Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΜΕΝΟ...

Απάντησε η κ. Μπατζελή στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (θυμηθείτε εδώ http://armoniki.blogspot.com/2010/01/blog-post_24.html), σχετικά με το γνωστό θέμα του ΕΛΓΑ-ΖΕΜΕΝΟ.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Διενέργεια εκτιμήσεων από τον ΕΛ.Γ.Α. ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζεμενού Κορινθίας»

ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση ΑΚΕ 4942/148/21-1-2010

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση ΑΚΕ που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ,κ. Α. Αμμανατίδου, Η. Διώτη, Ν. Τσούκαλης, σας πληροφορούμε τα εξής:
Σχετικά με τα καταγγελλόμενα για παρατυπίες στις αποζημιώσεις που κατεβλήθησαν από τον ΕΛ.Γ.Α. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζεμενού, Δήμου Ξυλοκάστρου Νομού Κορινθίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού έλαβε γνώση του πλήρους φακέλου της ΕΔΕ και κρίνοντας ότι το όλο ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, συγκρότησε τριμελή Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από έναν υπάλληλο του ΕΛ.Γ.Α., έναν υπάλληλο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ.
Στην εν λόγω Ομάδα Εργασίας ανατέθηκε : α) η σε βάθος διερεύνηση των προαναφερόμενων καταγγελιών, β) η διασταύρωση στοιχείων αποζημιώσεων ΕΛ.Γ.Α., επιδοτήσεων Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και επιστροφών Φ.Π.Α. και γ) η διενέργεια ελέγχου για να εξακριβωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι Κανονισμοί του ΕΛ.Γ.Α. και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ

"Σχολιάζοντας την απάντηση, οι βουλευτές επεσήμαναν ότι θα πρέπει όλα τα πορίσματα να γίνουν γνωστά άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του Οργανισμού, αλλά και οι πληττόμενοι παραγωγοί ότι θα λάβουν όσα στην πραγματικότητα δικαιούνται. Μολονότι ζητήσαμε τον φάκελο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διενεργηθεί, το ΥΠΑΑΤ προτίμησε φαίνεται να το κρατήσει κρυφό. Κι αυτό σίγουρα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης για «όλα στο φως»."

1 σχόλιο:

Velos είπε...

Να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή που έλεγε κι ο Βαμβακούλας...
Αντε να δούμε, στο τέλος οι μισοί έλληνες θα είμαστε σε μια επιτροπή που θα ελέγχει τους άλλους μισούς!