία και ευχαρίστηση παρακολούθησε την προσπάθειά μας.  
Η παράσταση εντάσσεται σε σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Πέρσι (18-6-2010) παρουσιάσαμε το αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία με μεγάλη επιτυχία, έπονται κι άλλες που σίγουρα θα δώσουν χαρά στους συντελεστές και στον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει. 
Η λειτουργία του  θεατρικού γκρουπ ξεκίνησε τον Νοέμβριο εκτός ωραρίου μαθημάτων και συνέβαλε στη δημιουργία σχέσεων ομάδας. Τα παιδιά μας και με τις δάνειες δυνάμεις από το Γενικό Λύκειο ανέπτυξαν αλληλεγγύη, ομοψυχία, φιλικές σχέσεις, αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλίες. Εν τέλει μ' αυτόν τον δημιουργικό  εκπαιδευτικό τρόπο έγιναν κοινωνοί θετικών συναισθημάτων και συμπεριφορών. 
Το σχολείο μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης και κάνει προσπάθεια ώστε να μην κλείσει αποφάσισε για την θεατρική παράσταση και επέλεξε το έργο σε ανύποπτο χρόνο, τώρα καταλαβαίνουμε καλά πόσες καταστάσεις «Της Κακομοίρας» δημιουργούνται με το κλείσιμο ενός σχολείου, φτωχαίνει ο τόπος..
Ευτυχώς που είχαμε την υποστήριξη του Δήμου και άλλων παραγόντων με θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον προς το παρόν αποφύγαμε το κλείσιμο.  
Στην τωρινή κατάσταση που κυριολεκτικά  «Της Κακομοίρας» γίνεται δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Ζούμε έκπτωση αξιών, τιμής, αξιοπρέπειας, και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Η ανομία είναι στην θέση της νομιμότητας. Οι έξυπνοι διάλογοι σαν αυτούς που παρουσιάζονται στο έργο μας αντικαταστάθηκαν από ρηχή ορολογία τηλεόρασης. 
Νοιώθουμε λοιπόν πως είναι καθήκον μας να καθοδηγήσουμε τους μαθητές μας ώστε να νοιώθουν υπερήφανοι για την χώρα τους και για τους εαυτούς τους.  
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.  

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου Άγγελος Μπούκης, οικονομολόγος -μαθηματικός. 
Τρίτη 21- 6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: