Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ...

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει, το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 19:00 μ.μ. στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, προς τιμήν του συμπολίτη μας ποιητή και πεζογράφου Αργύρη Χιόνη (Κρατικό βραβείο διηγήματος 2009).
Για το έργο του θα μιλήσουν : Κατερίνα Κωστίου – Καθηγήτρια Νεοελληνικής λογοτεχνίας του Παν. Πατρών, δοκιμιογράφος & κριτικός και Μαρία Στασινοπούλου – Φιλόλογος, δοκιμιογράφος & κριτικός.
Ο Αργύρης Χιόνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Από το 1982 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως μεταφραστής στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες. Εδώ και δεκαοκτώ χρόνια μένει μόνιμα στο Τ.Δ. Θροφαρίου του Δήμου Ξυλοκάστρου.Έχει γράψει πολλά ποιήματα και πεζά. Μεταξύ των κυριότερων βιβλίων του διακρίνουμε τα ακόλουθα: Απόπειρες φωτός, σχήματα απουσίας, μεταμορφώσεις λεκτικά τοπία, ο ακίνητος δρομέας, ιδεογράμματα κ.α. Τα κυριότερα πεζογράφηματά του είναι: Ιστορίες μιας παλιάς εποχής που δεν ήρθε ακόμα, ο αφανής θρίαμβος της ομορφιάς, τα τρία μαγικά παραμύθια, όντα και μη όντα κ.α. Το 2009 τιμάται με το Κρατικό Βραβείο διηγήματος με το έργο του «Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες» από τις εκδόσεις Κίχλη. Μεταξύ των άλλων πολυσχιδών δραστηριοτήτων του έχει μεταφράσει ποιήματα του Οκτάβιο Παζ και το έργο της Τζέιν Όστιν Περηφάνια και Προκατάληψη.
Το βιβλίο του φίλου και συμπολίτη Αργύρη, το παρουσιάσαμε τον περασμένο Απρίλη στο Ξυλόκαστρο και όσοι δεν το έχετε, να το πάρετε. Είναι ξεχωριστό!
Θυμηθείτε την παρουσίαση εδώ
(http://armoniki.blogspot.com/2009/04/blog-post_27.html) και διαβάστε την ομώνυμη ιστορία εδώ (http://armoniki.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html).

Δεν υπάρχουν σχόλια: